Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Αστυνομία Κύπρου

Εκδηλώσεις & ΔιαλέξειςΟλοκληρώθηκε με επιτυχία το Διεθνές Συνέδριο της Αστυνομίας για θέματα τρομοκρατίας - Καθηγήτρια Maria Haberfeld: “H Αστυνομία Κύπρου πρωτοπορεί με την πραγματοποίηση του Συνεδρίου» - 30/11/2016
Ιδιαίτερα χρήσιμα για τις αρχές επιβολής του νόμου είναι τα κατ’ αρχήν συμπεράσματα που εξήχθησαν κατά το διήμερο διεθνές συνέδριο που πραγματοποίησε η Αστυνομία Κύπρου, με θέμα «Αντιτρομοκρατική Πολιτική για τις Αρχές Επιβολής του Νόμου, Διεθνείς και Συγκριτικές Προσεγγίσεις». Ενδεικτικό δε της ουσιαστικής συμβολής του συνεδρίου στη διαχείριση του φλέγοντος αυτού ζητήματος, ήταν η τοποθέτηση της προεδρεύουσας του Συνεδρίου, Καθηγήτριας στη Σχολή John Jay College of Criminal Justice, του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, κυρίας Maria Haberfeld, ότι «Η Αστυνομία Κύπρου πρωτοπορεί με την πραγματοποίηση του παρόντος συνεδρίου».

Οι ομιλητές στο συνέδριο ήταν στελέχη οργανισμών επιβολής του νόμου που εξειδικεύονται στον συγκεκριμένο τομέα, ως επίσης ακαδημαϊκοί και εμπειρογνώμονες εγνωσμένου κύρους, ενώ οι εργασίες κάλυψαν σφαιρικά το θέμα της τρομοκρατίας, αφού τέθηκαν επί τάπητος τα ακόλουθα θέματα:

· Τακτικές και στρατηγικές κατά της τρομοκρατίας
· Αντιμετώπιση επιθέσεων αυτοκτονίας
· Κοινοτική αστυνόμευση και τρομοκρατία
· Τρομοκρατία και διαδίκτυο
· Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας και τρομοκρατία
· Αστυνομική εκπαίδευση και τρομοκρατία

Το συνέδριο προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολλών διεθνών οργανισμών επιβολής του νόμου, όπως το FBI, η EUROPOL, η CEPOL, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, το συμβουλευτικό σώμα της Ε.Ε., S.S.C.A.T. (Serial Strategic Commission Advisory Team) και άλλοι, καθώς επίσης και αστυνομιών ευρωπαϊκών και άλλων χωρών και σε αυτό συμμετείχαν 280 συνολικά άτομα από την Κύπρο και το εξωτερικό.

Κατά τις εργασίες του συνεδρίου που ολοκληρώθηκαν σήμερα, επιχειρήθηκε ουσιαστικά μία συγκριτική ανάλυση των διαφόρων πολιτικών και πρακτικών που εφαρμόζουν οι αρχές επιβολής του νόμου στα θέματα αντιμετώπισης της ασύμμετρης απειλής της τρομοκρατίας. Παράλληλα, η συνάντηση και αλληλογνωριμία εμπειρογνωμόνων με επιχειρησιακό και ακαδημαϊκό υπόβαθρο, είχε ως αποτέλεσμα την ουσιαστική και εποικοδομητική ανταλλαγή θέσεων, γνώσεων και εμπειρογνωμοσύνης, σε μία προσπάθεια ενδυνάμωσης του γνωστικού πεδίου που αφορά στην πρόληψη και στην καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας.

Τα αξιόλογα συμπεράσματα που εξήχθησαν από αυτό το διεθνούς εμβέλειας συνέδριο, αφού καταγραφούν υπό τη μορφή επίσημων συμπερασμάτων συνεδρίου, θα προωθηθούν στους συναρμόδιους φορείς και οργανισμούς στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Αναμένεται δε να αποτελέσουν ένα επιπρόσθετο εργαλείο στον κοινό αγώνα για αντιμετώπιση της τρομοκρατίας η οποία συνιστά τεράστια απειλή για την παγκόσμια ασφάλεια και σταθερότητα, πλήττοντας καίρια τις θεμελιώδεις αρχές της δημοκρατίας και της ελευθερίας.
Κατεβάστε το Acrobat Reader


Find us on Facebook

follow us on twitter

Ομιλίες Αρχηγού Αστυνομίας

Εξώδικα Τροχαίας

Φόρμα Καταχώρησης Καταγγελιών/Πληροφοριών μέσω του Διαδικτύου για θέματα διαφθοράς/διαπλοκής από μέλη της Αστυνομίας

Cybercrime

Your Europe

Γραφείο Χειρισμού Θεμάτων Ιδιωτικών Υπηρεσιών Ασφαλείας

Συγχρηματοδοτούμενα Έργα από Ε.Ε.

Δήλωση Περί Απόρρητου

ΓΟΝΙΚΕΣ ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
ΓΕΝΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Πρόνοιες Νομοθεσίας για τη Μεταφορά Φορτίων ή Ζώων με το αυτοκίνητο

Εργαστηρίο Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΤΕΠΑΚ

LoCloud

Europeana Website

Οδηγός Σπουδών Αστυνομικής Ακαδημίας Κύπρου

Ιστοσελίδα Δημοσίων Συμβάσεων

Εξομοιωτής απόσταση ακινητοποίησης

Χρήσιμες Συμβουλές και Πληροφορίες για Απάτες

Καν' το ηλεκτρονικά