Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Αστυνομία Κύπρου

ΑνακοινώσειςΑστυνομική Ανακοίνωση 1 - Συνάντηση Αρχηγού Αστυνομίας κ. Κύπρου Μιχαηλίδη με τη Διοίκηση και μέλη της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας - 23/08/2019
Συνάντηση με τη Διοίκηση και τα μέλη της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας (Λ&ΝΑ), είχε σήμερα ο Αρχηγός Αστυνομίας κ. Κύπρος Μιχαηλίδης, στο πλαίσιο των συναντήσεων του με επικεφαλής και μέλη των Αστυνομικών Διευθύνσεων, Τμημάτων, Μονάδων και Υπηρεσιών, με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Λ&ΝΑ, στη Λεμεσό.

Κατά την εκεί επίσκεψη του, ο Αρχηγός Αστυνομίας παρουσίασε το όραμα, τους στόχους και τις προτεραιότητες της Ηγεσίας του Σώματος και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και να ανταλλάξει απόψεις με τα μέλη της Μονάδας.

Ειδικά, αναφερόμενος στη Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία, ο Αρχηγός εξήρε το σημαντικό έργο που επιτελούν τα μέλη της, όσον αφορά στην επιτήρηση των θαλάσσιων συνόρων και των χωρικών υδάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, με στόχο την πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος, ιδιαίτερα της διακίνησης ναρκωτικών, της λαθρομετανάστευσης, του λαθρεμπορίου και της τρομοκρατίας. Ακόμη, δεν παρέλειψε να τονίσει το σημαντικό ανθρωπιστικό τους έργο, μέσα από τη συμμετοχή σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης και την παροχή βοήθειας που προσφέρουν σε αρκετές περιπτώσεις, σε πρόσωπα που κινδυνεύουν στη θάλασσα.

Παράλληλα, αναφερόμενος στις προσπάθειες για εκσυγχρονισμό της Αστυνομίας Κύπρου, υπογράμμισε την τεράστια σημασία που προσδίδει η Ηγεσία στη στήριξη των μελών της Αστυνομίας και στη βελτίωση, στο μέγιστο δυνατό βαθμό, του εργασιακού περιβάλλοντος και των συνθηκών στις οποίες καλούνται να επιτελέσουν τα πολυάριθμα και απαιτητικά τους καθήκοντα. Στόχος μας είπε ο Αρχηγός, είναι η Αστυνομία, να βρεθεί ακόμη πιο κοντά στον πολίτη και να συνεργαστεί μαζί του για περαιτέρω ενδυνάμωση του αισθήματος ασφάλειας του κοινού.

Σκοπός των συναντήσεων του Αρχηγού, με τα μέλη της Αστυνομίας, είναι η ανταλλαγή απόψεων και εισηγήσεων μεταξύ της Ανώτατης Ηγεσίας της Αστυνομίας και των μελών του Σώματος, καθώς και η επίλυση εργασιακών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.
Αρχείο Word anakoinosi 1.doc (107,6 Kb)

Find us on Facebook

follow us on twitter

Ομιλίες Αρχηγού Αστυνομίας

Εξώδικα Τροχαίας

Φόρμα Καταχώρησης Καταγγελιών/Πληροφοριών μέσω του Διαδικτύου για θέματα διαφθοράς/διαπλοκής από μέλη της Αστυνομίας

Cybercrime

Your Europe

Γραφείο Χειρισμού Θεμάτων Ιδιωτικών Υπηρεσιών Ασφαλείας

Συγχρηματοδοτούμενα Έργα από Ε.Ε.

Δήλωση Περί Απόρρητου

PRINCE CBRN-E

ΓΟΝΙΚΕΣ ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
ΓΕΝΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Πρόνοιες Νομοθεσίας για τη Μεταφορά Φορτίων ή Ζώων με το αυτοκίνητο

Εργαστηρίο Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΤΕΠΑΚ

LoCloud

Europeana Website

Οδηγός Σπουδών Αστυνομικής Ακαδημίας Κύπρου

Ιστοσελίδα Δημοσίων Συμβάσεων

Εξομοιωτής απόσταση ακινητοποίησης

Χρήσιμες Συμβουλές και Πληροφορίες για Απάτες