Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Αστυνομία Κύπρου

ΟμιλίεςΧαιρετεισμός Αναπληρωτή Αρχηγού Αστυνομίας Κύπρου Μιχαηλίδη 31/8/2018 Μουσική συναυλία ''ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ'' Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής - 01/09/2018
Πανιερώτατε Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής

Σεβαστοί Πατέρες

Έντιμε Υπουργέ Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως

Κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι Κομμάτων

Excellencies

Αξιότιμοι κύριοι Δήμαρχοι

Εκπρόσωπε Αρχηγού Εθνικής Φρουράς

Αξιότιμοι κύριοι Επίτροποι

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε Διοικητικού Συμβουλίου Ρ.Ι.Κ

Πρόεδροι Κοινοτικών Συμβουλίων της περιοχής Ταμασού και Ορεινής
Εκλεκτοί Προσκεκλημένοι

Κυρίες και κύριοι
Αγαπητοί συνάδελφοιΚαλησπέρα σας


Η αποψινή μουσική βραδιά είναι μια ωδή στην ζωή, μια εκδήλωση ειδικά αφιερωμένη στον αγώνα για απαλλαγή από τις εξαρτήσεις και μείωση των τροχαίων συγκρούσεων.

Η Αστυνομία Κύπρου, ως σύγχρονος οργανισμός που είναι ταγμένος για την ασφάλεια και την προστασία των πολιτών, απευθύνεται σε όλους αλλά κυρίως στη νέα γενιά, ως την πιο ευαίσθητη και ευάλωτη ομάδα του πληθυσμού, θέλοντας να επικοινωνήσει μαζί της.

Η κοινωνία της Κύπρου έχει αλλάξει, όπως αλλάζει με ταχείς ρυθμούς ο κόσμος ολόκληρος. Ζούμε τον 21ο αιώνα, και τα παιδιά της γενιάς μας, τα παιδιά αρκετών από εμάς, έχουν ήδη ενηλικιωθεί. Άλλα σπουδάζουν ή εργάζονται, άλλα υπηρετούν στο στρατό, άλλα ετοιμάζονται για τις σπουδές τους.

Η πατρίδα και η κοινωνία μας, πρέπει να είναι περισσότερο έτοιμες από ποτέ, στην κατανόηση των σύγχρονων φαινομένων που συντελούνται στον κόσμο – για παράδειγμα: η παγκοσμιοποίηση, η κοινωνία της πληροφορίας, οι τεχνολογικές εξελίξεις.

Όλα αυτά δεν πρέπει να μας φοβίζουν. Αντιθέτως, θα πρέπει συνεχώς να προετοιμαζόμαστε, να θωρακίζουμε την κοινωνία και την πατρίδα μας, τις οικογένειες και τα παιδιά μας, με αξίες και ιδανικά που θα τους επιτρέψουν να αξιοποιήσουν τα επιτεύγματα της νέας εποχής και να χαρούν τη ζωή, να ευτυχήσουν, να σταδιοδρομήσουν.

Φίλες και φίλοι,

Εμείς ως Αστυνομία, είμαστε εδώ μαζί με την κυπριακή οικογένεια, για να στείλουμε το μήνυμα ότι είμαστε έτοιμοι να συμμεριστούμε τις αγωνίες και τα προβλήματα όλων και κυρίως της νέας γενιάς!

Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε τα παιδιά, να προστατεύσουμε την τοπική κοινωνία, να ενισχύσουμε την οικογένεια και να βοηθήσουμε, ώστε να δοθούν στους νέους εκείνα τα εφόδια που θα τους βοηθήσουν να ανοίξουν τα φτερά τους, να ανεξαρτητοποιηθούν και να καθορίσουν τη ζωή τους.

Συγχαίρω τους συντελεστές της αποψινής μουσικής εκδήλωσης, που σηματοδοτεί τη συμπλήρωση πέντε χρόνων συνεργασίας ανάμεσα στην Αστυνομία Κύπρου και την Εκκλησία.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον εξοχότατο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκο Αναστασιάδη και τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο, που έχουν θέσει υπό την αιγίδα τους την αποψινή εκδήλωση, καθώς και τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, κ. Ιωνά Νικολάου που μας τιμά με την παρουσία του. Ευχαριστώ επίσης τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐα για τη συμβολή του στην όλη εκδήλωση.

Οι πρωτοβουλίες του, είναι πάντα πρωτοποριακές και αξιοθαύμαστες.

Ως Αστυνομία, θέσαμε ως στόχο την από κοινού αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων και ιδιαίτερα τη στήριξη των νέων και η αποψινή μουσική βραδιά θέτει δύο μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν την κοινωνία μας:

- τις οδικές συγκρούσεις που προκαλούν τόσο άδικα το χαμό ανθρώπων, πολλές φορές νέων παιδιών και

- το φαινόμενο των ναρκωτικών και της εγκληματικής δράσης εμπόρων εξαρτησιογόνων ουσιών.

Η εκδήλωση φέρει τον τίτλο «Σεβασμός στη ζωή», τίτλος ο οποίος αποτυπώνει συμβολικά και έμπρακτα, τη θέλησή μας να στραφούμε στο διπλανό μας, τον συνάνθρωπό μας και να τον στηρίξουμε, τη στιγμή που θα βρεθεί σε δύσκολη θέση. Θέλουμε να τον κερδίσουμε και να τον έχουμε ξανά μαζί μας, στην παρέα μας και στην κοινωνία, ως υγιές και ενεργό μέλος.


