Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Αστυνομία Κύπρου

ΑνακοινώσειςΑστυνομική Ανακοίνωση 1 - Δημοσιογραφική διάσκεψη για την εβδομάδα οδικής ασφάλειας - 10/10/2019
Με αφορμή την εβδομάδα οδικής ασφάλειας, (10-17 Οκτωβρίου, 2019), πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, δημοσιογραφική διάσκεψη στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής.
Κατά τη διάρκεια της δημοσιογραφικής, παρέστησαν και απεύθυναν χαιρετισμό, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Γιώργος Σαββίδης, ο Αρχηγός Αστυνομίας κ. Κύπρος Μιχαηλίδης, ο πρώτος Εκτελεστικός Διευθυντής της CNP Ασφαλιστικής, κ. Τάκης Φειδία και ο Γενικός Διευθυντής της CNP Ασφαλιστικής, κ. Ανδρέας Στυλιανού.
Στο χαιρετισμό του ο Υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε μεταξύ άλλων πως: “Η Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλουμε όλοι οι φορείς για ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και εμπέδωση της έννοιας της οδικής συνείδησης σε όλες τις ηλικίες, και κυρίως στους νέους μας, οι οποίοι διαμορφώνουν πλέον μια διαφορετική, πιο ελπιδοφόρα κουλτούρα όσον αφορά στην κοινωνική ευθύνη που έχει ο καθένας που κυκλοφορεί στον δρόμο και η οποία βασίζεται στη λήψη προληπτικών μέτρων. Η ασφάλεια των πολιτών στο σύνολο τους, είτε ως οδηγών είτε ως πεζών, έχει τεθεί στην κορυφή των προτεραιοτήτων της κυβερνητικής πολιτικής, σε μια προσπάθεια ανάδειξης της αξίας της ανθρώπινης ζωής και της διαβίωσης των πολιτών σε ένα ασφαλές περιβάλλον.”
Ο Αρχηγός Αστυνομίας στο χαιρετισμό του ανέφερε πως: “Η αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας με απώτερο στόχο τη μείωση των τροχαίων συγκρούσεων στον τόπο μας, αποτελεί για την Αστυνομία ύψιστη προτεραιότητα. Μέσα στο πλαίσιο της πρόληψης διενεργούμε ελέγχους σε 24ωρη βάση στα μελανά σημεία του οδικού δικτύου, σύμφωνα με τις στατιστικές και εμπειρίες των προηγούμενων ετών, αλλά και το γεωγραφικό σύστημα πληροφοριών (Geographical Information System - GIS), το οποίο έχουμε υιοθετήσει από το 2015.”
Επίσης, ο κ. Μιχαηλίδης, πρόσθεσε πως: “Η Αστυνομία έχει πλήρη επίγνωση της πολύπλευρης ευθύνης της απέναντι στην κοινωνία. Στα θέματα της οδικής ασφάλειας, τα μέλη της Αστυνομίας καταβάλλουν καθημερινά, συνεχείς, επίμονες και επίπονες, πολλές φορές, προσπάθειες. Σε αυτή την αλυσίδα γεγονότων, σίγουρα, εμείς οι αστυνομικοί δεν είμαστε αλάνθαστοι. Όμως πραγματική σημασία έχει το γεγονός ότι μέρα με τη μέρα η Αστυνομία γίνεται πιο αποτελεσματική, περισσότερο σύγχρονη, πιο ανθρώπινη και πιο ικανή να υπηρετεί την κοινωνία και τους πολίτες. Για να αποδώσει, όμως, στο βέλτιστο η Αστυνομία χρειάζεται τη συνεργασία ολόκληρης της κοινωνίας των πολιτών. Έχει ανάγκη και όλους εσάς, τους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε.. Εσείς μπορείτε να