Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Αστυνομία Κύπρου

Δελτία ΤύπουΔελτίο Τύπου 1 - Υπόθεση πλαστοπροσωπίας και παράνομης εισόδου στη Δημοκρατία διερευνά η Αστυνομία στην επαρχία Λάρνακας - 08/12/2019
Δύο υποθέσεις πλαστοπροσωπίας και παράνομης εισόδου στη Δημοκρατία διερευνά η Αστυνομία στην επαρχία Λάρνακας, εναντίον δύο προσώπων, που είχαν μεταβεί χθες στο αεροδρόμιο Λάρνακας για να ταξιδέψουν σε χώρα του εξωτερικού, χρησιμοποιώντας ταξιδιωτικά έγγραφα τα οποία πιστεύεται ότι δεν τους ανήκουν.

Οι δύο ύποπτοι, ένας άνδρας και μία γυναίκα, παρουσιάστηκαν στο τμήμα αναχωρήσεων του αεροδρομίου Λάρνακας γύρω στις 4.00 το απόγευμα, με σκοπό να ταξιδέψουν σε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα. Κατά το διαβατηριακό έλεγχο ο ύποπτος άνδρας παρουσίασε σε μέλη της Αστυνομίας δελτίο ταυτότητας ευρωπαϊκής χώρας, με δικαιούχο 19χρονο, ενώ η ύποπτη γυναίκα παρουσίασε σε μέλος της Αστυνομίας διαβατήριο ευρωπαϊκής χώρας, με δικαιούχο 35χρονη, καθώς και άδεια διαμονής στην ίδια ευρωπαϊκή χώρα, με ισχύ μέχρι το Δεκέμβριο, 2020.

Ωστόσο, εγέρθηκαν υποψίες ότι τα ταξιδιωτικά έγγραφα δεν ανήκαν στους δύο υπόπτους, αφού αυτοί δεν ομοίαζαν με τους δικαιούχους των εγγράφων, όπως αυτοί φαίνονταν στις φωτογραφίες στο δελτίο ταυτότητας και στο διαβατήριο, ενώ επίσης εγέρθηκαν υποψίες ότι οι δύο ύποπτοι είχαν αφιχθεί παράνομα στην Κύπρο.

Για σκοπούς διερεύνησης των δύο υποθέσεων, τα μέλη της Αστυνομίας προχώρησαν στη σύλληψη του ύποπτου άνδρα, ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση, ενώ η ύποπτη γυναίκα, η οποία είχε επίσης συλληφθεί, αφέθηκε στη συνέχεια ελεύθερη, αφού κυοφορεί και για διευκόλυνση των ανακρίσεων διευθετήθηκε η προσωρινή διαμονή της σε ξενοδοχείο στην Λάρνακα.

Τις εξετάσεις συνεχίζει το ΤΑΕ Λάρνακας.
Αρχείο Word deltio 1.doc (122,39 Kb)
Κατεβάστε το Acrobat Reader


Find us on Facebook

follow us on twitter

Ομιλίες Αρχηγού Αστυνομίας

Εξώδικα Τροχαίας

Φόρμα Καταχώρησης Καταγγελιών/Πληροφοριών μέσω του Διαδικτύου για θέματα διαφθοράς/διαπλοκής από μέλη της Αστυνομίας

Cybercrime

Your Europe

Γραφείο Χειρισμού Θεμάτων Ιδιωτικών Υπηρεσιών Ασφαλείας

Συγχρηματοδοτούμενα Έργα από Ε.Ε.

Δήλωση Περί Απόρρητου

PRINCE CBRN-E

ΓΟΝΙΚΕΣ ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
ΓΕΝΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Πρόνοιες Νομοθεσίας για τη Μεταφορά Φορτίων ή Ζώων με το αυτοκίνητο

Εργαστηρίο Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΤΕΠΑΚ

LoCloud

Europeana Website

Οδηγός Σπουδών Αστυνομικής Ακαδημίας Κύπρου

Ιστοσελίδα Δημοσίων Συμβάσεων

Εξομοιωτής απόσταση ακινητοποίησης

Χρήσιμες Συμβουλές και Πληροφορίες για Απάτες