Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Αστυνομία Κύπρου

ΑνακοινώσειςΑστυνομική Ανακοίνωση 1 - Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 88ης Γενικής Συνέλευσης της Interpol - 19/10/2019
Στις 18/10/19, συνεχίστηκαν και ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 88ης Γενικής Συνέλευσης της Interpol, στην οποία η Κυπριακή Δημοκρατία, εκπροσωπείται από τον Αρχηγό Αστυνομίας, κ. Κύπρο Μιχαηλίδη.
Κατά την τελευταία ημέρα της Συνέλευσης, έγιναν από τους συμμετέχοντες διάφορες παρουσιάσεις, αναφορικά με τη συνεργασία μεταξύ των Αρχών Επιβολής του Νόμου των διαφόρων χωρών, καθώς επίσης ανασκόπηση των εργασιών της συγκεκριμένης Γενικής Συνέλευσης.
Κατά τη διάρκεια των διεργασιών, έγινε παρουσίαση από την Αντιπροσωπεία της Τουρκίας (Υπουργό Εσωτερικών), σε σχέση με προηγούμενο αίτημά της, για διοργάνωση της 90ης Γενικής Συνέλευσης της Interpol το 2021, στην Κωνσταντινούπολη.
Αμέσως μετά την παρουσίαση του Υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας, ο Αρχηγός Αστυνομίας ζήτησε το λόγο και με παρέμβασή του υπέδειξε ότι η Τουρκία αρνείται να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία, κατά παράβαση των Ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών, συμπεριλαμβανομένων των θεμάτων της αστυνομικής συνεργασίας, ενώ συνεχίζει τις παράνομες δραστηριότητές της στη θάλασσα, διαταράσσοντας την ειρήνη και σταθερότητα στη Μεσόγειο. Όπως σημειώθηκε από τον Αρχηγό Αστυνομίας, δεν θα πρέπει να ξεχνούμε πως μέχρι σήμερα η Τουρκία συνεχίζει παράνομα να κατέχει περίπου το 36% των εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας. Έκφρασε τέλος την απογοήτευση και ανησυχία του, σε σχέση με τη συνεχή άρνηση της Τουρκίας να συνεργαστεί με τις Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε θέματα σοβαρά, τα οποία σχετίζονται με το οργανωμένο έγκλημα, την τρομοκρατία, την παράνομη μετανάστευση, κ.τ.λ. Δυστυχώς όπως είπε, η μη ύπαρξη συνεργασίας μεταξύ δύο χωρών μελών της Interpol, επηρεάζει αρνητικά τις συλλογικές προσπάθειες που καταβάλλονται από τον Οργανισμό, στο να καταστεί πιο αποτελεσματικός, στην καταπολέμηση του διεθνικού εγκλήματος.
Για όλους τους πιο πάνω λόγους, ο Αρχηγός Αστυνομίας τόνισε ότι, η Κυπριακή Δημοκρατία δεν μπορεί να συγκατατεθεί στην ανάληψη από την Τουρκία, της διοργάνωσης της Γενικής Συνέλευσης της Interpol. Ακολούθησε ψηφοφορία και δεδομένης της μη ύπαρξης άλλης ενδιαφερόμενης χώρας να αναλάβει τη συγκεκριμένη διοργάνωση, το αίτημα της Τουρκίας έγινε αποδεκτό κατά πλειοψηφία, εκ μέρους των συμμετεχόντων.
Να σημειωθεί ότι η Γενική Συνέλευση, για τα έτη 2020, 2022, 2023 και 2024, θα πραγματοποιηθεί στην Ουρουγουάη, Ινδία, Αυστρία και Ηνωμένο Βασίλειο, αντίστοιχα.
Η τριμελής Κυπριακή Αντιπροσωπεία, υπό τον Αρχηγό Αστυνομίας, επιστρέφει στην Κύπρο, το βράδυ της Κυριακής, 20/10/19.
Αρχείο Word anak. 1.doc (126,98 Kb)

Find us on Facebook

follow us on twitter

Ομιλίες Αρχηγού Αστυνομίας

Εξώδικα Τροχαίας

Φόρμα Καταχώρησης Καταγγελιών/Πληροφοριών μέσω του Διαδικτύου για θέματα διαφθοράς/διαπλοκής από μέλη της Αστυνομίας

Cybercrime

Your Europe

Γραφείο Χειρισμού Θεμάτων Ιδιωτικών Υπηρεσιών Ασφαλείας

Συγχρηματοδοτούμενα Έργα από Ε.Ε.

Δήλωση Περί Απόρρητου

PRINCE CBRN-E

ΓΟΝΙΚΕΣ ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
ΓΕΝΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Πρόνοιες Νομοθεσίας για τη Μεταφορά Φορτίων ή Ζώων με το αυτοκίνητο

Εργαστηρίο Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΤΕΠΑΚ

LoCloud

Europeana Website

Οδηγός Σπουδών Αστυνομικής Ακαδημίας Κύπρου

Ιστοσελίδα Δημοσίων Συμβάσεων

Εξομοιωτής απόσταση ακινητοποίησης

Χρήσιμες Συμβουλές και Πληροφορίες για Απάτες