Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Αστυνομία Κύπρου

Εκστρατείες«Ευρωπαϊκή Νύκτα Χωρίς Οδικές Συγκρούσεις 2014» - 15/10/2014
Με αφορμή την έναρξη εκστρατείας, με τίτλο «Ευρωπαϊκή Νύκτα χωρίς Οδικές Συγκρούσεις, 2014», καλείστε σε Δημοσιογραφική Διάσκεψη, που θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 16/10/2014 και ώρα 12:30 στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, στην οποία θα απευθύνει χαιρετισμό ο Αστυνομικός Διευθυντής του Τμήματος Τροχαίας κ. Γιαννάκης Χαραλάμπους.
Η εκστρατεία έχει ως στόχο την αποτροπή οδηγών να οδηγήσουν υπό την επήρεια αλκοόλης και ταυτόχρονα την εμπέδωση της νοοτροπίας ότι, ο οδηγός της παρέας δεν πρέπει να καταναλώσει αλκοόλ για να οδηγήσει και να είναι σε θέση να μεταφέρει και άλλα άτομα στον προορισμό τους με ασφάλεια.
Η υπό αναφορά εκστρατεία, θα πραγματοποιηθεί για έβδομη συνεχή χρονιά και ταυτόχρονα με όλες τις Ευρωπαϊκές Χώρες, το Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014 και μεταξύ των ωρών 22:00 – 05:00 της επομένης σε τρία νυκτερινά κέντρα στη Λευκωσία και στην Πλατεία Σαριπόλου στη Λεμεσό.
Η εκστρατεία, συνδιοργανώνεται από την Αστυνομία Κύπρου – Τμήμα Τροχαίας και τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Reaction Youth for the Prevention. Επίσης, στην εκδήλωση συμμετέχουν οι ακόλουθοι οργανισμοί και την υποστηρίζουν με τη συμμετοχή τους ως εθελοντές:
Το Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας, Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου, Αντιναρκωτικό Συμβούλιο Κύπρου, ΕΚΟ Ελληνικά Πετρέλαια, Alpha Bank, Υπάτη Αρμοστεία Αυστραλίας, Σύνδεσμος Ζυθοποιών Κύπρου, Star Club Cyprus, Unicars, Φορέας Ποτό με Μέτρο, DHL, ΟΣΕΛ (Οργανισμός Συγκοινωνιών Επαρχίας Λευκωσίας), Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου. Στρατηγικός Συνεργάτης Οδικής Ασφάλειας είναι η Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, στις 18 Οκτωβρίου, 2014 εθελοντές του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Reaction Youth for the Prevention, μέλη της Αστυνομία με πολιτική περιβολή και εθελοντές από τους πιο πάνω οργανισμούς, θα επισκεφθούν νυκτερινά κέντρα και κατά την είσοδο των νεαρών θαμώνων, θα εντοπίζουν τον οδηγό της παρέας, στο χέρι του οποίου, θα τοποθετείται στη συνέχεια ένα ειδικό βραχιολάκι, με την υπόσχεση ότι δεν θα καταναλώσει αλκοολούχο ποτό κατά τη διάρκεια της βραδιάς.
Ακολούθως, κατά την έξοδο της παρέας από τα νυκτερινά κέντρα, οι οδηγοί της παρέας θα υποβάλλονται σε φιλικό προκαταρκτικό έλεγχο αλκοόλης για να διαπιστωθεί κατά πόσον τήρησαν την υπόσχεσή τους και όσοι θα την τηρήσουν, θα αμείβονται με συμβολικό δωράκι.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα τηρηθούν στατιστικά στοιχεία αναφορικά με τον αριθμό των οδηγών που τήρησαν την υπόσχεση τους και ακολούθως, θα σταλούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ούτως ώστε να γίνει σύγκριση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης που συμμετείχαν στην εκστρατεία.
Κατεβάστε το Acrobat Reader


Find us on Facebook

follow us on twitter

Ομιλίες Αρχηγού Αστυνομίας

Εξώδικα Τροχαίας

Φόρμα Καταχώρησης Καταγγελιών/Πληροφοριών μέσω του Διαδικτύου για θέματα διαφθοράς/διαπλοκής από μέλη της Αστυνομίας

Cybercrime

Your Europe

Γραφείο Χειρισμού Θεμάτων Ιδιωτικών Υπηρεσιών Ασφαλείας

Συγχρηματοδοτούμενα Έργα από Ε.Ε.

Δήλωση Περί Απόρρητου

ΓΟΝΙΚΕΣ ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
ΓΕΝΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Πρόνοιες Νομοθεσίας για τη Μεταφορά Φορτίων ή Ζώων με το αυτοκίνητο

Εργαστηρίο Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΤΕΠΑΚ

LoCloud

Europeana Website

Οδηγός Σπουδών Αστυνομικής Ακαδημίας Κύπρου

Ιστοσελίδα Δημοσίων Συμβάσεων

Εξομοιωτής απόσταση ακινητοποίησης

Χρήσιμες Συμβουλές και Πληροφορίες για Απάτες

Καν' το ηλεκτρονικά