Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Αστυνομία Κύπρου

Δελτία ΤύπουΔελτίο Τύπου 4 - Τέσσερις συλλήψεις προσώπων σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών - 24/03/2020
Στη σύλληψη τεσσάρων προσώπων προχώρησαν χθες μέλη της Αστυνομίας, σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών.

Δύο πρόσωπα ηλικίας 25 και 26 χρόνων συνελήφθησαν από μέλη της Αστυνομίας στην περιοχή Μόρφου. Εναντίον των δύο υπόπτων διερευνάται υπόθεση απόπειρα διάρρηξης κατοικίας, παράνομης εισόδου σε περιουσία, πρόκλησης κακόβουλης ζημιάς σε περιουσία και συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος.

Η απόπειρα διάρρηξης διαπράχθηκε τον περασμένο Αύγουστο, 2019, σε κατοικία στην επαρχία Μόρφου. Κατά την απόπειρα προκλήθηκε ζημιά σε είσοδο της οικίας. Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον 25χρονου και 26χρονου και εναντίον τους εκδόθηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης. Οι δύο τους συνελήφθησαν βάσει των δικαστικών ενταλμάτων, από μέλη του ΤΑΕ Μόρφου, λίγο μετά τις 6.00 το απόγευμα της Δευτέρας. Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Μόρφου.

Άλλο ένα πρόσωπο, ηλικίας 31 χρόνων, συνελήφθη από μέλη της Αστυνομίας, χθες το βράδυ. Εναντίον του 31χρονου υπόπτου διερευνάται υπόθεση διάρρηξης και κλοπής, αδικήματα που διαπράχθηκαν νωρίτερα χθες, σε κατοικία στην επαρχία Λευκωσίας, από την οποία κλάπηκε χρηματικό ποσό. Από τις εξετάσεις που έγιναν εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον του 31χρονου, και εκδόθηκε ένταλμα σύλληψής του, βάσει του οποίου αυτός συνελήφθη λίγο πριν τα μεσάνυκτα της Δευτέρας, από μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Λακατάμειας. Ο Αστυνομικός Σταθμός Λακατάμειας διερευνά την υπόθεση.

Νωρίτερα χθες, μέλη του ΤΑΕ Λευκωσίας, κατά τη διάρκεια περιπολίας για πρόληψη των διαρρήξεων και κλοπών στην περιοχή Λευκωσίας, εντόπισαν και προχώρησαν στη σύλληψη 28χρονου, ο οποίος καταζητείτο σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση διάρρηξης κατοικίας και κλοπής.

Η διάρρηξη διαπράχθηκε στις 5 Μαρτίου, 2020, σε εξοχική κατοικία, σε χωριό της περιοχής Μόρφου. Σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, κατά τη διάρρηξη κλάπηκαν από την οικία διάφορα παραδοσιακά σκεύη.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον τριών προσώπων, δύο άνδρες ηλικίας 28 και 27 χρόνων και μία γυναίκα 21 χρόνων και για τη σύλληψη τους εκδόθηκαν δικαστικά εντάλματα. Οι 27χρονος και 21χρονη συνελήφθησαν στις 15 και 16 Μαρτίου αντίστοιχα, ενώ ο 28χρονος καταζητείτο. Με τον εντοπισμό του τρίτου υπόπτου από τα μέλη του ΤΑΕ Λευκωσίας το απόγευμα της Δευτέρας, αυτός συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων. (Τα Αστυνομικά Δελτία Αρ. 1 και Αρ. 4, ημερομηνίας 16/03/2020, είναι σχετικά).

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Μόρφου.
Αρχείο Word deltio 4.doc (107,6 Kb)
Κατεβάστε το Acrobat Reader


Find us on Facebook

follow us on twitter

Ομιλίες Αρχηγού Αστυνομίας

Εξώδικα Τροχαίας

Φόρμα Καταχώρησης Καταγγελιών/Πληροφοριών μέσω του Διαδικτύου για θέματα διαφθοράς/διαπλοκής από μέλη της Αστυνομίας

Cybercrime

Your Europe

Γραφείο Χειρισμού Θεμάτων Ιδιωτικών Υπηρεσιών Ασφαλείας

Συγχρηματοδοτούμενα Έργα από Ε.Ε.

Δήλωση Περί Απόρρητου

PRINCE CBRN-E

ΓΟΝΙΚΕΣ ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
ΓΕΝΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Πρόνοιες Νομοθεσίας για τη Μεταφορά Φορτίων ή Ζώων με το αυτοκίνητο

Εργαστηρίο Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΤΕΠΑΚ

LoCloud

Europeana Website

Οδηγός Σπουδών Αστυνομικής Ακαδημίας Κύπρου

Ιστοσελίδα Δημοσίων Συμβάσεων

Εξομοιωτής απόσταση ακινητοποίησης

Χρήσιμες Συμβουλές και Πληροφορίες για Απάτες