Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Αστυνομία Κύπρου

ΑνακοινώσειςΑστυνομική Ανακοίνωση 1 - Δημοσιογραφική διάσκεψη Αρχηγού Αστυνομίας Μήνυμα Κ. Μιχαηλίδη προς την κοινωνία: «Ζητούμε να μας εμπιστευτείτε» - 11/06/2019
Τη λήψη άμεσων μέτρων και ενεργειών για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης της κοινωνίας και την αύξηση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ο Αρχηγός Αστυνομίας κ. Κύπρος Μιχαηλίδης.
Μιλώντας σήμερα στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του, ο κ. Μιχαηλίδης ανέπτυξε ειδικότερα τους στρατηγικούς άξονες και τις προτεραιότητές του, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί μετά την αποκάλυψη του πρόσφατου πρωτοφανούς εγκλήματος που συγκλόνισε την κοινή γνώμη.
Ο Αρχηγός Αστυνομίας, πλαισιωμένος από την υπόλοιπη ηγεσία, αφού ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των ΜΜΕ για την παρουσία τους, ανέπτυξε πέντε βασικούς άξονες, οι οποίοι αποτελούν τους βασικούς στόχους στους οποίους θα επικεντρωθεί και έχουν ως ακολούθως:
· Ανάκτηση της εμπιστοσύνης της κοινωνίας προς την Αστυνομία και αύξηση του αισθήματος ασφάλειας
· Περαιτέρω βελτίωση των σχέσεων Αστυνομίας και πολίτη
· Ειδικά βελτιωτικά και άλλα συγκεκριμένα μέτρα, σε σχέση με τις διαδικασίες διερεύνησης των περιστατικών ελλειπόντων προσώπων και άλλων, παρόμοιας φύσεως υποθέσεων
· Αποκατάσταση του κύρους της Αστυνομίας και εξύψωση του ηθικού των μελών της.
· Ο εκσυγχρονισμός της Αστυνομίας και η συνέχιση των θεσμικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων.
Αναφερόμενος στα τραγικά γεγονότα των τελευταίων μηνών, ο κ. Μιχαηλίδης μεταξύ άλλων είπε ότι η Αστυνομία αναγνωρίζει τις αυξημένες και δικαιολογημένες απαιτήσεις αλλά και ανησυχίες της κοινωνίας στον τομέα της ασφάλειας και της προστασίας των πολιτών και πρόσθεσε ότι για τον λόγο αυτό έχει λάβει σειρά αποφάσεων και μέτρων που σχετίζονται με την ενίσχυση των μελών της Αστυνομίας στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος, με απώτερο σκοπό την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, το οποίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την εμπιστοσύνη τους προς την Αστυνομία.
Όσον αφορά στις διαδικασίες σε σχέση με τα ελλείποντα πρόσωπα ανέφερε ότι μετά τα πρόσφατα τραγικά γεγονότα έχουν τεθεί σε εφαρμογή μια σειρά από μέτρα με σκοπό να απαντηθούν πειστικά και στην πράξη οι οποιεσδήποτε διαφαινόμενες αδυναμίες, λάθη και παραλείψεις. Παράλληλα, έστειλε το μήνυμα, ότι η Αστυνομία αντιμετωπίζει όλους τους πολίτες και κατοίκους του νησιού, χωρίς διακρίσεις, ρατσιστικά ή φυλετικά σύνδρομα, αλλά ταυτόχρονα απαιτεί σεβασμό στους Νόμους και Κανονισμούς της χώρας.
Αναφερόμενος στην ανάγκη για αποκατάσταση του κύρους της Αστυνομίας, ο κ. Μιχαηλίδης τόνισε ότι οι δυσκολίες έχουν πεισμώσει τα μέλη της και τα έχουν θέσει σε συναγερμό, γιατί η Αστυνομία διαθέτει στελέχη σε όλες τις βαθμίδες με δυνάμεις και ικανότητες, αξιοπρέπεια και ευαισθησίες: «Πολλοί είναι αυτοί που διακρίνονται καθημερινά, για την αυταπάρνηση, την προσήλωση στο καθήκον και την αποστολή τους, προσφέροντας ανεκτίμητες υπηρεσίες στην κοινωνία και τους συμπολίτες μας».
Τόνισε επίσης για άλλη μια φορά τη στήριξη της ηγεσίας προς τα ευσυνείδητα μέλη που υπηρετούν με ζήλο και αφοσίωση στο καθήκον αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Είμαι έτοιμος να βάλω πλάτη και να στηρίξω τον κάθε συνεπή Αστυνομικό. Αντίθετα, θα είμαι άτεγκτος με όσους δεν θέλουν ή δεν μπορούν να επιτελέσουν το λειτούργημα του Αστυνομικού, τίμια, αντικειμενικά, ακριβοδίκαια, αμερόληπτα, με σύνεση και επαγγελματισμό».

Τέλος, ο Αρχηγός Αστυνομίας έστειλε το μήνυμα προς την κοινωνία ότι «θα ξανακερδίσουμε το στοίχημα. Συμπορευόμαστε με τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες των συμπολιτών μας. Επιστρατεύουμε κάθε ικμάδα δύναμης, γνώσης και εμπειρίας, για να δώσουμε ξανά την ελπίδα. Το θέλουμε και το μπορούμε. Δεν είμαστε αλάνθαστοι. Έχουμε όμως συναίσθηση της σοβαρότητας της αποστολής μας και πιστεύουμε στο ανθρώπινο δυναμικό μας, που αποτελεί κομμάτι της κυπριακής κοινωνίας και σάρκα από τη σάρκα της. Ζητούμε να μας εμπιστευτείτε».
Αρχείο Word ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΡΧΗΓΟΥY.doc (115,25 Kb)

Find us on Facebook

follow us on twitter

Ομιλίες Αρχηγού Αστυνομίας

Εξώδικα Τροχαίας

Φόρμα Καταχώρησης Καταγγελιών/Πληροφοριών μέσω του Διαδικτύου για θέματα διαφθοράς/διαπλοκής από μέλη της Αστυνομίας

Cybercrime

Your Europe

Γραφείο Χειρισμού Θεμάτων Ιδιωτικών Υπηρεσιών Ασφαλείας

Συγχρηματοδοτούμενα Έργα από Ε.Ε.

Δήλωση Περί Απόρρητου

PRINCE CBRN-E

ΓΟΝΙΚΕΣ ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
ΓΕΝΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Πρόνοιες Νομοθεσίας για τη Μεταφορά Φορτίων ή Ζώων με το αυτοκίνητο

Εργαστηρίο Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΤΕΠΑΚ

LoCloud

Europeana Website

Οδηγός Σπουδών Αστυνομικής Ακαδημίας Κύπρου

Ιστοσελίδα Δημοσίων Συμβάσεων

Εξομοιωτής απόσταση ακινητοποίησης

Χρήσιμες Συμβουλές και Πληροφορίες για Απάτες