Χρήσιμα Τηλέφωνα
ΕκτύπωσηΕκτύπωση Κλείσιμο Κλείσιμο

Κυπριακή Δημοκρατία
Δελτία Τύπου


Δελτίο Τύπου 2 - Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση κατοχής διαρρηκτικών εργαλείων και παράνομης κατοχής περιουσίας Εναντίον τους διερευνάται υπόθεση διάρρηξης κατοικίας και κλοπής - 22/10/2019
Στη σύλληψη δύο προσώπων για τα αυτόφωρα αδικήματα της κατοχής διαρρηκτικών εργαλείων και της παράνομης κατοχής περιουσίας προχώρησαν το βράδυ που πέρασε μέλη της Αστυνομίας στην επαρχία Πάφου, ενώ εναντίον των δύο υπόπτων διερευνάται επίσης υπόθεση διάρρηξης κατοικίας και κλοπής.

Τους δύο ύποπτους, ένα άνδρα 27 χρόνων και μία γυναίκα 31 χρόνων, εντόπισε λίγο μετά τις 11.00 χθες βράδυ, μέλος του Αστυνομικού Σταθμού Κουκλιών, σε περιοχή της κοινότητας.

Μισή ώρα νωρίτερα το μέλος της Αστυνομίας, κατά τη διάρκεια περιπολίας για πρόληψη του εγκλήματος, αντιλήφθηκε ότι κάτω από δέντρα στην περιοχή, ήταν κρυμμένο ένα αυτοκίνητο και έθεσε υπό παρακολούθηση το σημείο.

Οι 27χρονος και 31χρονη έφτασαν πεζοί στο σημείο και αφού πήγαν στο σταθμευμένο αυτοκίνητο, ο αστυνομικός τους προσέγγισε και τους υπέβαλε σε έλεγχο για να εξακριβωθούν οι λόγοι της παρουσίας τους στην περιοχή, ενώ στο σημείο έσπευσαν μέλη του Ουλαμού Πρόληψης Εγκλημάτων και του Ουλαμού Άμεσης Επέμβασης Πάφου, καθώς και Αξιωματικός της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου.

Αφού διαπιστώθηκε ότι υπεύθυνος οδηγός του αυτοκινήτου ήταν ο 27χρονος, με τη συγκατάθεση του έγινε έρευνα στο όχημα και σε αυτό εντοπίστηκε ένα κατσαβίδι και ένα νάιλον γάντι, με αποτέλεσμα ο 27χρονος να συλληφθεί για το αδίκημα της κατοχής διαρρηκτικών εργαλείων.

Η 31χρονη επίσης συνελήφθη από τα μέλη της Αστυνομίας για το αδίκημα της παράνομης κατοχής περιουσίας, αφού στην κατοχή της εντοπίστηκε χρηματικό ποσό πέραν των 1350 ευρώ και η ίδια δεν έδωσε ικανοποιητικές εξηγήσεις για την κατοχή των χρημάτων.

Όπως διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια των εξετάσεων στην περιοχή, είχε νωρίτερα διαπραχθεί διάρρηξη σε παρακείμενη κατοικία, ενόσω ο ιδιοκτήτης της απουσίαζε. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού, ο οποίος επέστρεψε στην οικία του στις 12.00 τα μεσάνυκτα, κατά τη διάρρηξη κλάπηκαν μεταξύ άλλων, ένα δακτυλίδι με πέτρα, ένα ασημένιο κουτί, το πορτοφόλι του, μία πιστωτική κάρτα και το ποσό των 30 ευρώ σε διάφορα κέρματα.

Οι 27χρονος και 31χρονη τέθηκαν υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων, με την Αστυνομία να διερευνά και κατά πόσο οι δύο τους ενέχονται στη διάρρηξη της κατοικίας.

Τις εξετάσεις συνεχίζει ο Αστυνομικός Σταθμός Κουκλιών.
Αρχείο Word deltio 2.doc (128 Kb)

_______________________________________________
© 2011 - 2020 Κυπριακή Δημοκρατία,
Αστυνομία Κύπρου