Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Αστυνομία Κύπρου

Βιογραφικό Υπαρχηγού

Βιογραφικό Υπαρχηγού Αστυνομίας κ. Αντρέα Κυριάκου

Ο κ. Κυριάκου γεννήθηκε στις 29/5/1963 στη Λάρνακα. Αποφοίτησε από το Λύκειο Αγίου Γεωργίου στη Λάρνακα και στις 11/01/1982 εντάχθηκε στις τάξεις της Αστυνομίας.

Υπηρέτησε σε διάφορους Αστυνομικούς Σταθμούς της Επαρχίας Λάρνακας, καθώς και σε Υπηρεσίες της Αστυνομίας, όπως την Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, την Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών, ενώ από το 1993, επέστρεψε στη Λάρνακα, όπου διετέλεσε Υπεύθυνος Τροχαίας, Υπεύθυνος Σταθμού Πόλεως, καθώς επίσης Υπεύθυνος Κέντρου Ελέγχων Μηνυμάτων. Από το 2007 υπηρέτησε ως Βοηθός Διευθυντής Διοίκησης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας. Το 2008 μετατέθηκε στη Μονάδα Προεδρικής Φρουράς όπου διατέλεσε Διοικητής για τέσσερα χρόνια, ενώ αργότερα ανέλαβε τα ηνία της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Το 1990, προήχθη στο βαθμό του Λοχία, το 1999 σε Υπαστυνόμο, το 2003 σε Αναπληρωτή Ανώτερο Υπαστυνόμο και το 2004, σε Ανώτερο Υπαστυνόμο. Τον Δεκέμβριο 2007, προήχθη στο βαθμό του Αστυνόμου Β΄ και το 2009, σε Αστυνόμο Α΄. Toν Φεβρουάριο του 2012, προήχθη στο βαθμό του Ανώτερου Αστυνόμου, ενώ τον Οκτώβριο του 2012, διορίστηκε ως Υπαρχηγός Αστυνομίας.

Κατά τη διάρκεια της Υπηρεσίας του, έτυχε πολλών εκπαιδεύσεων, τόσο στην Κύπρο, όσο και στο εξωτερικό, σε διάφορα θέματα, που σχετίζονται με την αστυνόμευση, την οδική ασφάλεια, την διαχείριση κρίσεων, καθώς και σε θέματα διοίκησης. Επιπρόσθετα, παρακολούθησε το διετές πρόγραμμα εκμάθησης της Τουρκικής γλώσσας στην Αστυνομική Ακαδημία Κύπρου.

Ο κ. Αντρέας Κυριάκου είναι νυμφευμένος και από τον γάμο του έχει αποκτήσει τρία παιδιά.Find us on Facebook

follow us on twitter

Ομιλίες Αρχηγού Αστυνομίας

Εξώδικα Τροχαίας

Your Europe

Cybercrime

Γραφείο Χειρισμού Θεμάτων Ιδιωτικών Υπηρεσιών Ασφαλείας

Συγχρηματοδοτούμενα Έργα από Ε.Ε.

Επίσημη Ιστοσελίδα FBINAA

Δήλωση Περί Απόρρητου

Πρόνοιες Νομοθεσίας για τη Μεταφορά Φορτίων ή Ζώων με το αυτοκίνητο

Εργαστηρίο Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΤΕΠΑΚ

LoCloud

Europeana Website

Οδηγός Σπουδών Αστυνομικής Ακαδημίας Κύπρου

Ιστοσελίδα Δημοσίων Συμβάσεων

Εξομοιωτής απόσταση ακινητοποίησης

Χρήσιμες Συμβουλές και Πληροφορίες για Απάτες

Καν' το ηλεκτρονικά

Κυβερνητική Διαδικτυακή Πύλη Αριάδνη