ενισχύσετε τη φωνή μας, εσείς μπορείτε να γίνετε το μέσο, όπως ορίζει και το όνομά σας, να μεταδίδονται τα αναγκαία μηνύματα, συμβάλλοντας στην μεγιστοποίηση των πιθανοτήτων για την ανάπτυξη μιας κοινωνικά ώριμης οδικής συμπεριφοράς από μέρους των κυπρίων πολιτών. Σταθερός μας σύμμαχος κατά τα τελευταία 20 χρόνια και η CNP Ασφαλιστική. Αισθάνομαι, λοιπόν, την ανάγκη να εκφράσω τις ολόψυχές μου ευχαριστίες σε ένα κοινωνικά ευαισθητοποιημένο Οργανισμό που βαδίζει μαζί με εμάς στις προσπάθειες που καταβάλλονται στον τομέα της οδικής ασφάλειας.”
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, από σήμερα Πέμπτη 10 Οκτωβρίου μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, 2019, έχει προγραμματιστεί η Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας, η οποία περιλαμβάνει διάφορες δραστηριότητες που αποσκοπούν στην ανάπτυξη οδικής κουλτούρας και την καλλιέργεια οδικής συνείδησης.
Αποκορύφωμα των δράσεων αυτών, θα είναι η πραγματοποίηση εκδήλωσης αφιερωμένης στην οδική ασφάλεια, σε συνεργασία με τη CNP Ασφαλιστική, το Σάββατο 12 Οκτωβρίου, στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, μεταξύ των ωρών 2.30μ.μ. – 5.30μ.μ.. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά μέρος του εξοπλισμού της τροχαίας, ενώ τα παιδιά θα μπορούν να οδηγήσουν αυτοκινητάκια με πετάλια σε ένα σύγχρονο οδικό περιβάλλον και να εκπαιδευτούν στους βασικούς κανόνες κυκλοφοριακής αγωγής. Επίσης, στο χώρο θα αναπτυχθούν διαδραστικά εργαστήρια, αθλοπαιδιές και άλλες δραστηριότητες στις οποίες θα μπορούν να συμμετέχουν και ενήλικες. Στις 2 το μεσημέρι, θα προηγηθεί πεζοπορία από εθελοντές, με αφετηρία το Πάρκο Οδικής Ασφάλειας «Γιώργος Μαυρίκιος» στο Στρόβολο, από όπου οι πεζοπόροι θα ακολουθήσουν διαδρομή μέχρι το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στο Αρχηγείο Αστυνομίας. Η πεζοπορία είναι αφιερωμένη στους θανόντες από οδικές συγκρούσεις και σε αυτή μπορεί να συμμετάσχει το ευρύτερο κοινό.
Αρχείο Word ανακ. 1.doc (102,5 Kb)

Find us on Facebook

follow us on twitter

Ομιλίες Αρχηγού Αστυνομίας

Εξώδικα Τροχαίας

Φόρμα Καταχώρησης Καταγγελιών/Πληροφοριών μέσω του Διαδικτύου για θέματα διαφθοράς/διαπλοκής από μέλη της Αστυνομίας

Cybercrime

Your Europe

Γραφείο Χειρισμού Θεμάτων Ιδιωτικών Υπηρεσιών Ασφαλείας

Συγχρηματοδοτούμενα Έργα από Ε.Ε.

Δήλωση Περί Απόρρητου

PRINCE CBRN-E

ΓΟΝΙΚΕΣ ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
ΓΕΝΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Πρόνοιες Νομοθεσίας για τη Μεταφορά Φορτίων ή Ζώων με το αυτοκίνητο

Εργαστηρίο Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΤΕΠΑΚ

LoCloud

Europeana Website

Οδηγός Σπουδών Αστυνομικής Ακαδημίας Κύπρου

Ιστοσελίδα Δημοσίων Συμβάσεων

Εξομοιωτής απόσταση ακινητοποίησης

Χρήσιμες Συμβουλές και Πληροφορίες για Απάτες