Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Αστυνομία Κύπρου

ΑνακοινώσειςΑστυνομική Ανακοίνωση 1 - Αυξημένα μέτρα ασφαλείας κατά την τελετή ανακήρυξης του Προέδρου της Δημοκρατίας - 04/02/2018
H Αστυνομία Κύπρου, υπενθυμίζει το κοινό ότι σήμερα Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, 2018, το βράδυ, θα λάβει αυξημένα μέτρα ασφάλειας κατά την τελετή ανακήρυξης του Προέδρου της Δημοκρατίας. Τα μέτρα θα εφαρμοστούν στο Στάδιο «ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» στη Λευκωσία, όπου θα γίνει η τελετή ανακήρυξης από τον Γενικό Έφορο Εκλογής, τόσο κατά την προσέλευση, όσο και κατά την αποχώρηση του κοινού.
Υπογραμμίζεται με έμφαση ότι τα αυξημένα μέτρα και η πιο έντονη παρουσία της Αστυνομίας, γίνονται καθαρά για προληπτικούς σκοπούς, έχουν αποκλειστικό στόχο τη διασφάλιση της όλης εκδήλωσης, την προστασία των πολιτών και την παροχή τροχαίων και άλλων διευκολύνσεων. Η Αστυνομία, καλεί τους πολίτες να συνεργαστούν με τα μέλη της, που θα βρίσκονται καθήκον στην περιοχή και να συμμορφώνονται με τις οδηγίες και υποδείξεις τους.
Σύμφωνα με τον Γενικό Έφορο Εκλογής, η ανακήρυξη, αναμένεται να γίνει στις 22:00, στο στάδιο «ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ».
Στο κοινό που θα παρευρεθεί στην εκδήλωση, έχουν παραχωρηθεί όλοι οι χώροι στάθμευσης του Μακαρίου Σταδίου, με είσοδο από την οδό Λευκοθέου και χώρος στάθμευσης δυτικά του Σταδίου «ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», καθώς και πίσω από τα βοηθητικά γήπεδα του Μακαρίου Σταδίου με είσοδο από την οδό Λυκαβηττού.
Οι επίσημοι προσκεκλημένοι που θα παρακολουθήσουν την εκδήλωση, προτρέπονται να προσέλθουν από:
1. Λεωφόρο Ηρώων – οδό Λευκοθέου – οδό Λυκαβηττού (από Τύμβο Μακεδονίτισσας και εκκλησία Αγίου Παντελεήμονα)
2. Λεωφόρο Μόρφου - οδό Λυκαβηττού
και να σταθμεύσουν στο χώρο στάθμευσης δυτικά του Σταδίου «ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», με είσοδο από την οδό Λυκαβηττού. Σημειώνεται ότι η είσοδος στο χώρο στάθμευσης επισήμων επιτρέπεται μόνο στους κατόχους κάρτας, που έχει παραχωρηθεί από την Υπηρεσία Εκλογών.
Τονίζεται σε όλους, ότι για λόγους ασφάλειας, στις εισόδους του σταδίου, θα πραγματοποιείται σωματικός έλεγχος, γι’ αυτό καλείται το κοινό να προσέλθει έγκαιρα στο στάδιο. Οι είσοδοι του σταδίου, θα ανοίξουν για το κοινό στις 7μ.μ..
Εντός του σταδίου, απαγορεύεται αυστηρώς:
o Η μεταφορά φωτοβολίδων, κροτίδων και άλλων επικίνδυνων αντικειμένων.
o Η μεταφορά πανό υβριστικού/ρατσιστικού ή άλλου προκλητικού περιεχομένου.
o Η αναγραφή συνθημάτων στον περιβάλλοντα χώρο, στους τοίχους του σταδίου και οπουδήποτε αλλού.
Επίσης καλείται το κοινό να αποφύγει τη μεταφορά σακιδίων ή τσαντών, στο στάδιο.
Προτρέπονται οι πολίτες να ακολουθήσουν πιστά τις οδηγίες αυτές και να συνεργάζονται με την Αστυνομία για αποφυγή οποιασδήποτε αχρείαστης ταλαιπωρίας τους.
Να σημειωθεί ότι για το κοινό που δεν θα μπορέσει να εισέλθει στο στάδιο λόγω πληρότητας, θα τοποθετηθούν εξωτερικά γιγαντοοθόνες, ώστε να μπορούν όλοι να παρακολουθήσουν την Ανακήρυξη του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Επισημαίνεται ότι η Αστυνομία θα βρίσκεται στην τελετή για την τήρηση της τάξης και ασφάλειας, καθώς και τη διασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής της εκδήλωσης. Θα παρέχει επίσης, τροχαίες διευκολύνσεις στο κοινό, τόσο κατά την προσέλευση, όσο και κατά την αποχώρησή του.
Σχετικό σχεδιάγραμμα των χώρων στάθμευσης επισυνάπτεται.
Αρχείο Word anakoinosi 1.doc (102,5 Kb)
png ΤΕΛΕΤΗ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗΣ.png (3935,3 Kb)

Find us on Facebook

follow us on twitter

Ομιλίες Αρχηγού Αστυνομίας

Εξώδικα Τροχαίας

Φόρμα Καταχώρησης Καταγγελιών/Πληροφοριών μέσω του Διαδικτύου για θέματα διαφθοράς/διαπλοκής από μέλη της Αστυνομίας

Cybercrime

Your Europe

Γραφείο Χειρισμού Θεμάτων Ιδιωτικών Υπηρεσιών Ασφαλείας

Συγχρηματοδοτούμενα Έργα από Ε.Ε.

Δήλωση Περί Απόρρητου

ΓΟΝΙΚΕΣ ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
ΓΕΝΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Πρόνοιες Νομοθεσίας για τη Μεταφορά Φορτίων ή Ζώων με το αυτοκίνητο

Εργαστηρίο Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΤΕΠΑΚ

LoCloud

Europeana Website

Οδηγός Σπουδών Αστυνομικής Ακαδημίας Κύπρου

Ιστοσελίδα Δημοσίων Συμβάσεων

Εξομοιωτής απόσταση ακινητοποίησης

Χρήσιμες Συμβουλές και Πληροφορίες για Απάτες

Καν' το ηλεκτρονικά