Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Αστυνομία Κύπρου

ΑνακοινώσειςΑστυνομική Ανακοίνωση 4 - Νέα Διάκριση της Αστυνομίας Κύπρου Διεθνώς Έμπειροι ανακριτές κλήθηκαν να συμμετάσχουν στις εκπαιδεύσεις της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Ακαδημίας (CEPOL) για το Κυβερνοέγκλημα σε τρίτες χώρες - 16/07/2018
Νέα διάκριση για την Αστυνομία Κύπρου αποτελεί η πρόσκληση που απηύθυνε πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Αστυνομική Ακαδημία (CEPOL) προς την Αστυνομία Κύπρου, ώστε στελέχη του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να αναλάβουν τη διεξαγωγή σεμιναρίων κατάρτισης της CEPOL σε τρίτες χώρες όπως η Ιορδανία, ο Λίβανος, η Τυνησία, η Αλγερία, το Μαρόκο, που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα EU/MENA (Meddle East & North Africa). Το συγκεκριμένο Πρόγραμμα αφορά την εκπαίδευση σε διάφορες θεματικές ενότητες, των μελών Αστυνομικών Υπηρεσιών των πιο πάνω χωρών της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής.
Ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση η Αστυνομία Κύπρου, όρισε τον Υπεύθυνο και μέλη του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για να λάβουν μέρος ως λέκτορες στα σεμινάρια και να μεταδώσουν τις γνώσεις τους για το Κυβερνοέγκλημα σε στελέχη Αστυνομικών Αρχών των πιο πάνω χωρών.
Η πρόσκληση αποστάληκε στην Κύπρο μετά την επιτυχή διεξαγωγή του 3ου Διεθνούς Συνεδρίου που διοργάνωσε η Αστυνομία Κύπρου τον περασμένο Ιούνιο με θέμα «Έγκλημα στον Κυβερνοχώρο - Τάσεις και Απειλές: Ευρωπαϊκές και Διεθνείς Διαστάσεις» το οποίο απέσπασε εξαιρετικά ευμενή σχόλια από τη CEPOL.
H εξέλιξη αυτή τιμά την Αστυνομία Κύπρου και επιβεβαιώνει τo υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού και κατάρτισης των στελεχών και των μελών της σε θέματα της αρμοδιότητάς τους.
Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ άλλων, είναι η δεύτερη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα που Ευρωπαϊκοί Αστυνομικοί Οργανισμοί ζητούν εκπαιδευτές από την Αστυνομία Κύπρου. Τον περασμένο Μάρτιο, δύο στελέχη της Αστυνομίας Κύπρου που υπηρετούσαν στο Δικανικό Εργαστήριο Ηλεκτρονικών Δεδομένων επιλέγηκαν ανάμεσα σε υποψηφίους από 28 ευρωπαϊκές χώρες και ακολούθως αποσπάστηκαν για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον τομέα του ηλεκτρονικού εγκλήματος στην EUROPOL και τον International Association of Computer Investigative Specialists (IACIS) αντίστοιχα.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για την Αστυφύλακα Μαργαρίτα Λουκά που έχει προσληφθεί σε εξειδικευμένη θέση της EUROPOL σχετικά με θέματα ηλεκτρονικού εγκλήματος και από τις 16 Μαρτίου 2018, εργάζεται πλέον στο Ευρωπαϊκό Κέντρο για την εγκληματικότητα στο διαδίκτυο, της Διεύθυνσης Επιχειρήσεων της EUROPOL και την Αστυφύλακα Εύη Θεοφάνους, που συμμετείχε ως εκπαιδευτής τον Απρίλιο του 2018 σε διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα στις ΗΠΑ που αφορούσε την επαγγελματική κατάρτιση στον τομέα της δικανικής εξέτασης ηλεκτρονικών τεκμηρίων.
Ο τομέας της καταπολέμησης του ηλεκτρονικού εγκλήματος θεωρείται ένας από τους πλέον ζωτικούς τομείς σε πανευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, σε σχέση με τις σύγχρονες, αναδυόμενες, υβριδικές και ασύμμετρες απειλές στον κυβερνοχώρο.
Τέλος, τονίζεται ότι η Αστυνομία Κύπρου αναβαθμίζει συνεχώς τις υπηρεσίες της μεταξύ άλλων και στον τομέα της καταπολέμησης του ηλεκτρονικού εγκλήματος σε θέματα εκπαίδευσης, διερεύνησης, καθώς επίσης και τις σχέσεις της με άλλα κράτη, αστυνομικούς και διεθνείς οργανισμούς.
Αρχείο Word anak. 4.doc (111,17 Kb)

Find us on Facebook

follow us on twitter

Ομιλίες Αρχηγού Αστυνομίας

Εξώδικα Τροχαίας

Φόρμα Καταχώρησης Καταγγελιών/Πληροφοριών μέσω του Διαδικτύου για θέματα διαφθοράς/διαπλοκής από μέλη της Αστυνομίας

Cybercrime

Your Europe

Γραφείο Χειρισμού Θεμάτων Ιδιωτικών Υπηρεσιών Ασφαλείας

Συγχρηματοδοτούμενα Έργα από Ε.Ε.

Δήλωση Περί Απόρρητου

PRINCE CBRN-E

ΓΟΝΙΚΕΣ ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
ΓΕΝΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Πρόνοιες Νομοθεσίας για τη Μεταφορά Φορτίων ή Ζώων με το αυτοκίνητο

Εργαστηρίο Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΤΕΠΑΚ

LoCloud

Europeana Website

Οδηγός Σπουδών Αστυνομικής Ακαδημίας Κύπρου

Ιστοσελίδα Δημοσίων Συμβάσεων

Εξομοιωτής απόσταση ακινητοποίησης

Χρήσιμες Συμβουλές και Πληροφορίες για Απάτες