| En
 

Δήλωση Ανώτ. Υπ/μου Χρίστου Ανδρέου κατά την τελετή ανάληψης καθηκόντων του νέου υπευθύνου Γραφείου Τύπου και Δημοσίων ΣχέσεωνΑποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα το γεγονός ότι ο Αρχηγός Αστυνομίας κ. Κύπρος Μιχαηλίδης μού έχει εμπιστευτεί την θέση του Εκπροσώπου Τύπου και υπεύθυνου του Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων.
 
Η τιμή για μένα γίνεται πλήρης πρόκληση στον τομέα της επικοινωνίας, γιατί παραλαμβάνω τη σκυτάλη από ένα άξιο Αξιωματικό της Αστυνομίας και φίλο, τον Αστυνόμο Β΄ Ανδρέα Αγγελίδη, ο οποίος για 7 χρόνια συνέβαλε στην αντικειμενική ενημέρωση των ΜΜΕ και των πολιτών, ανταποκρινόμενος με τον πιο υπεύθυνο τρόπο στον δύσκολο αλλά και σημαντικό αυτό ρόλο.
Κύριε Αρχηγέ, αγαπητοί φίλες και φίλοι δημοσιογράφοι
 
Η αποστολή της Αστυνομίας είναι η ασφάλεια και η προστασία των πολιτών και το έργο της, συνεχές και πολύ επίπεδο.
 
Από το γεγονός αυτό πηγάζει η ανάγκη, αφενός για την επικοινωνία με την κοινή γνώμη και αφετέρου για την στενή συνεργασία με τους εκπροσώπους των ΜΜΕ και την δημοσιογραφική κοινότητα. Αισθάνομαι ότι με τους δημοσιογράφους υπηρετούμε τον ίδιο σκοπό, αν και έχουμε ένα ξεκάθαρα διαφορετικό ρόλο.
 
Το Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων είναι ταγμένο να επικοινωνήσει αποτελεσματικά το έργο της Αστυνομίας.
 
Αυτό το έργο επηρεάζει κάθε πτυχή της καθημερινής ζωής των πολιτών. Για τα πλείστα όσα συμβαίνουν, υπάρχει η ανάγκη και το δημόσιο ενδιαφέρον για την ενημέρωση των πολιτών.
 
Έχω την εντολή από την Ηγεσία της Αστυνομίας, να αναδείξω με αντικειμενικότητα αυτό το έργο, με βάση τους στρατηγικούς στόχους και τις προτεραιότητες που έχει θέσει, στην υπηρεσία του κράτους, της κοινωνίας και των πολιτών.
 
Στην παρούσα συγκυρία, θα εργαστούμε με προσήλωση, ώστε μέσα από την προβολή του έργου της Αστυνομίας, να συμβάλουμε στην αποκατάσταση του κύρους και της εμπιστοσύνης της με τους πολίτες.
 
Παράλληλα, η προβολή του καθημερινού μας έργου, θα λειτουργήσει ως καταλύτης για την τόνωση του ηθικού των μελών της Αστυνομίας.
 
Θα εργαστώ με μεθοδικότητα μαζί με τους συνεργάτες μου στο Γραφείο, ώστε η κοινή γνώμη να γνωρίζει μέσα από τα καθημερινά γεγονότα, το έργο που επιτελούν οι Αστυνομικοί ως επαγγελματίες που εργάζονται με πίστη στον όρκο τους και αφοσίωση στο καθήκον.
 
Όσα καταγράφονται καθημερινά, σε ανακοινωθέντα, δηλώσεις στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση ή/και αναρτήσεις online, δεν είναι άψυχα γεγονότα. Πίσω από κάθε γεγονός, είναι ένας Αστυνομικός στον αστυνομικό σταθμό, σε ένα περίπολο, στον αθέατο πολλές φορές αγώνα για καταπολέμηση του εγκλήματος, για την παροχή μιας άμεσης βοήθειας, ή τη διερεύνηση μιας πολύ λεπτής υπόθεσης.
 
Ευελπιστώ σε μια ουσιαστική, ειλικρινή, αγαστή και εποικοδομητική συνεργασία με όλους τους λειτουργούς των έντυπων και ηλεκτρονικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, αναγνωρίζοντας τον σημαντικό ρόλο και έργο που επιτελούν προς την κοινωνία. 
 
Στόχος και προσδοκία  μου είναι, πρωτίστως, η έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση του κοινού στη βάση της διαφάνειας, της ειλικρίνειας και της δεοντολογίας. Αποτελεί καθήκον της Αστυνομίας και ταυτόχρονα σταθερή υποχρέωση για μένα ως Εκπροσώπου της, ο σεβασμός στην αλήθεια και στο δικαίωμα του πολίτη για ολοκληρωμένη πληροφόρηση. 
 
Είμαστε ανοιχτοί στην πληροφόρηση αλλά και στην κριτική σας. Όχι με αβασάνιστους αφορισμούς και ισοπέδωση. Ας χειριστούμε τα γεγονότα, δίκαια και με αλληλοσεβασμό. «Fair play!”
 
Από την πλευρά μου, σας λέω με ειλικρίνεια ότι θα εργαστώ με ήθος, αξιοπρέπεια και ευαισθησία και θα υπηρετήσω τις αξίες αυτές στην ενημέρωση.
 
Σταθερά ανοιχτός προς τους δημοσιογράφους και στην ελεύθερη και καλόπιστη κριτική τους. 
 
Πιστεύω ότι η συνεργασία όλων μας, τόσο της Αστυνομίας όσο και των ΜΜΕ, είναι ο δρόμος που εξυπηρετεί το συλλογικό όφελος της πολιτείας και της κοινωνίας μας.