| En
 

Δήλωση Αστυνόμου Β Α. Αγγελίδη κατά την τελετή ανάληψης καθηκόντων νέου υπευθύνου Γραφείου Τύπου & Δημοσίων ΣχέσεωνΣτις 23 Ιανουαρίου, 2012 ανέλαβα τα καθήκοντα του Εκπροσώπου Τύπου της Αστυνομίας μέχρι και τις 18/6/2019. Μακρά χρονική περίοδος (7 ετών) με αρκετές προκλήσεις αλλά και εμπειρίες στη διεκπεραίωση πολλαπλών και δύσκολων καταστάσεων κρίσεως. Χαρακτηριστικό της θέσης, να ανταποκρίνεσαι σε καίρια ζητήματα σε άμεσο χρόνο με γρήγορες αλλά και αποτελεσματικές αποφάσεις. 

 

Από την πρώτη στιγμή είχα θέσει δύο κεντρικούς στόχους πρώτον, την αντικειμενική  ενημέρωση των πολιτών και δεύτερον την καλύτερη συνεργασία με τους λειτουργούς των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, τους δημοσιογράφους και άλλους συντελεστές τους.

 

Η θεματολογία της ενημέρωσης που προσφέρουμε στους πολίτες και τα ΜΜΕ είναι συνεχής και εκτενέστατη, 24 ώρες το 24ωρο, γιατί αυτή είναι και η αποστολή και η δράση της Αστυνομίας. Καλύπτει πλήθος από θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας, έκτακτα γεγονότα που προκύπτουν σχεδόν καθημερινά και ειδικές στοχευμένες πρωτοβουλίες της Αστυνομίας που αφορούν μέτρα πρόληψης και προστασίας και συμβουλές με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών. 

 

Με τη μικρή αλλά αποτελεσματική ομάδα συναδέλφων στο Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων, εργαστήκαμε σκληρά για να πετύχουμε την αναβάθμιση της επικοινωνίας αλλά και των εκδηλώσεων της Αστυνομίας, τους οποίους και ευχαριστώ για ακόμα μια φορά. 

 

Αισθάνομαι ότι τρέξαμε στους ρυθμούς που επιβάλλει η σύγχρονη εποχή και πετύχαμε μεταξύ άλλων, ορισμένες καινοτομίες και αλλαγές για να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί στην επικοινωνία μας με τους πολίτες

 

Έγιναν τα ακόλουθα: 
1. Το 2016 δημιουργήθηκε η νέα ειδησεογραφική ιστοσελίδα cypruspolicenews.com, χρήσιμο εργαλείο στον τομέα της επικοινωνίας της Αστυνομίας με τα ΜΜΕ και τους πολίτες.
2. Η εφαρμογή «Αστυνομία Κύπρου» για τα κινητά τηλέφωνα και ταμπλέτες με ειδήσεις,  χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές  για το κοινό, αξιοποιώντας πλήρως την τεχνολογία. 
3. Η σημαντική αναβάθμιση των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, όπως το Facebook από ένα προφίλ των 86 φίλων το 2012, σε 106.000 περίπου likes στην επίσημη σελίδα της Αστυνομίας σήμερα. 6,000 περίπου followers στο Twitter, 236.000 περίπου άτομα ετησίως να παρακολουθούν την ιστοσελίδα cypruspolicenews.com και πέραν των 26.000 να έχουν κατεβάσει την εφαρμογή για τα κινητά τηλέφωνα «Αστυνομία Κύπρου». 
4. Η αλλαγή στη συγγραφή αλλά και παρουσίαση των Δελτίων Τύπου και άλλων αναρτήσεων στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης της Αστυνομίας, από την «ξύλινη» αστυνομική ορολογία, ώστε να είναι πιο κατανοητά για τους λειτουργούς των Μέσων Ενημέρωσης και των πολιτών, στέλλοντας παράλληλα τα κατάλληλα θετικά μηύματα. 
5. Η αναβάθμιση των σημαντικών εκδηλώσεων της Αστυνομίας που γίνονται από το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων. (Ημέρα της Αστυνομίας, Εορτή της Αγίας Ειρήνης, Βράβευση Πολιτών, κ.ά), αλλά και ο συντονισμός με τις Αστυνομικές Διευθύνσεις για άλλες εκδηλώσεις. 
6. Η συμμετοχή σε ομάδες εργασίας και σεμινάρια στο εξωτερικό, προβάλλοντας το έργο το οποίο έχει παραχθεί ως αποτέλεσμα συλλογικής και επίπονης προσπάθειας των μελών του Γραφείου του οποίου διετέλεσα υπεύθυνος τα χρόνια αυτά. 
7. Η συνεχής επικοινωνία, συνεργασία και επισκέψεις στα Μέσα Ενημέρωσης όλα αυτά τα χρόνια, με στόχο τη βελτίωση και αναβάθμιση των σχέσεων με το Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων και την Αστυνομία γενικότερα. 