Ο τίτλος αυτός, «Σεβασμός στη ζωή», αντανακλά επίσης τη συνεχή και αδιάλειπτη αποστολή μας για πρόληψη, ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της κοινωνίας, ώστε συλλογικά και συντονισμένα, να περιορίσουμε τους κινδύνους και να καλλιεργήσουμε μια νέα κουλτούρα αλληλεγγύης. Είναι στο δικό μας χέρι να δουλέψουμε συλλογικά ως πολιτεία και κοινωνία και να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις.

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Βασικός πυλώνας της Αστυνομίας μας, είναι ο ανθρωποκεντρικός της χαρακτήρας. Εργαζόμαστε και προσφέρουμε υπηρεσίες για τον άνθρωπο, την οικογένεια, την κοινωνία. Συνεργαζόμαστε με την Εκκλησία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους Πολιτειακούς Θεσμούς, τα Οργανωμένα Σύνολα, τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, την Κοινωνία των πολιτών. Δημιουργούμε ένα πλέγμα συνεργειών που μας καθιστά Οργανισμό, πιο ικανό να φέρει σε πέρας την αποστολή του, την ασφάλεια και την προστασία του Πολίτη. Χιλιάδες είναι οι εθελοντές – παρατηρητές της γειτονιάς που στηρίζουν το έργο μας.

Την ίδια ώρα, ως ζωντανός οργανισμός εξελισσόμαστε για να προσφέρουμε ποιοτικές υπηρεσίες στους πιο κρίσιμους τομείς όπου αναδύονται σύγχρονα προβλήματα που απειλούν τη νέα γενιά και την κοινωνική συνοχή. Σαν τέτοιες, είναι οι νέες μορφές διακίνησης εξαρτησιογόνων ουσιών, το έγκλημα στο διαδίκτυο, το οικονομικό και οργανωμένο έγκλημα, η ενδοοικογενειακή βία, η σωματεμπορία, οι σοβαρές τροχαίες συγκρούσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, εφαρμόζουμε με αυξημένη αποτελεσματικότητα το σύγχρονο μοντέλο Κοινοτικής και Οδικής Αστυνόμευσης, που μας επιτρέπουν ταυτόχρονα να δρούμε και να καταπολεμούμε όλο το φάσμα των εγκληματικών απειλών.
Είμαστε παράλληλα πιο αποτελεσματικοί, γιατί διαθέτουμε εξειδικευμένα και έμπειρα στελέχη, με υψηλό επαγγελματισμό και εκπαίδευση, ικανά να αξιοποιούν τις νέες τεχνολογίες και να αντιμετωπίζουν στη ρίζα της την κάθε μορφή εγκλήματος.

Είναι δεδομένο βέβαια, πως περιθώρια βελτίωσης υπάρχουν, γι΄ αυτό η Αστυνομία εξελίσσεται καθημερινά, βελτιώνεται και παραμένει ένας από τους πιο αξιόπιστους θεσμούς για την προστασία της Κοινωνίας.

Είναι υπόσχεση, ότι θα καταβάλουμε το άπαν των δυνάμεων μας, για τη μείωση των εξαρτήσεων, των τροχαίων συγκρούσεων αλλά και της οποιασδήποτε άλλης μορφής παρανομία.

Σας ευχαριστούμε θερμά για τη μαζική ανταπόκρισή σας στην αποψινή μας εκδήλωση. Ευχαριστούμε για ακόμα μία φορά την Εκκλησία της Κύπρου στην ολότητά της, για την πολύτιμη συνεργασία της και την Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής ιδιαίτερα, που φιλοξενεί την υπέροχη αυτή εκδήλωση.

Ας χαρούμε λοιπόν τη συναυλία και ας στείλουμε και εμείς το μήνυμα της χαράς και του σεβασμού στη ζωή.

Αρχείο Word ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ 31.0818.doc (48,45 Kb)
Κατεβάστε το Acrobat Reader


Find us on Facebook

follow us on twitter

Ομιλίες Αρχηγού Αστυνομίας

Εξώδικα Τροχαίας

Φόρμα Καταχώρησης Καταγγελιών/Πληροφοριών μέσω του Διαδικτύου για θέματα διαφθοράς/διαπλοκής από μέλη της Αστυνομίας

Cybercrime

Your Europe

Γραφείο Χειρισμού Θεμάτων Ιδιωτικών Υπηρεσιών Ασφαλείας

Συγχρηματοδοτούμενα Έργα από Ε.Ε.

Δήλωση Περί Απόρρητου

PRINCE CBRN-E

ΓΟΝΙΚΕΣ ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
ΓΕΝΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Πρόνοιες Νομοθεσίας για τη Μεταφορά Φορτίων ή Ζώων με το αυτοκίνητο

Εργαστηρίο Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΤΕΠΑΚ

LoCloud

Europeana Website

Οδηγός Σπουδών Αστυνομικής Ακαδημίας Κύπρου

Ιστοσελίδα Δημοσίων Συμβάσεων

Εξομοιωτής απόσταση ακινητοποίησης

Χρήσιμες Συμβουλές και Πληροφορίες για Απάτες