Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Αστυνομία Κύπρου

ΑνακοινώσειςΑστυνομική Ανακοίνωση 3 - Απάντηση Αστυνομίας σε σημερινό δημοσίευμα ενημερωτικής ιστοσελίδας σχετικά με τα οχήματα της Αστυνομίας - 17/07/2018
Αναφορικά με σημερινό δημοσίευμα ενημερωτικής ιστοσελίδας, στο οποίο προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι περιπολικά οχήματα της Αστυνομίας δεν διαθέτουν φάρους και σειρήνες, η Αστυνομία υπογραμμίζει ότι τέτοιοι ισχυρισμοί απορρίπτονται ως ανακριβείς και παραπλανητικοί.
Η Αστυνομία σημειώνει τα ακόλουθα:
Τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σημαντική αναβάθμιση του στόλου της Αστυνομίας σε ποιότητα και ποσότητα. Ήδη στους δρόμους κυκλοφορούν στην πλειονότητά τους καινούργια αστυνομικά οχήματα, πλήρως εφοδιασμένα.
Περαιτέρω αυτή την περίοδο, η Αστυνομία βρίσκεται στο στάδιο της εγκατάστασης στα οχήματά της, ψηφιακού συστήματος ραδιοεπικοινωνίας τελευταίου τύπου και τεχνολογίας, με το οποίο αναβαθμίζεται σημαντικά η ασύρματη επικοινωνία μεταξύ των τμημάτων της. Βρίσκεται επίσης, στο στάδιο της προμήθειας και εγκατάστασης φάρων και σειρήνων, ευρωπαϊκών προδιαγραφών στα νέα οχήματα.
Ως εκ τούτου, λόγω των διαδικασιών μικρός αριθμός οχημάτων, στα οποία δεν έχουν εγκατασταθεί φάροι, χρησιμοποιούνται προσωρινά σε Αστυνομικές Διευθύνσεις ή Τμήματα, για μη επιχειρησιακούς σκοπούς. Ωστόσο, τα οχήματα αυτά είναι εφοδιασμένα με φορητούς φάρους και ασυρμάτους, ώστε να μπορούν ανά πάσα στιγμή να λειτουργήσουν και επιχειρησιακά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αστυνομία Κύπρου τα τελευταία χρόνια έχει κάνει τεράστια άλματα, σε ότι αφορά στον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση της υλικοτεχνικής της υποδομής, με μόνο γνώμονα την καλύτερη ανταπόκριση στις σύγχρονες ανάγκες και την ασφάλεια του κοινού.
Μεταξύ άλλων και πέραν όσων έχουν αναφερθεί πιο πάνω, έχει προχωρήσει στην εφαρμογή του κεντροποιημένου συστήματος συναγερμών, αντικαθιστώντας το προηγούμενο παμπάλαιο σύστημα, που αδυνατούσε να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πολιτών.
Παράλληλα έχει εφοδιαστεί με οχήματα ασφαλούς μεταφοράς κρατουμένων, ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου, αναμένεται να προμηθευτεί με αριθμό οχημάτων 4x4 και μοτοσικλετών, που θα αξιοποιηθούν άμεσα για την συνεχή βελτίωση της αστυνόμευσης.
Αρχείο Word anak. 3.doc (123,41 Kb)

Find us on Facebook

follow us on twitter

Ομιλίες Αρχηγού Αστυνομίας

Εξώδικα Τροχαίας

Φόρμα Καταχώρησης Καταγγελιών/Πληροφοριών μέσω του Διαδικτύου για θέματα διαφθοράς/διαπλοκής από μέλη της Αστυνομίας

Cybercrime

Your Europe

Γραφείο Χειρισμού Θεμάτων Ιδιωτικών Υπηρεσιών Ασφαλείας

Συγχρηματοδοτούμενα Έργα από Ε.Ε.

Δήλωση Περί Απόρρητου

PRINCE CBRN-E

ΓΟΝΙΚΕΣ ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
ΓΕΝΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Πρόνοιες Νομοθεσίας για τη Μεταφορά Φορτίων ή Ζώων με το αυτοκίνητο

Εργαστηρίο Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΤΕΠΑΚ

LoCloud

Europeana Website

Οδηγός Σπουδών Αστυνομικής Ακαδημίας Κύπρου

Ιστοσελίδα Δημοσίων Συμβάσεων

Εξομοιωτής απόσταση ακινητοποίησης

Χρήσιμες Συμβουλές και Πληροφορίες για Απάτες