 

Η σημασία που δίδεται στη συνεργασία με τα Μ.Μ.Ε., φαίνεται  μέσα και από την πρόσφατη δημοσιογραφική διάσκεψη του Αρχηγού Αστυνομίας, όπου έγινε αναφορά στη συνέχιση της στενής επαγγελματικής σχέσης που έχει οικοδομηθεί με τα Μ.Μ.Ε. μεταξύ του Γραφείου Τύπου της Αστυνομίας.           

 

Με γνώμονα τις συνεχείς προσπάθειες, τις πολυεπίπεδες δράσεις και ενέργειες, η όλη προσπάθεια είχε ως στόχο στην προβολή του επιχειρησιακού αλλά και κοινωνικού έργου της Αστυνομίας. 

 

Όλα αυτά τα χρόνια ως Εκπρόσωπος Τύπου αισθάνομαι ότι καταφέραμε να καταστήσουμε την Αστυνομία πιο ανοιχτή στην κοινωνία μέσα από την υπεύθυνη και αντικειμενική πληροφόρηση των πολιτών, διασφαλίζοντας τον χαρακτήρα και την αποστολή μας ως σύγχρονος Οργανισμός στην υπηρεσία της κοινωνίας. 

 

Πετύχαμε να αναδείξουμε πολλές πτυχές του καθημερινού έργου της Αστυνομίας και να προβάλουμε τον ρόλο της και τα μέλη μας, ιδιαίτερα τους Αστυνομικούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και εργάζονται με επαγγελματισμό και αφοσίωση. Αισθάνομαι ότι προσωπικά έκανα ότι καλύτερο μπορούσα για να ανταποκριθώ σε πλήθος αιτημάτων των ΜΜΕ, καθημερινών και επίμονων, γιατί αυτό απαιτούσε και η δική σας δουλειά, ως δημοσιογράφων και η δική μας ως Αστυνομίας. 

 

Τέλος, νιώθω την ανάγκη για ακόμα μια φορά να ευχαριστήσω τους πρώην Αρχηγούς αλλά και τον νυν Αρχηγό και την υπόλοιπη ηγεσία με τους οποίους συνεργαστήκαμε άψογα. Έχω λειτουργήσει για 7 χρόνια ως η γέφυρα στην επικοινωνία της Αστυνομίας με τους πολίτες και έπρεπε να έχω γνώση όλων των φακέλλων, των πιο κρίσιμων υποθέσεων, αλλά και να διαχειριστώ με ψυχραιμία την πληροφόρηση προς τα έξω. Το έκανα έχοντας στο μυαλό μου μόνιμα, την υπεύθυνη και αντικειμενική ενημέρωση όπως οφείλει η Αστυνομία, την σωστή τροφοδότηση από τους συναδέλφους και την εξυπηρέτηση της αλήθειας. Αυτή η εμπειρία για μέα ως αξιωματικού, είναι σήμερα το ισχυρό απόθεμα γνώσεων για να προχωρήσω στα νέα μου καθήκοντα. 

 

Επίσης, να εκφράσω τις ευχαριστίες μου σε όλη τη δημοσιογραφική οικογένεια για την πολύ καλή και ειλικρινή συνεργασία που είχαμε τα τελευταία εφτά χρόνια. Η προσέγγισή μου έναντι σε σας, ήταν και θα παραμείνει μια προσέγγιση φιλίας και συνεργασίας γιατί μπορεί να βρισκόμαστε σε διαφορετική θέση, αλλά υπηρετούμε τον ίδιο σκοπό: την αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών.

 

Τέλος, να ευχαριστήσω από καρδιάς τον συνάδελφο και φίλο Αστυνόμο Β’ Μάριο Αγιώτη που συνεργαστήκαμε άψογα όλα αυτά τα χρόνια και συνταξιδεύαμε καθημερινά. 

 

Στο σημείο αυτό, να σας παρουσιάσω και επίσημα τον νέο Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, Ανώτερο Υπαστυνόμο Χρίστο Αντρέου, φίλο και καλό συνεργάτη, ο οποίος έχει αναλάβει ήδη τα καθήκοντά του. Του εύχομαι κάθε επιτυχία στο δύσκολο αυτό έργο που καλείται να φέρει εις πέρας. 

 Κάθε επιτυχία σας ευχαριστώ.