| En
 

Χαιρετισμός Αρχηγού Αστυνομίας κ. Στέλιου Παπαθεοδώρου, κατά το 37ο ετήσιο συνέδριο του Εθνικού Τμήματος IPA ΚύπρουΕκλεκτοί Προσκεκλημένοι,
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Κυρίες και Κύριοι,

Είναι με ξεχωριστή χαρά που αποδέχτηκα την πρόσκληση να παρευρεθώ και να απευθύνω χαιρετισμό στο αποψινό επίσημο δείπνο, το οποίο διοργανώνεται με την ευκαιρία της λήξης του 37ου ετήσιου συνεδρίου του Εθνικού Τμήματος του Διεθνούς Συνδέσμου Αστυνομικών Κύπρου - IPA Κύπρου. Θέλω, ιδιαιτέρως, να καλωσορίσω τους εκπροσώπους του Διεθνούς Συνδέσμου Αστυνομικών από την Ελλάδα, οι οποίοι παρά τις ιδιάζουσες συνθήκες που επικρατούν, μας τιμούν απόψε με την παρουσία τους.

Αποδεδειγμένα, ο Διεθνής Σύνδεσμος Αστυνομικών (IPA), ο μεγαλύτερος παγκοσμίως, εθελοντικός οργανισμός που αποτελείται από εν ενεργεία και αφυπηρετήσαντα μέλη της Αστυνομίας, έχοντας στον πυρήνα των δράσεών του, τις υπέρτατες αρχές και αξίες της συνεργασίας, της φιλίας και της αλληλεγγύης, επιτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο. Ένα έργο, από το οποίο επωφελούνται τα μέλη του, οι αστυνομικοί οργανισμοί και κατ’ επέκταση οι πολίτες σε πολλές χώρες ανά το παγκόσμιο γίγνεσθαι, συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου.

Συνειδητοποιώντας πλήρως την αναγκαιότητα ανάληψης πρωτοβουλιών και δράσεων, που ενδυναμώνουν τη διεθνή αστυνομική συνεργασία, πολύ δε περισσότερο υπό τις σημερινές συνθήκες παγκοσμιοποίησης στις οποίες καλείται να λειτουργήσει η Αστυνομία, ως Ηγεσία του Σώματος, επικροτούμε και ενθαρρύνουμε με κάθε δυνατό τρόπο, τις προσπάθειες που καταβάλλει ο Διεθνής Σύνδεσμος Αστυνομικών Κύπρου.

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Όλες οι χώρες, σήμερα, έχουν να αντιμετωπίσουν πρωτοφανείς δυσκολίες και πρωτόγνωρες προκλήσεις. Πολύπλοκα και εν πολλοίς αλληλένδετα φαινόμενα, όπως το διεθνικό οργανωμένο έγκλημα και η ανάπτυξη νέων μορφών εγκλήματος, η πολυπολιτισμικότητα, η διεθνής τρομοκρατία, ως επίσης οι πρωτοφανείς επιδράσεις και οι επιπτώσεις της πανδημίας του covid-19, έχουν δημιουργήσει αυξημένες απαιτήσεις και προσδοκίες από όλους τους αστυνομικούς οργανισμούς.

Τα δεδομένα που έχουμε ενώπιον μας, διαφοροποιούνται με γοργούς ρυθμούς. Το εργασιακό περιβάλλον στο οποίο καλείται ο σύγχρονος αστυνομικός να επιτελέσει τα καθήκοντά του μεταβάλλεται και μετεξελίσσεται. Η ασφάλεια περισσότερο από ποτέ προηγουμένως, απαιτεί πλέον συνέργειες σε παγκόσμιο επίπεδο και συνάμα πλήρη αξιοποίηση της τεχνολογίας.

Αναπτύσσουμε λοιπόν, τον τομέα της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας και προχωρούμε στην εφαρμογή της ‘έξυπνης αστυνόμευσης’ επενδύοντας στην τεχνολογία και στην καινοτομία. Εκσυγχρονίζουμε τις δομές, τις διαδικασίες και τη λειτουργία μας, βασιζόμενοι όχι μόνο στις δικές μας εμπειρίες, αλλά και στην εμπειρογνωμοσύνη ανθρώπων και οργανισμών που έχουν καταξιωθεί στους τομείς της αστυνόμευσης και της ασφάλειας, ως απαραίτητη προϋπόθεση για να διαχειριστούμε τις προκλήσεις που έχουμε ενώπιον μας.

Ανάμεσα στους καταξιωμένους αυτούς φορείς και Οργανισμούς, συγκαταλέγεται και ο Διεθνής Σύνδεσμος Αστυνομικών (IPA), στον οποίο γνωρίζουμε ότι μπορούμε να βασιστούμε, προς ενίσχυση των προσπαθειών που καταβάλλονται κατά του εγκλήματος και ιδιαίτερα της τρομοκρατίας, η οποία απειλεί την παγκόσμια ειρήνη. Η συνεργασία όλων των Αστυνομικών Υπηρεσιών και Οργανισμών, είναι απαραίτητο συστατικό στοιχείο, για αντιμετώπιση της κατάστασης.

Κλείνοντας, συγχαίρουμε ολόψυχα το Εθνικό Τμήμα IPA Κύπρου και ειδικότερα τους φετινούς διοργανωτές, το Τοπικό δηλαδή Τμήμα της Λεμεσού, για την έντονη και ουσιαστική δράση που επιδεικνύουν. Παράλληλα, επαναδιαβεβαιώνουμε τη στήριξή μας προς όλους εσάς που αναμφίβολα συμπεριλαμβάνεστε στη μεγάλη πλειοψηφία των αφοσιωμένων και ευσυνείδητων μελών του Αστυνομικού Σώματος. Είμαι βέβαιος, ότι μαζί θα τα καταφέρουμε να καταστήσουμε την Αστυνομία Κύπρου, ένα καθόλα αποτελεσματικό οργανισμό, προσφέροντας βέλτιστες υπηρεσίες στον Κύπριο πολίτη και στον τόπο μας.

Σας ευχαριστώ.


Κατεβάστε το αρχείο τύπου Word2.docx