| En
 

Αστυνομική Ανακοίνωση 1 - Υπέρτατη τιμητική διάκριση στο Αστυνομικό Σώμα από την Εκκλησία της Κύπρου - Η Αστυνομία Κύπρου τιμήθηκε με το Χρυσό Παράσημο του Αποστόλου ΠαύλουΠραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 31/08/2022, σε μια λιτή τελετή, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, εκδήλωση τιμής του Αστυνομικού Σώματος, κατά την οποία απονεμήθηκε στον Αρχηγό Αστυνομίας κ. Στέλιο Παπαθεοδώρου το Χρυσό Παράσημο του Αποστόλου Παύλου, το οποίο αποτελεί την ανώτατη διάκριση της Εκκλησίας της Κύπρου.

Κατά την τελετή, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος Β’ απένειμε το Χρυσό Παράσημο στον Αρχηγό Αστυνομίας, για τη συνεχή, συνεπή και πολύμορφη προσφορά της Αστυνομίας Κύπρου και του ιδίου προσωπικά. Όπως ανέφερε ο Μακαριώτατος: «διαχρονικά η προσφορά της Αστυνομίας Κύπρου υπήρξε πολύτιμη για την προάσπιση της Δημοκρατίας και της νομιμότητας στα δύσκολα και ταραχώδη χρόνια που ακολούθησαν της ίδρυσής της», προσθέτοντας ότι «η Αστυνομία Κύπρου αντιστάθηκε σθεναρά στην προδοσία και έδωσε βαρύ τον φόρο αίματος για την Πατρίδα με είκοσι-δύο πεσόντες Αστυφύλακες». Επίσης, αναφερόμενος στους συνεχείς αγώνες και την αδιάλειπτη προσφορά της Αστυνομίας στην κοινωνία, τόνισε ότι «στηρίζουν και ενισχύουν τους αγώνες της Εκκλησίας, που στόχο έχουν μια Κύπρο ελεύθερη και δικαιωμένη», «στην οποία να εφαρμόζονται απόλυτα και σε όλη την έκτασή της τα ανθρώπινα δικαιώματα και η συνταγματική τάξη». Παράλληλα, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας απευθυνόμενος προς τον Αρχηγό, του ανέφερε: «είναι γεγονός ότι τα τελευταία δύο χρόνια, επί Αρχηγίας σας κ. Παπαθεοδώρου, επήλθαν σημαντικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της Αστυνομίας, όπου με την ανθρωποκεντρική προσέγγιση, ψυχραιμία, αποφασιστικότητα και αμεσότητα, συμβάλατε και συμβάλλετε στην αντιμετώπιση σωρείας κοινωνικών προβλημάτων που ταλανίζουν τον τόπο μας». Συνεχίζοντας ο Μακαριώτατος τόνισε ότι: «Στο πρόσωπό σας κ. Αρχηγέ, βλέπουμε μια εξέχουσα προσωπικότητα με κύρος και αξιοπιστία».

Από την πλευρά του, ο Αρχηγός Αστυνομίας, αφού παρέλαβε το Χρυσό Παράσημο, ευχαρίστησε τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου για την υπέρτατη αυτή τιμή προς το Αστυνομικό Σώμα. Τόνισε δε, ότι η διαχρονική προσφορά της Αστυνομίας προς τον τόπο και την πατρίδα μας είναι δεδομένη σε όλες τις χρονικές περιόδους της Κυπριακής Δημοκρατίας, κρίσιμες και μη και πρόσθεσε ότι απώτερος μας στόχος είναι «η χώρα μας να συνεχίσει να κατατάσσεται στους πιο ασφαλείς προορισμούς και οι συμπολίτες μας να μας εμπιστεύονται και να νιώθουν ασφάλεια». «Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε» είπε, «ότι σε πρόσφατη έρευνα της IMR του Πανεπιστημίου Λευκωσίας έχει καταγραφεί ότι το υψηλό ποσοστό της τάξης του 78% των πολιτών της Κύπρου νιώθει ασφάλεια στον χώρο όπου κατοικεί». Υπογράμμισε ωστόσο ότι, «το επίπεδο δημόσιας ασφάλειας αποτελεί μια εξαιρετικά σημαντική παράμετρο προσέλκυσης επενδύσεων και ανάπτυξης σε κάθε χώρα και συμβάλλει σημαντικά στην ευημερία και ανάπτυξη του τόπου και στην εθνική ασφάλεια».
Επιπρόσθετα, ο κ. Παπαθεοδώρου αναφερόμενος τόσο στην Εκκλησία όσο και στην Αστυνομία, είπε ότι πρόκειται για θεσμούς της κοινωνίας που διαχρονικά, συνδέονται άρρηκτα «αφού μέσα από το έργο και την αποστολή τους συμβάλλουν στην ευημερία και στην πνευματική ανάπτυξη των πολιτών μέσα από την προαγωγή συνθηκών ασφάλειας και ειρήνης». «Η συνεργασία που έχει η Αστυνομία με την Εκκλησία της Κύπρου», συνέχισε, «είναι ιδιαίτερα στενή και εποικοδομητική σε θέματα που αφορούν πάταξη της αρχαιοκαπηλίας, αλλά και θεραπευτικής αγωγής των χρηστών ναρκωτικών». «Οι δυο αυτοί θεσμοί» ανέφερε «καθηκόντως αλλά και λόγω του υψηλού αισθήματος αλληλεγγύης που τους χαρακτηρίζει, στηρίζουν, καθημερινά, τον πάσχοντα συνάνθρωπο μας μέσα από το αλτρουιστικό τους έργο». «Προμετωπίδα εξάλλου» είπε, «όλων των δράσεων μας είναι ο άνθρωπος, η ευημερία και η ασφάλειά του».

Τέλος, ο Αρχηγός Αστυνομίας διαβεβαίωσε ότι ο ίδιος προσωπικά, αλλά και η λοιπή Ηγεσία της Αστυνομίας θα συνεχίσουν να δίδουν καθημερινά τον καλύτερο τους εαυτό, διασφαλίζοντας συνθήκες ευνομίας, ευταξίας και ασφάλειας για τον κάθε πολίτη.


Κλάδος Επικοινωνίας


Κατεβάστε το αρχείο τύπου WordΑνακοίνωση.doc