Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Αστυνομία Κύπρου

Δελτία ΤύπουΔελτίο Τύπου 7 - Ποινική καταδίκη σχετικά με υπόθεση απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις Ποινή φυλάκισης σε 36χρονο - 24/05/2019
Ποινή φυλάκισης δυόμιση ετών επέβαλε χθες το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού σε 36χρονο, τον οποίο έκρινε ένοχο κατά την εκδίκαση υπόθεσης απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις.

Η υπόθεση είχε καταγγελθεί στην Αστυνομία στις 3 Μαρτίου, 2017, από 44χρονη.

Σύμφωνα με την παραπονούμενη, τον Νοέμβριο του 2016, είχε γνωριστεί με τον 36χρονο, ο οποίος της συστήθηκε ως πωλητής αυτοκινήτων. Αφού η 44χρονη συμφώνησε με τον 36χρονο να αγοράσει αυτοκίνητο, το οποίο ο 36χρονος της έδειξε μέσω ιστοσελίδας στο διαδίκτυο και το οποίο αυτός θα εισήγαγε από το εξωτερικό, στις 5 Δεκεμβρίου, 2016, η 44χρονη του έδωσε το χρηματικό ποσό των €5,000 σε μετρητά ως προκαταβολή.

Ο 36χρονος της ανάφερε ότι θα είχε το αυτοκίνητό της σε τρείς βδομάδες, ωστόσο ακολούθησαν διάφορες τηλεφωνικές συνδιαλέξεις τους, κατά τις οποίες ο 36χρονος πρόβαλλε διάφορες δικαιολογίες όσον αφορά στην καθυστέρηση της έλευσης του αυτοκινήτου στην Κύπρο. Αφού στη συνέχεια ο 36χρονος δεν τήρησε τη συμφωνία τους για την αγορά του αυτοκινήτου και ούτε επέστρεψε στην παραπονούμενη τα χρήματα της, ενώ έπαυσε να ανταποκρίνεται στις τηλεφωνικές της κλήσεις, αυτή κατήγγειλε την απάτη στην Αστυνομία.

Αφού κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης εξακριβώθηκαν τα στοιχεία του 36χρονου, μέλη της Αστυνομίας προχώρησαν στη σύλληψη του, στις 12 Μαρτίου, 2017. (Το Αστυνομικό Δελτίο Τύπου Αρ. 2, ημερομηνίας 13/03/2017, είναι σχετικό).

Με την ολοκλήρωση των εξετάσεων η υπόθεση καταχωρήθηκε για εκδίκαση στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού. Η ποινή φυλάκισης δυόμιση χρόνων που επιβλήθηκε στον 36χρονο έχει ισχύ από τις 27 Ιουλίου, 2018, ημερομηνία από την οποία ο 36χρονος τελούσε υπόδικος στις Κεντρικές Φυλακές για σκοπούς εκδίκασης της υπόθεσης.

Την υπόθεση είχε διερευνήσει το ΤΑΕ Λεμεσού.
Αρχείο Word deltio 7.doc (120,35 Kb)
Κατεβάστε το Acrobat Reader


Find us on Facebook

follow us on twitter

Ομιλίες Αρχηγού Αστυνομίας

Εξώδικα Τροχαίας

Φόρμα Καταχώρησης Καταγγελιών/Πληροφοριών μέσω του Διαδικτύου για θέματα διαφθοράς/διαπλοκής από μέλη της Αστυνομίας

Cybercrime

Your Europe

Γραφείο Χειρισμού Θεμάτων Ιδιωτικών Υπηρεσιών Ασφαλείας

Συγχρηματοδοτούμενα Έργα από Ε.Ε.

Δήλωση Περί Απόρρητου

PRINCE CBRN-E

ΓΟΝΙΚΕΣ ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
ΓΕΝΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Πρόνοιες Νομοθεσίας για τη Μεταφορά Φορτίων ή Ζώων με το αυτοκίνητο

Εργαστηρίο Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΤΕΠΑΚ

LoCloud

Europeana Website

Οδηγός Σπουδών Αστυνομικής Ακαδημίας Κύπρου

Ιστοσελίδα Δημοσίων Συμβάσεων

Εξομοιωτής απόσταση ακινητοποίησης

Χρήσιμες Συμβουλές και Πληροφορίες για Απάτες