Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Αστυνομία Κύπρου

ΑνακοινώσειςΑστυνομική Ανακοίνωση 1 - Ανακοίνωση Αστυνομίας σχετικά με την τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό - 18/03/2020
Η Αστυνομία Κύπρου συνεχίζει τους ελέγχους της για επιτήρηση της εφαρμογής των μέτρων του Υπουργικού Συμβουλίου και των σχετικών διαταγμάτων, για προστασία από τον κορωνοϊό και καλεί το κοινό να συμμορφώνεται απόλυτα με τα μέτρα αυτά.

Η εφαρμογή των μέτρων άπτεται, πάνω απ’ όλα, της δημόσιας υγείας και γι’ αυτό, η πλήρης συμμόρφωση στα μέτρα προστασίας, ώστε να περιοριστεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό η εξάπλωση του ιού, είναι απόλυτα επιβεβλημένη.

Θα πρέπει όλοι να γνωρίζουμε, πως ο αγώνας για περιορισμό της διασποράς του ιού, αρχίζει από τον κάθε ένα από εμάς προσωπικά, και ως εξαρτώμενοι ο ένας από τον άλλο, έχουμε την ευθύνη της αλληλοπροστασίας.

Η Αστυνομία υπογραμμίζει την ευθύνη του καθενός μας για την τήρηση των κανόνων προσωπικής υγιεινής, τον αυτοπεριορισμό και την αποφυγή άσκοπων διακινήσεων ή/ και συγκεντρώσεων αριθμού προσώπων σε κλειστούς χώρους, περιλαμβανομένων και των χώρων λατρείας.

Καλούμε ταυτόχρονα όλους, το κοινό, τους επιχειρηματίες, τους καταστηματάρχες, τους ιδιοκτήτες υποστατικών, να συμμορφώνονται προς τα σχετικά διατάγματα.

Τα αποτελέσματα από τους ελέγχους, που διενεργεί η Αστυνομία, για επιτήρηση της εφαρμογής των πιο πάνω μέτρων, είναι ενθαρρυντικά και ο κόσμος ανταποκρίνεται με συναίσθηση της ευθύνης. Από τα 3000 και πλέον υποστατικά που ελέγχθηκαν την τελευταία εβδομάδα, εντοπίστηκαν μόνο 10 περιπτώσεις παραβίασης των διαταγμάτων. Στις περιπτώσεις αυτές έγιναν σχετικές καταγγελίες.

Τα μέλη της Αστυνομίας, θα παραμείνουν στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος, για προστασία της δημόσιας υγείας και ασφάλειας. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν για την ορθή εφαρμογή των μέτρων προστασίας, ενώ γίνεται σαφές ότι εκεί και όπου εντοπιστούν παραβάσεις, η Αστυνομία θα προχωρεί στις ανάλογες καταγγελίες, οι οποίες δεν αποτελούν αυτοσκοπό.

Απευθυνόμαστε σε όλους και τους καλούμε να επιδείξουν υπεύθυνη στάση. Στόχος μας είναι να διασφαλιστεί η πιστή τήρηση των οδηγιών, των μέτρων και των διαταγμάτων, τα οποία είναι κρίσιμης σημασίας για την προστασία όλων μας.

Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, η Αστυνομία και τα μέλη της, συνεχίζουν να βρίσκονται απερίσπαστα στα καθήκοντά τους, συνδράμοντας τις προσπάθειες των λειτουργών υγείας, και ολόκληρης της κοινωνίας, στην καλύτερη κατά το δυνατόν διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού, συστήνοντας σε κάθε περίπτωση ψυχραιμία.
Αρχείο Word ανακοινωση για κορωνοϊό.doc (125,96 Kb)

Find us on Facebook

follow us on twitter

Ομιλίες Αρχηγού Αστυνομίας

Εξώδικα Τροχαίας

Φόρμα Καταχώρησης Καταγγελιών/Πληροφοριών μέσω του Διαδικτύου για θέματα διαφθοράς/διαπλοκής από μέλη της Αστυνομίας

Cybercrime

Your Europe

Γραφείο Χειρισμού Θεμάτων Ιδιωτικών Υπηρεσιών Ασφαλείας

Συγχρηματοδοτούμενα Έργα από Ε.Ε.

Δήλωση Περί Απόρρητου

PRINCE CBRN-E

ΓΟΝΙΚΕΣ ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
ΓΕΝΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Πρόνοιες Νομοθεσίας για τη Μεταφορά Φορτίων ή Ζώων με το αυτοκίνητο

Εργαστηρίο Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΤΕΠΑΚ

LoCloud

Europeana Website

Οδηγός Σπουδών Αστυνομικής Ακαδημίας Κύπρου

Ιστοσελίδα Δημοσίων Συμβάσεων

Εξομοιωτής απόσταση ακινητοποίησης

Χρήσιμες Συμβουλές και Πληροφορίες για Απάτες