Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Αστυνομία Κύπρου

Βιογραφικά Βοηθών Αρχηγών


Βιογραφικό σημείωμα του Βοηθού Αρχηγού Εκπαίδευσης Δημήτρης Δημητρίου

Ο Δημήτρης Δημητρίου γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1963. Εντάχθηκε στις τάξεις της Αστυνομίας τον Ιούλιο του 1984 και αφού ολοκλήρωσε τη βασική εκπαίδευση Δοκίμων Αστυφυλάκων στην Αστυνομική σχολή και τη Μηχανοκίνητη Μονάδα Άμεσης Δράσης, υπηρέτησε σε διάφορα Τμήματα, Κλάδους και Υπηρεσίες της Αστυνομίας, όπως στη Μονάδα Προεδρικής Φρουράς, στο Τμήμα Μελετών & Ανάπτυξης του Αρχηγείου Αστυνομίας, στο Επιτελικό Γραφείο Αρχηγού Αστυνομίας, στο Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων ως Υπεύθυνος, στην Αστυνομική Διεύθυνση Λευκωσίας ως Βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής, στοΤμήμα Τροχαίας Αρχηγείου ως Βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής και μετέπειτα ως Διευθυντής. Διετέλεσε επίσης Αστυνομικός Διευθυντής στην Επαρχία Λευκωσίας καθώς και Διευθυντής στη Διεύθυνση Ευρωπαϊκής Ένωσης & Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας. Προήχθηκε στον βαθμό του Λοχία τον Φεβρουάριο του 1994, τον Ιανουάριο του 1999 στον βαθμό του Υπαστυνόμου και τον Σεπτέμβριο του 2003 στον βαθμό του Ανώτερου Υπαστυ- νόμου. Τον Οκτώβριο του 2006 προήχθηκε στον βαθμό του Αστυνόμου Β΄ και τον Απρίλιο του 2008 στον βαθμό του Αστυνόμου Α’. Στον βαθμό του Ανώτερου Αστυνόμου προήχθηκε τον Φεβρουάριο του 2012 και από τον Αύγουστο του 2017 φέρει τον βαθμό του Βοηθού Αρχηγού.

Είναι κάτοχος πτυχίου στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιά και απόφοιτος του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, από το οποίο απέκτησε τον τίτλο Bachelor of Law. Κατέχει επίσης Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Διεύθυνση Επιχειρήσεων του Μεσογειακού Ινστιτούτου Διεύθυνσης (Μ.Ι.Μ.) και Master of Arts με εξειδίκευση στον Στρατηγικό Σχεδιασμό από το Πανεπιστήμιο Middlesex του Λονδίνου. Περαιτέρω, κατέχει Πιστοποιητικό Διερεύνησης και Αναπαράστασης Τροχαίων Δυστυχημάτων, το οποίο απέκτησε με υποτροφία, από το Northwestern University, των Η.Π.Α. Έχει οργανώσει μεγάλο αριθμό σεμιναρίων, στα πλείστα των οποίων συμμετείχε και ως διδάσκων. Έχει επίσης δημοσιεύσει σε εφημερίδες και περιοδικά, δεκάδες άρθρα για γενικά θέματα της Αστυνομίας, ιδιαίτερα όμως για θέματα τροχαίας και οδικής ασφάλειας. Έχει παρακολουθήσει σωρεία σεμιναρίων τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό, σε θέματα διοίκησης, οδικής ασφάλειας, καταστάσεων κρίσεως, διαπραγματεύσεις ομήρων, κλπ.

Μεταξύ άλλων, είναι Πρόεδρος του Τοπικού Τμήματος Λευκωσίας και Αναπληρωτής Πρόεδρος του Παγκύπριου Τμήματος και του Διεθνούς Συνδέσμου Αστυνομικών (International Police Association - I.P.A.). Το 2012 εκλέγηκε ως Εσωτερικός Ελεγκτής (Internal Auditor) του Διεθνούς Συνδέσμου Αστυνομικών, θέση στην οποία επανεκλέγηκε και το 2015. Είναι επίσης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Ανώτερων Αξιωματικών και μέλος της Εκκλησιαστικής Επιτροπής της Εκκλησίας της Αγ. Ειρήνης και της Αγίας του Θεού Σοφίας (της Αστυνομίας). Το 2017 διορίστηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο ως μέλος της Εθνικής Αρχής Παιγνίων και Εποπτείας Καζίνου. Διετέλεσε μέλος του Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Αστυνομικού Δικτύου Τροχαίας TISPOL, μέλος των Διεθνών Επιτροπών για Επαγγελματικά και Κοινωνικά Θέματα του Διεθνούς Συνδέσμου Αστυνομικών, μέλος της Επιτροπής του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Αστυνομιών (ΣΤΑΚ), Ταμίας της Εκτελεστικής Επιτροπής της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Κύπρου (ΑΕΑΚ), Γραμματέας του Συνδέσμου Ανωτέρων Αξιωματικών και μέλος της Ομάδας Εργασίας ετοιμασίας Παγκύπριου Στρατηγικού Σχεδίου για την Οδική Ασφάλεια (2002-2006), που ετοιμάστηκε από το ΕΤΕΚ σε συνεργασία με το Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Είναι νυμφευμένος με την Ελένη Δημητρίου με την οποία έχουν τρία παιδιά.


DSC_0096.JPG (10063,43 Kb)
Κατεβάστε το Acrobat Reader


Find us on Facebook

follow us on twitter

Ομιλίες Αρχηγού Αστυνομίας

Εξώδικα Τροχαίας

Φόρμα Καταχώρησης Καταγγελιών/Πληροφοριών μέσω του Διαδικτύου για θέματα διαφθοράς/διαπλοκής από μέλη της Αστυνομίας

Cybercrime

Your Europe

Γραφείο Χειρισμού Θεμάτων Ιδιωτικών Υπηρεσιών Ασφαλείας

Συγχρηματοδοτούμενα Έργα από Ε.Ε.

Δήλωση Περί Απόρρητου

PRINCE CBRN-E

ΓΟΝΙΚΕΣ ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
ΓΕΝΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Πρόνοιες Νομοθεσίας για τη Μεταφορά Φορτίων ή Ζώων με το αυτοκίνητο

Εργαστηρίο Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΤΕΠΑΚ

LoCloud

Europeana Website

Οδηγός Σπουδών Αστυνομικής Ακαδημίας Κύπρου

Ιστοσελίδα Δημοσίων Συμβάσεων

Εξομοιωτής απόσταση ακινητοποίησης

Χρήσιμες Συμβουλές και Πληροφορίες για Απάτες