Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Αστυνομία Κύπρου

Δελτία ΤύπουΔελτίο Τύπου 2 - Διάρρηξη κατοικίας και κλοπή – Παράνομη κατοχή περιουσίας – Παράνομη κατοχή εκρηκτικών υλών - Κατοχή διαρρηκτικών εργαλείων - Μαχαιροφορία Σύλληψη δύο προσώπων - 23/09/2019
Υπόθεση διάρρηξης κατοικίας και κλοπής διερευνά η Αστυνομία στην επαρχία Πάφου, για την οποία συνελήφθησαν δύο πρόσωπα ηλικίας 25 και 24 χρόνων. Οι 25χρονος και 24χρονη εντοπίστηκαν από μέλη της Αστυνομίας λίγο μετά τη διάρρηξη της κατοικίας και συνελήφθησαν αφού στην κατοχή τους εντοπίστηκαν διάφορα κοσμήματα και άλλη περιουσία, για τα οποία γίνονται εξετάσεις για να διαφανεί κατά πόσο αποτελούν προϊόν κλοπής.

Συγκεκριμένα, γύρω στις 6.30 χθες το απόγευμα, μέλη της Αστυνομίας έσπευσαν στην περιοχή Χλώρακας για εξετάσεις, μετά από πληροφορία για πιθανή διάρρηξη σε κατοικία. Μέλη του ΟΠΕ Πάφου εντόπισαν να βρίσκεται σταθμευμένο σε δρόμο της Χλώρακας ένα αυτοκίνητο, το οποίο δεν έφερε πινακίδες εγγραφής, στα πίσω καθίσματα του οποίου βρισκόταν 25χρονος. Ο 25χρονος ανάφερε πως υπεύθυνη οδηγός του οχήματος ήταν 24χρονη φίλη του, η οποία εντοπίστηκε πέντε λεπτά αργότερα να κινείται πεζή στην περιοχή.

Στην παρουσία των δύο υπόπτων τα μέλη της Αστυνομίας προχώρησαν σε έρευνα του οχήματος, εντός του οποίου εντόπισαν διάφορα κοσμήματα, όπως βραχιόλια, δακτυλίδια, αλυσίδες και σκουλαρίκια, δύο κινητά τηλέφωνα, κέρματα και χαρτονομίσματα διαφόρων χωρών, το χρηματικό ποσό των 117 ευρώ και άλλα αντικείμενα. Εντόπισαν επίσης αριθμό κυνηγετικών φυσιγγίων, αριθμό κατσαβιδιών, δύο μαχαίρια και δύο φαναράκια, ενώ άλλο ένα μαχαίρι εντοπίστηκε στην κατοχή του 25χρονου.

Οι δύο ύποπτοι, οι οποίοι δεν έδωσαν ικανοποιητικές εξηγήσεις για την κατοχή της εν λόγω περιουσίας, συνελήφθησαν με Δικαστικά εντάλματα και τέθηκαν υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Εναντίον τους διερευνάται υπόθεση παράνομης κατοχής περιουσίας, παράνομης κατοχής εκρηκτικών υλών, κατοχής διαρρηκτικών εργαλείων και μαχαιροφορίας. Εναντίον τους διερευνάται επίσης υπόθεση διάρρηξης κατοικίας και κλοπής, αφού από εξετάσεις που έγιναν στην περιοχή διαπιστώθηκε ότι είχε διαπραχθεί διάρρηξη σε παρακείμενη κατοικία, στην αυλή της οποίας τα μέλη της Αστυνομίας εντόπισαν εγκαταλελειμμένα μία τηλεόραση και μία συσκευή βίντεο – DVD player.

Τις εξετάσεις συνεχίζει το ΤΑΕ Πάφου.
Αρχείο Word deltio 2.doc (124,43 Kb)
Κατεβάστε το Acrobat Reader


Find us on Facebook

follow us on twitter

Ομιλίες Αρχηγού Αστυνομίας

Εξώδικα Τροχαίας

Φόρμα Καταχώρησης Καταγγελιών/Πληροφοριών μέσω του Διαδικτύου για θέματα διαφθοράς/διαπλοκής από μέλη της Αστυνομίας

Cybercrime

Your Europe

Γραφείο Χειρισμού Θεμάτων Ιδιωτικών Υπηρεσιών Ασφαλείας

Συγχρηματοδοτούμενα Έργα από Ε.Ε.

Δήλωση Περί Απόρρητου

PRINCE CBRN-E

ΓΟΝΙΚΕΣ ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
ΓΕΝΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Πρόνοιες Νομοθεσίας για τη Μεταφορά Φορτίων ή Ζώων με το αυτοκίνητο

Εργαστηρίο Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΤΕΠΑΚ

LoCloud

Europeana Website

Οδηγός Σπουδών Αστυνομικής Ακαδημίας Κύπρου

Ιστοσελίδα Δημοσίων Συμβάσεων

Εξομοιωτής απόσταση ακινητοποίησης

Χρήσιμες Συμβουλές και Πληροφορίες για Απάτες