Συμβούλιο Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας Κύπρου


Μετά από σχετική πληροφορία που κατείχε η Αστυνομία Κύπρου και συγκεκριμένα η Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών (ΥΚΑΝ), που αφορούσε την μεταφορά μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών από την Κύπρο στην Αυστραλία, κατασχέθηκαν στο Σίδνεϋ 645 κιλά MDMA.
Η σχετική πληροφόρηση διαβιβάστηκε στις Αυστραλιανές Αρχές, στις αρχές του Ιουλίου, 2019, στο πλαίσιο της Διεθνούς Συνεργασίας και των προσπαθειών της Κυπριακής Αστυνομίας (ΥΚΑΝ), για καταπολέμηση του φαινομένου των ναρκωτικών
Μετά από τη σχετική ενημέρωση των Αυστραλιανών Αρχών και τη συνεργασία τριών χωρών (Αυστραλία, Κύπρος, Ηνωμένο Βασίλειο), κατασχέθηκαν στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας, 645 κιλά MDMA συνολικής αξίας 25 εκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας. Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο πρόσωπα στην Αυστραλία.
Η κατάσχεση των ναρκωτικών και των συλλήψεων, ήταν αποτέλεσμα της άψογης συνεργασίας των τριών χωρών και των επίμονων ενεργειών των εμπλεκομένων χωρών με το συντονισμό των Αυστραλιανών Αρχών, που διήρκησαν έξι μήνες.
Οι Κυπριακές Αρχές, κατόπιν υποβολής σχετικού αιτήματος, διενήργησαν ταυτόχρονα συγκεκριμένες έρευνες σε οικίες και υποστατικά στην Κύπρο. Η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της διερεύνησης από τις Αρχές της Αυστραλίας, Κύπρου και Ηνωμένου Βασιλείου.
Το αποτέλεσμα της συνεργασίας και των συντονισμένων ενεργειών των τριών χωρών, προκάλεσε μεγάλο πλήγμα κατά των εμπόρων και διακινητών ναρκωτικών, οι οποίοι εμπλέκονται στο οργανωμένο έγκλημα, ενώ ταυτόχρονα καταδεικνύει και την αποφασιστικότητα των Κυπριακών αλλά και των ξένων Μονάδων Επιβολής του Νόμου για την προστασία και την ασφάλεια του Πολίτη.


Κατεβάστε το αρχείο τύπου Wordανακοίνωση 1.doc