Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Αστυνομία Κύπρου

ΑνακοινώσειςΑστυνομική Ανακοίνωση 1 - Ο Αρχηγός Αστυνομίας Κ. Μιχαηλίδης στη Σύνοδο των Ευρωπαίων Αρχηγών Αστυνομίας στη Χάγη - 04/10/2019
Ο Αρχηγός Αστυνομίας κ. Κύπρος Μιχαηλίδης συμμετείχε στην ετήσια Σύνοδο των Ευρωπαίων Αρχηγών Αστυνομίας - European Police Chiefs Convention (EPCC 2019) στη Χάγη εκπροσωπώντας την Αστυνομία Κύπρου.
Οι εργασίες της συνόδου άρχισαν την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου και ολοκληρώθηκαν την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, στο Αρχηγείο της EUROPOL. Σε αυτή συμμετείχαν οι Αρχηγοί Αστυνομίας των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, άλλων χωρών που έχουν συνάψει συμφωνία συνεργασίας με την EUROPOL, καθώς και εκπρόσωποι των οργανισμών FRONTEX, EUROJUST, του Συμβουλίου της Ευρώπης, του Συμβουλίου της ΕΕ κ.α.
Στο πλαίσιο της συνόδου του EPCC, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη κοινή συνάντηση των Ευρωπαίων Αρχηγών Αστυνομίας με το Διοικητικό Συμβούλιο της Εuropol, ενώ είχε προηγηθεί συνάντηση των Ευρωπαίων Αρχηγών Αστυνομίας με τους Διευθυντές Τμημάτων Τελωνείων των χωρών της Ευρώπης.
Ανάμεσα στα θέματα συζήτησης της πρώτης μέρας της Συνόδου ήταν οι μορφές του οργανωμένου εγκλήματος και το περιβαλλοντολογικό έγκλημα.
Παράλληλα, ο Αρχηγός Αστυνομίας κ. Μιχαηλίδης και η Εκτελεστική Διευθύντρια της Europol κα. Catherine De Bolle, είχαν διμερή συνάντηση, εκμεταλλευόμενοι την κοινή παρουσία τους στο Συνέδριο.
Κατά τη συνάντηση τους, ο κ. Μιχαηλίδης και η κα. Catherine De Bolle συζήτησαν θέματα που άπτονται της συνεργασίας μεταξύ της EUROPOL και της Αστυνομίας Κύπρου, η οποία καλύπτει ένα ευρύ φάσμα αντιμετώπισης διασυνοριακών απειλών όπως η τρομοκρατία, το διασυνοριακό έγκλημα, η διακίνηση ναρκωτικών, η νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, η οργανωμένη απάτη, το έγκλημα στον κυβερνοχώρο, η παράνομη διακίνηση ανθρώπων και η εμπορία ανθρώπων.
Στη δεύτερη μέρα του Συνεδρίου, στα θέματα συζήτησης περιλαμβάνονταν ποικίλες μορφές του εγκλήματος όπως το οργανωμένο και οικονομικό έγκλημα, η διαφθορά, η διακίνηση ναρκωτικών, το έγκλημα στον κυβερνοχώρο, η τρομοκρατία, καθώς και η ενδοοικογενειακή και έμφυλη βία. Η Διεθνής Συνεργασία στην αντιμετώπιση του εγκλήματος, το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και η στρατηγική και δράσεις της Ευρωπαϊκής Αστυνομίας (Europol) επίσης αποτέλεσαν θέματα συζήτησης κατά την πρώτη μέρα.
Τη Σύνοδο συνδιοργάνωσαν η Europol και η Αστυνομία Φινλανδίας, λόγω και της Φινλανδικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης το δεύτερο εξάμηνο του έτους 2019 που διανύουμε.
Χαιρετισμό προς τους συμμετέχοντες στη Σύνοδο, Αρχηγούς Αστυνομίας, απηύθυνε η Υπουργός Εσωτερικών της Φινλανδίας κα. Maria Ohisalo. Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο Αρχηγός Αστυνομίας Φινλανδίας κ. Seppo Kolehmainen και η Εκτελεστική Διευθύντρια της Europol κα. Catherine De Bolle.
Χθες το απόγευμα, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Συνόδου, με τη συμμετοχή του κ. Κύπρου Μιχαηλίδη στη Σύνοδο να έχει ως στρατηγικό στόχο την ανάπτυξη σύγχρονων μεθόδων και δομών διεθνούς συνεργασίας που ενισχύουν την δυνατότητα της Αστυνομίας Κύπρου για καταπολέμηση των διαφόρων μορφών του οργανωμένου και διασυνοριακού εγκλήματος.
Αρχείο Word anakoinosi 1 (1).doc (104,54 Kb)

Find us on Facebook

follow us on twitter

Ομιλίες Αρχηγού Αστυνομίας

Εξώδικα Τροχαίας

Φόρμα Καταχώρησης Καταγγελιών/Πληροφοριών μέσω του Διαδικτύου για θέματα διαφθοράς/διαπλοκής από μέλη της Αστυνομίας

Cybercrime

Your Europe

Γραφείο Χειρισμού Θεμάτων Ιδιωτικών Υπηρεσιών Ασφαλείας

Συγχρηματοδοτούμενα Έργα από Ε.Ε.

Δήλωση Περί Απόρρητου

PRINCE CBRN-E

ΓΟΝΙΚΕΣ ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
ΓΕΝΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Πρόνοιες Νομοθεσίας για τη Μεταφορά Φορτίων ή Ζώων με το αυτοκίνητο

Εργαστηρίο Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΤΕΠΑΚ

LoCloud

Europeana Website

Οδηγός Σπουδών Αστυνομικής Ακαδημίας Κύπρου

Ιστοσελίδα Δημοσίων Συμβάσεων

Εξομοιωτής απόσταση ακινητοποίησης

Χρήσιμες Συμβουλές και Πληροφορίες για Απάτες