Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Αστυνομία Κύπρου

Δελτία ΤύπουΔελτίο Τύπου 5 - Απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις – Νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες – Πλαστογραφία – Κυκλοφορία πλαστού εγγράφου – Συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος Υπό κράτηση δύο πρόσωπα - 24/05/2019
*** Στη σύλληψη δύο προσώπων ηλικίας 63 χρόνων προχώρησαν μέλη της Αστυνομίας, σχετικά με δύο διερευνώμενες υποθέσεις απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, πλαστογραφίας, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου και συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος. Τις δύο υποθέσεις κατήγγειλαν στην Αστυνομία την περασμένη Τετάρτη, 22 Μαΐου, 46χρονος και 49χρονος.
Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, κατά το χρονικό διάστημα Σεπτεμβρίου, 2018 και Μαΐου, 2019, οι δύο 63χρονοι φέρονται να απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 50 χιλιάδων ευρώ από τον 46χρονο, αφού τον έπεισαν ότι θα τον βοηθούσαν να εξασφαλίσει χρηματικό δάνειο από τραπεζικό ίδρυμα του εξωτερικού.
Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, ένας εκ των δύο 63χρονων υπόπτων, φέρεται να απέσπασε, με τον ίδιο τρόπο, το χρηματικό ποσό των 5 χιλιάδων ευρώ από τον 49χρονο, αφού επίσης τον έπεισε ότι θα τον βοηθούσε να εξασφαλίσει χρηματικό δάνειο από τραπεζικό ίδρυμα του εξωτερικού.
Την περασμένη Τρίτη, 21 Μαΐου, ο 46χρονος μετέβηκε σε τραπεζικό κατάστημα για να παραλάβει τα χρήματα του δανείου και του αναφέρθηκε από την τράπεζα ότι δεν είχε υποβληθεί οποιοδήποτε αίτημα για χορήγηση δανείου προς τον ίδιο, με αποτέλεσμα ο 46χρονος να διαπιστώσει ότι είχε εξαπατηθεί.
Ακολούθως της καταγγελίας των δύο παραπονουμένων, την περασμένη Τετάρτη, γύρω στις 11.00 το βράδυ, μέλη της Αστυνομίας προχώρησαν, βάσει Δικαστικού εντάλματος, στη σύλληψη του 63χρονου, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται και στις δύο υποθέσεις. Ο 63χρονος οδηγήθηκε χθες Πέμπτη, ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα οκταήμερης κράτησης, για σκοπούς διερεύνησης των δύο υποθέσεων.
Αργότερα χθες, συγκεκριμένα γύρω στις 3.00 μετά το μεσημέρι, μέλη της Αστυνομίας προχώρησαν, βάσει Δικαστικού εντάλματος, στη σύλληψη και του δεύτερου υπόπτου, ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση, για διευκόλυνση των ανακρίσεων.
Οι εξετάσεις συνεχίζονται από Το ΤΑΕ Λεμεσού.
Αρχείο Word deltio 5.doc (124,94 Kb)
Κατεβάστε το Acrobat Reader


Find us on Facebook

follow us on twitter

Ομιλίες Αρχηγού Αστυνομίας

Εξώδικα Τροχαίας

Φόρμα Καταχώρησης Καταγγελιών/Πληροφοριών μέσω του Διαδικτύου για θέματα διαφθοράς/διαπλοκής από μέλη της Αστυνομίας

Cybercrime

Your Europe

Γραφείο Χειρισμού Θεμάτων Ιδιωτικών Υπηρεσιών Ασφαλείας

Συγχρηματοδοτούμενα Έργα από Ε.Ε.

Δήλωση Περί Απόρρητου

PRINCE CBRN-E

ΓΟΝΙΚΕΣ ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
ΓΕΝΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Πρόνοιες Νομοθεσίας για τη Μεταφορά Φορτίων ή Ζώων με το αυτοκίνητο

Εργαστηρίο Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΤΕΠΑΚ

LoCloud

Europeana Website

Οδηγός Σπουδών Αστυνομικής Ακαδημίας Κύπρου

Ιστοσελίδα Δημοσίων Συμβάσεων

Εξομοιωτής απόσταση ακινητοποίησης

Χρήσιμες Συμβουλές και Πληροφορίες για Απάτες