Χρήσιμα Τηλέφωνα
ΕκτύπωσηΕκτύπωση Κλείσιμο Κλείσιμο

Κυπριακή Δημοκρατία
Ανακοινώσεις


Αστυνομική Ανακοίνωση αρ. 1 - 3ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ «Έγκλημα στον Κυβερνοχώρο – Τάσεις και Απειλές: Ευρωπαϊκές και Διεθνείς Διαστάσεις» - 08/06/2018
Διεθνές συνέδριο με θέμα «Έγκλημα στον Κυβερνοχώρο – Τάσεις και Απειλές: Ευρωπαϊκές και Διεθνείς Διαστάσεις», διοργανώνει η Αστυνομία Κύπρου, με τη συμμετοχή εμπειρογνωμόνων από Διεθνείς Οργανισμούς και Υπηρεσίες στον τομέα της Ασφάλειας και της Επιβολής του Νόμου.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη (11 – 12 Ιουνίου) στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία» στη Λευκωσία, και σε αυτό θα συμμετάσχουν εγνωσμένου κύρους ομιλητές στον τομέα του Cyber Crime και του Cyber Security, μεταξύ άλλων από το FBI, την EUROPOL, τη CEPOL, την INTERPOL, τον Οργανισμό FRONTEX, καθώς και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Συμβούλιο της Ευρώπης και τις εθνικές υπηρεσίες της Γερμανίας και της Ιταλίας.

Το Συνέδριο θα επικεντρωθεί στις σύγχρονες ευρωπαϊκές και διεθνείς διαστάσεις του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο, με απώτερο σκοπό να αξιοποιηθούν και να συνδυαστούν η γνώση και η εμπειρογνωμοσύνη από το εξωτερικό, τόσο σε επιστημονικό όσο και σε επιχειρησιακό επίπεδο, παράλληλα με την αντίστοιχη εμπειρία που αποκτά συνεχώς η Αστυνομία με τα δικά της στελέχη, τις τεχνολογικές υποδομές, τη διεθνή αστυνομική συνεργασία και τη συνεργασία με εθνικές υπηρεσίες.

Το διεθνές συνέδριο έχει καθιερωθεί από την Αστυνομία και πραγματοποιείται για τρίτη συνεχή χρονιά. Με τη φετινή θεματολογία, η Αστυνομία συμπληρώνει ένα κύκλο διεθνών συνεδρίων υψηλού επιπέδου στις τρεις κορυφαίες σύγχρονες απειλές που απασχολούν την Ευρωπαϊκή Ένωση (το ευρωπαϊκό θεματολόγιο για την ασφάλεια) και τους προηγμένους Οργανισμούς Επιβολής του Νόμου: την τρομοκρατία, το διασυνοριακό οργανωμένο έγκλημα και το Cyber - Crime. Οι πρώτες δύο αποτέλεσαν τη θεματολογία των αντίστοιχων συνεδρίων της Αστυνομίας το 2016 και το 2017.

Η έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί από τον Αρχηγό Αστυνομίας κ. Ζαχαρίας Χρυσοστόμου με αναφορές στο διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, όπου λειτουργούν οι Οργανισμοί Επιβολής του Νόμου, τις νέες μορφές απειλών που αντιμετωπίζουν και τις διαστάσεις που προσλαμβάνουν εξαιτίας των τεχνολογικών εξελίξεων.

Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας και θα το προσφωνήσουν ο Αρχηγός Αστυνομίας κ. Ζαχαρίας Χρυσοστόμου, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνάς Νικολάου, ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας κ. Κώστας Κληρίδης και ο Εκτελεστικός Διευθυντής της CEPOL Δρ. Detlef Schroeder.

Περισσότερες πληροφορίες για το Συνέδριο μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου: www.cypol2018intconf.com
Αρχείο Word anakoinosi 1 - 3ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ.doc (106,58 Kb)
_______________________________________________
© 2011 - 2019 Κυπριακή Δημοκρατία,
Αστυνομία Κύπρου