| En
 

Αστυνομική Ανακοίνωση 2 - Εγκαινιάστηκαν από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας τα νέα κτήρια του Αστυνομικού Σταθμού ΠισσουρίουΤα εγκαίνια του νέου κτηρίου του Αστυνομικού Σταθμού Πισσουρίου τέλεσε σήμερα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, στην παρουσία του Μητροπολίτη Πάφου κ.κ. Τυχικού, του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Μάριου Χαρτσιώτη, του Αρχηγού Αστυνομίας κ. Στέλιου Παπαθεοδώρου και της λοιπής Ηγεσίας της Αστυνομίας, εκκλησιαστικών και κρατικών Αξιωματούχων, καθώς και κατοίκων της περιοχής.

Πρόκειται για νέο, σύγχρονων προδιαγραφών κτήριο, το οποίο στεγάζεται στο κτήριο του παλαιού Δημοτικού Σχολείου της Κοινότητας Πισσουρίου, που ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες και στις απαιτήσεις της εποχής, αναβαθμίζοντας ουσιαστικά το επίπεδο παροχής αστυνομικών υπηρεσιών, τόσο στον εγχώριο πληθυσμό των 4.000 περίπου κατοίκων των οκτώ Κοινοτήτων που αστυνομεύει: Πισσούρι, Αυδήμου, Παραμάλι, Ανώγυρα, Αλέκτορα, Πλατανίσκια, Άγιος Θωμάς και Πραστειό Αυδήμου, όσο και στους χιλιάδες επισκέπτες που διακινούνται καθημερινά στην περιοχή.

Σε χαιρετισμό του ο εξοχότατος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας χαρακτήρισε την ανακαίνιση του Αστυνομικού Σταθμού Πισσουρίου, ως «ένα σημαντικό έργο υποδομής που αποσκοπεί, ανάμεσα σε άλλα, στην αναβάθμιση και στη βελτίωση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων και επισκεπτών, ντόπιων και ξένων».

«Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς την Αστυνομία μας, όλους τους λειτουργούς του Σώματος για τη δουλειά που κάνουν και να τους διαβεβαιώσω ότι είμαστε στο πλευρό τους, για να αναβαθμίσουμε, να εκσυγχρονίσουμε τα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους, για να μπορέσουν να φέρουν σε πέρας το έργο τους. Και η λειτουργία ενός σύγχρονου Αστυνομικού Σταθμού είναι μέρος των μέσων και του εξοπλισμού που η Αστυνομία μας πρέπει να έχει», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. «Ως Πολιτεία, είμαστε στο πλευρό σας ουσιαστικά, με έργα και όχι με ωραία λόγια. Οι προσπάθειες της Κυβέρνησης για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους κατοίκους των κοινοτήτων της Υπαίθρου μας, των μη-αστικών περιοχών θα έλεγα καλύτερα, που θα καθιστούν την καθημερινότητά σας πιο άνετη, πιο εύκολη αλλά και πιο ασφαλή, είναι συνεχείς και αδιάλειπτες, και είναι για μένα προσωπικά βασική προτεραιότητα της διακυβέρνησής μας», τόνισε ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Από πλευράς του ο Αρχηγός Αστυνομίας, ανέφερε ότι «η Αστυνομία είναι ένας θεσμός που συμβάλλει καταλυτικά στην ευημερία, ασφάλεια και στην ανάπτυξη της κοινωνίας. Ωστόσο, ένα εκ των βασικών συστατικών στοιχείων ενός υγιούς και αποτελεσματικού αστυνομικού οργανισμού, αποτελεί το ψηλό επίπεδο αφοσίωσης του προσωπικού του» και πρόσθεσε «και ο βαθμός αφοσίωσης του προσωπικού είναι άμεσα συνυφασμένος, με τα μέτρα εκείνα που λαμβάνει η διοίκηση, και η πολιτεία ευρύτερα, ούτως ώστε οι εργαζόμενοι να διευκολύνονται κατά τρόπο άμεσο και πρακτικό, στη διεκπεραίωση των καθηκόντων τους». Επίσης, τόνισε ότι η δημιουργία σύγχρονων και λειτουργικών κτηριακών υποδομών «συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση του βαθμού αφοσίωσης του προσωπικού και κατ’ επέκταση στην αύξηση της αποδοτικότητας και αποτελεσματικότητας του οργανισμού».

Ο παλαιός Αστυνομικός Σταθμός Πισσουρίου στεγαζόταν από το 1973 μέχρι και πρότινος σε ακατάλληλο και μη λειτουργικό κτήριο. Η ανακαίνιση του κτηρίου του παλαιού Δημοτικού Σχολείου της Κοινότητας, εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο αναδιοργάνωσης της Αστυνομίας, με στόχο την περαιτέρω βελτίωση των συνθηκών εργασίας και ευημερίας των μελών της Αστυνομίας, αλλά και των υπηρεσιών που παρέχονται στους πολίτες.

Ο Σταθμός υπάγεται διοικητικά στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού και το κοινό μπορεί να επικοινωνεί με τα μέλη του Σταθμού στο τηλέφωνο 25-805120.


Κατεβάστε το αρχείο τύπου Wordanakoinosi 2.doc