Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Αστυνομία Κύπρου

ΑνακοινώσειςΑστυνομική Ανακοίνωση 1 - Επίσημη Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα της INTERPOL στην Κύπρο - 09/07/2019
Ο Γενικός Γραμματέας της INTERPOL κος Jόrgen Stock πραγματοποίησε σήμερα Τρίτη, 9 Ιουλίου, 2019, για πρώτη φορά, επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, κατόπιν πρόσκλησης του τέως Αρχηγού Αστυνομίας κ. Ζαχαρία Χρυσοστόμου. Κατά τη επίσκεψή του, είχε συνάντηση με τον Αρχηγό Αστυνομίας κ. Κύπρο Μιχαηλίδη και την ηγεσία της Αστυνομίας, όπου συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος για τις Αστυνομικές Αρχές.

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού τόνισε ότι παρά το μικρό μέγεθος της χώρας, η οργάνωση και ο επαγγελματισμός που επιδεικνύεται από πλευράς Αστυνομίας Κύπρου και η γεωπολιτική τοποθεσία της Κύπρου, την καθιστούν ως πολύτιμο εταίρο της INTERPOL. Περαιτέρω ανάφερε ότι η Αστυνομία Κύπρου θεωρείται ως ένας από τους πιο επαγγελματικούς και δραστήριους Οργανισμούς με τους οποίους συνεργάζεται η Interpol και ότι χάρη στις προσπάθειες των Αρχών Ασφαλείας, η Κύπρος θεωρείται ένας από τους ασφαλέστερους προορισμούς.

Επίσης από πλευράς του Γενικού Γραμματέα αναφέρθηκε ότι οι τομείς προτεραιότητας της Γενικής Γραμματείας ταυτίζονται με τις προτεραιότητες της Αστυνομίας Κύπρου, τόσο στην καταπολέμηση του Οργανωμένου Εγκλήματος που περιλαμβάνει και την πρόληψη και καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών, όσο και τα εγκλήματα διαδικτύου, όπου εγκληματίες δραστηριοποιούνται σε όλες τις μορφές του εγκλήματος συμπεριλαμβανομένης της τρομοκρατίας, της παράνομης διακίνησης αγαθών και της εμπορίας κλοπιμαίων έργων τέχνης και αρχαιοτήτων.

Ο Γενικός Γραμματέας ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Αρχηγό Αστυνομίας για την προθυμία που επέδειξε το Εθνικό Κεντρικό Γραφείο INTERPOL Λευκωσίας για την πραγματοποίηση στην Κύπρο εκπαίδευσης παγκόσμιου ενδιαφέροντος.

Με τη σειρά του ο Αρχηγός Αστυνομίας, ευχαρίστησε τον κο Stock για τη στήριξη και τη βοήθεια που προσφέρει η INTERPOL, τόσο στην πρόληψη, όσο και στην καταπολέμηση του εγκλήματος.

Τέλος, ο Αρχηγός Αστυνομίας ανάφερε ότι η Αστυνομία Κύπρου αναγνωρίζοντας τον πολύτιμο ρόλο της INTERPOL, συμμετέχει στις πλείστες δραστηριότητες του Οργανισμού, συμπεριλαμβανομένων και επιχειρήσεων και τόνισε την προθυμία της Αστυνομίας Κύπρου για φιλοξενία και άλλων εκπαιδεύσεων και σεμιναρίων που διοργανώνονται από τη Γενική Γραμματεία της INTERPOL.
Αρχείο Word anakoinosi 1.doc (101,48 Kb)

Find us on Facebook

follow us on twitter

Ομιλίες Αρχηγού Αστυνομίας

Εξώδικα Τροχαίας

Φόρμα Καταχώρησης Καταγγελιών/Πληροφοριών μέσω του Διαδικτύου για θέματα διαφθοράς/διαπλοκής από μέλη της Αστυνομίας

Cybercrime

Your Europe

Γραφείο Χειρισμού Θεμάτων Ιδιωτικών Υπηρεσιών Ασφαλείας

Συγχρηματοδοτούμενα Έργα από Ε.Ε.

Δήλωση Περί Απόρρητου

PRINCE CBRN-E

ΓΟΝΙΚΕΣ ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
ΓΕΝΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Πρόνοιες Νομοθεσίας για τη Μεταφορά Φορτίων ή Ζώων με το αυτοκίνητο

Εργαστηρίο Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΤΕΠΑΚ

LoCloud

Europeana Website

Οδηγός Σπουδών Αστυνομικής Ακαδημίας Κύπρου

Ιστοσελίδα Δημοσίων Συμβάσεων

Εξομοιωτής απόσταση ακινητοποίησης

Χρήσιμες Συμβουλές και Πληροφορίες για Απάτες