Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Αστυνομία Κύπρου

Γραπτές ΔηλώσειςΓραπτή δήλωση Αρχηγού Αστυνομίας Ζαχαρία Χρυσοστόμου αναφορικά με δημοσιεύματα της εφημερίδας «ΧΑΡΑΥΓΗ», ημερομηνίας 28/12/2015 - 28/12/2015
Με αφορμή τα δημοσιεύματα της εφημερίδας «Χαραυγή», ημερομηνίας 28/12/2015 με τίτλους «Εξυπηρετήσεις με επιδόματα στην Αστυνομία» και «Μαγειρεύουν προαγωγές στην Αστυνομία», επισημαίνονται τα πιο κάτω:
Τη διοίκηση και διεύθυνση της Αστυνομίας, σύμφωνα με το Νόμο περί Αστυνομίας, έχει ο Αρχηγός Αστυνομίας και οι μεταθέσεις γίνονται, είτε από τον ίδιο είτε με έγκριση του ιδίου, χωρίς οποιεσδήποτε παρεμβάσεις, με γνώμονα πάντοτε το καλώς νοούμενο συμφέρον της Υπηρεσίας. Σε καμία περίπτωση γίνονται μεταθέσεις οποιωνδήποτε μελών μας με γνώμονα τις πολιτικές τους πεποιθήσεις, ώστε να τοποθετούνται σε θέσεις που εκτελούν καθήκοντα ανωτέρα του επιπέδου του βαθμού τους, για να δικαιούνται να λαμβάνουν το σχετικό ειδικό επίδομα, ως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα. Εξάλλου, η πολιτική και οι προθέσεις του Αρχηγού Αστυνομίας, για εμπέδωση χρηστής διοίκησης, διαφάνειας και αξιοκρατίας είναι πασιφανείς, αφού για πρώτη φορά από εγκαθιδρύσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας τίθενται σε εφαρμογή, από τις αρχές Ιανουαρίου 2016, κριτήρια σε ό,τι αφορά στις μεταθέσεις.
Όσον αφορά δε, το δημοσίευμα της ίδιας εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο υπάρχει καθυστέρηση των προαγωγών στο βαθμό του Βοηθού Αρχηγού, προσπαθώντας να βρεθούν τρόποι παραγνώρισης δικαιούχων και να «βολευτούν» εκείνοι που θέλει η Ηγεσία της Αστυνομίας και ο Υπουργός, δηλώνεται κατηγορηματικά ότι οι ισχυρισμοί αυτοί είναι ανυπόστατοι και αναληθείς και προφανώς γίνονται μέσα στα πλαίσια σκοπιμοτήτων. Τέτοιες πρακτικές και προσεγγίσεις είναι εκτός των αρχών, αξιών και πεποιθήσεων του Αρχηγού Αστυνομίας.
Για ακόμη μία φορά, γίνεται έκκληση όπως αφεθεί η Αστυνομία μακριά από τις οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, ώστε να μπορέσει να επιτελέσει τον πολυσήμαντο ρόλο της κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, προς όφελος της κοινωνίας και του τόπου.
Αρχείο Word ΓΡΑΠΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΡΧΗΓΟΥ.doc (102,5 Kb)
Κατεβάστε το Acrobat Reader


Find us on Facebook

follow us on twitter

Ομιλίες Αρχηγού Αστυνομίας

Εξώδικα Τροχαίας

Φόρμα Καταχώρησης Καταγγελιών/Πληροφοριών μέσω του Διαδικτύου για θέματα διαφθοράς/διαπλοκής από μέλη της Αστυνομίας

Cybercrime

Your Europe

Γραφείο Χειρισμού Θεμάτων Ιδιωτικών Υπηρεσιών Ασφαλείας

Συγχρηματοδοτούμενα Έργα από Ε.Ε.

Δήλωση Περί Απόρρητου

PRINCE CBRN-E

ΓΟΝΙΚΕΣ ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
ΓΕΝΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Πρόνοιες Νομοθεσίας για τη Μεταφορά Φορτίων ή Ζώων με το αυτοκίνητο

Εργαστηρίο Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΤΕΠΑΚ

LoCloud

Europeana Website

Οδηγός Σπουδών Αστυνομικής Ακαδημίας Κύπρου

Ιστοσελίδα Δημοσίων Συμβάσεων

Εξομοιωτής απόσταση ακινητοποίησης

Χρήσιμες Συμβουλές και Πληροφορίες για Απάτες