| En
 


Αγαπητοί συμπολίτες και επισκέπτες της ιστοσελίδας μας.

Σας καλωσορίζω στην ιστοσελίδα μας που έχει ως πρώτιστο στόχο την αντικειμενική ενημέρωσή σας για όλο το φάσμα των θεμάτων που σας ενδιαφέρουν και εμπίπτουν στην αποστολή της Αστυνομίας Κύπρου.

Περνάμε μέσα από μια σοβαρή δοκιμασία στον τομέα της αστυνόμευσης μετά την αποκάλυψη τον Απρίλιο του αποτρόπαιου εγκλήματος με θύματα αθώες γυναίκες και παιδιά.

Θα ήθελα η επικοινωνία που έχουμε με τους πολίτες, η ενημέρωση και η επαφή μαζί σας, να είναι συνεχής και αδιάλειπτη, αξιοποιώντας τα σύγχρονα εργαλεία που μας προσφέρει το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα μου ως Αρχηγός Αστυνομίας, έχω πλήρη επίγνωση των προσδοκιών σας που δικαιολογημένα έχουν πολλαπλασιαστεί. Σε αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία, η Αστυνομία επιδιώκει και κάνει μια νέα αρχή, επιστρατεύοντας κάθε ικμάδα δύναμης, γνώσης και εμπειρίας, για να δώσουμε ξανά την ελπίδα στους συμπολίτες μας και να αποκαταστήσουμε πλήρως το αίσθημα της ασφάλειας.

Προτεραιότητά μας είναι η ανάκτηση της εμπιστοσύνης σας.

Σας καλούμε να μας αξιολογείτε και να μας κρίνετε μέσα από το έργο μας και τις καθημερινές πράξεις μας.

Έχουμε πείσμα και αυτοπεποίθηση να αποδείξουμε ότι υπάρχει ασφάλεια, τάξη και ευνομία σε αυτόν τον τόπο. Για αυτό θεωρούμε ότι η επικοινωνία και η συνεργασία σας, είναι περισσότερο αναγκαία, όσο ποτέ προηγουμένως.

Η αντικειμενική πληροφόρηση είναι υποχρέωσή μας και η δική σας παρακολούθηση και κριτική, ευπρόσδεκτη.


Κύπρος Μιχαηλίδης

Αρχηγός Αστυνομίας


Βιογραφικό σημείωμα Αρχηγού Αστυνομίας κ. Κύπρου Μιχαηλίδη

Ο Κύπρος Μιχαηλίδης γεννήθηκε στην Πάφο το 1957. Αφού υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία, εντάχθηκε στις τάξεις της Αστυνομίας τον Απρίλιο του 1977 ως Ειδικός Αστυφύλακας, ενώ στις 14/5/1978 προσλήφθηκε ως Αστυφύλακας. Αφού ολοκλήρωσε τη βασική εκπαίδευση Δοκίμων Αστυφυλάκων στην Αστυνομική Σχολή, αρχικά υπηρέτησε σε διάφορα Τμήματα, Κλάδους και Υπηρεσίες της Αστυνομίας, μεταξύ των οποίων, στο Γραφείο Ασφαλείας του Αρχηγείου Αστυνομίας, τη Μηχανοκίνητη Μονάδα Άμεσης Δράσης (Μ.Μ.Α.Δ), τη Μονάδα Προεδρικής Φρουράς, καθώς και την Εισαγγελία Λευκωσίας ως απλός Αστυφύλακας. Στη συνέχεια, υπηρέτησε επί σειρά ετών, στο Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων της Επαρχίας Λευκωσίας.

Το 1990, παρακολούθησε και ολοκλήρωσε με επιτυχία το διετές πρόγραμμα εκμάθησης της Τουρκικής γλώσσας στην Αστυνομική Ακαδημία Κύπρου, υπηρετώντας στην Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών. Κατέχει επίσης πιστοποιητικό πολύ καλής γνώσης της Αγγλικής Γλώσσας. Προήχθη στο βαθμό του Λοχία το 1990 και για μεγάλο χρονικό διάστημα, (1993-1999) εργάστηκε ως εκπαιδευτής στην Αστυνομική Ακαδημία Κύπρου, έχοντας την ευθύνη της ετοιμασίας και διδασκαλίας ειδικευμένων μαθημάτων που προσφέρονται στα μέλη της Αστυνομίας. Από το Δεκέμβρη του 1999, υπηρέτησε με το βαθμό του Υπαστυνόμου, στο Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Αρχηγείου Αστυνομίας, αναλαμβάνοντας ανακριτικά καθήκοντα και διερευνώντας σοβαρότατα εγκλήματα ανά το παγκύπριο.Το 2003 διετέλεσε Υπεύθυνος του Κλάδου Εισαγγελίας της Επαρχίας Λευκωσίας φέροντας πλέον το βαθμό του Ανώτερου Υπαστυνόμου στον οποίο προήχθη τον ίδιο χρόνο.

Έχοντας την εμπειρία στην εξιχνίαση σοβαρών υποθέσεων και αφού παρακολούθησε σωρεία σεμιναρίων και εκπαιδεύσεων τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό τοποθετήθηκε το ίδιο έτος, στο σημαντικότατο πόστο του Υπεύθυνου του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Επαρχίας Λευκωσίας. Το 2005, αφού προήχθη στο βαθμό του Αστυνόμου Β΄ διορίστηκε Βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής (Επιχειρήσεων) της Επαρχίας Λευκωσίας, θέση την οποία κατείχε μέχρι τον Ιούνιο του 2007. Τον Οκτώβριο του 2006 προήχθη σε Αστυνόμο Α΄ και στις 23.1.2009 σε Ανώτερο Αστυνόμο. Από τις αρχές Ιουλίου του 2007 μέχρι τις 23/6/2014 (για περίοδο επτά χρόνων), υπηρέτησε ως Αστυνομικός Διευθυντής της Επαρχίας Λευκωσίας, έχοντας το συντονισμό και την εποπτεία του μεγαλύτερου αριθμού Αστυνομικών Σταθμών Υπαίθρου και Πόλεως, Κλάδων και Τμημάτων, διοικώντας το πολυπληθέστερο και μεγαλύτερο Τμήμα της Αστυνομίας. Τον Ιούνιο του 2011 απέκτησε Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών “Police Management” από το Middlesex University of London, με τη μέθοδο Work Base Learning Studies. Στις 23/6/2014 τοποθετήθηκε ως Αστυνομικός Διευθυντής Επαρχίας Λεμεσού μέχρι την ημερομηνία προαγωγής του στο βαθμό του Βοηθού Αρχηγού την 1/3/2016. Από την ίδια ημερομηνία ορίστηκε Βοηθός Αρχηγός Υποστήριξης. Στις 16/5/2017 διορίστηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως Υπαρχηγός Αστυνομίας και από τις 7/5/2019 διορίζεται ως Αρχηγός Αστυνομίας Κύπρου. Διετέλεσε για αρκετά χρόνια Ταμίας, Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Κύπρου (Α.Ε.Α.Κ.) της οποίας είναι Επίτιμος Πρόεδρος, καθώς και αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ανωτέρων Αξιωματικών Κύπρου (Σ.Α.Α.Κ.). Εκπροσώπησε την Κυπριακή Αστυνομία σε αρκετά συνέδρια και σεμινάρια, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.

Είναι νυμφευμένος με την Μαρία Μιχαηλίδη και έχουν δύο γιούς.