Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Αστυνομία Κύπρου

ΕκστρατείεςΠανευρωπαϊκή εκστρατεία LUXCAR 30 Σεπτεμβρίου – 1 Οκτωβρίου 2015 - 20/01/2016


Στο πλαίσιο διεξαγωγής της Πανευρωπαϊκής Επιχείρησης LUXCAR, που γίνεται στο πλαίσιο πάταξης του εγκλήματος κλοπής οχημάτων (CARPOL), στις 30 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου 2015, συνολικά 26 Κράτη Μέλη της Ευρωπαϊκής, συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου, μέλη του Τμήματος Ανιχνέυσεως Εγκλημάτων σε συνεργασία με μέλη του Τμήματος Τροχαίας (Μηχανικός Έλεγχος) και του Τελωνείου, διενήργησαν ελέγχους στα οδοφράγματα Αγίου Δομετίου και Αστρομερίτη, οχημάτων που εξέρχονταν από τις κατεχόμενες προς τις ελεύθερες περιοχές.
Για καλύτερο έλεγχο καθώς και για ανταλλαγή πληροφοριών με τα υπόλοιπα κράτη μέλη, σύνδεσμος της Αστυνομίας Κύπρου βρισκόταν στα Γραφεία της Europol στη Χάγη.
Συνολικά, στις 30 Σεπτεμβρίου ελέγχθηκαν 84 οχήματα στη βάσει δεδομένων της Interpol και HPI του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ ελέγχθηκαν και 92 πρόσωπα τα οποία είτε οδηγούσαν είτε επέβαιναν στα συγκεκριμένα οχήματα.
Επίσης, σε συγκεκριμένο συνεργείο οχημάτων σε Βιομηχανική Περιοχή της επαρχίας Λευκωσίας, ελέγχθηκαν συνολικά 103 οχήματα καθώς και μηχανές οχημάτων, χωρίς ωστόσο να προκύψει οτιδήποτε το επιλήψιμο. Ελέγχθηκαν επίσης 8 οχήματα στο Λιμάνι Λεμεσού τα οποία βρίσκονταν εκεί για εκτελώνιση, χωρίς να προκύψει οτιδήποτε.
Την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015, διενεργήθηκαν ελέγχοι στα πιο πάνω οδοφράγματα όπου ελέγχθηκαν συνολικά 61 οχήματα και 78 πρόσωπα χωρίς να προκύψει οτιδήποτε το επιλήψιμο.
Κατασχέθηκε βάσει δικαστικού εντάλματος ένα αυτοκίνητο το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο έξω από την κατοικία της ιδιοκτήτριάς του στην επαρχία Λευκωσίας, μετά από πληροφορία η οποία επιβεβαιώθηκε από τις βάσεις δεδομένων της Interpol και HPI Ηνωμένου Βασιλείου. Το συγκεκριμένο όχημα είχε καταγγελθεί ως κλοπιμαίο στο Ηνωμένο Βασίλειο, στις 20 Οκτωβρίου 2009.
Στο Λιμάνι Λεμεσού ελέγχθηκε συγκεκριμένο πλοίο στο οποίο υπήρχαν φορτωμένα 62 καινούρια οχήματα.
Κατεβάστε το Acrobat Reader


Find us on Facebook

follow us on twitter

Ομιλίες Αρχηγού Αστυνομίας

Εξώδικα Τροχαίας

Φόρμα Καταχώρησης Καταγγελιών/Πληροφοριών μέσω του Διαδικτύου για θέματα διαφθοράς/διαπλοκής από μέλη της Αστυνομίας

Cybercrime

Your Europe

Γραφείο Χειρισμού Θεμάτων Ιδιωτικών Υπηρεσιών Ασφαλείας

Συγχρηματοδοτούμενα Έργα από Ε.Ε.

Δήλωση Περί Απόρρητου

ΓΟΝΙΚΕΣ ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
ΓΕΝΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Πρόνοιες Νομοθεσίας για τη Μεταφορά Φορτίων ή Ζώων με το αυτοκίνητο

Εργαστηρίο Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΤΕΠΑΚ

LoCloud

Europeana Website

Οδηγός Σπουδών Αστυνομικής Ακαδημίας Κύπρου

Ιστοσελίδα Δημοσίων Συμβάσεων

Εξομοιωτής απόσταση ακινητοποίησης

Χρήσιμες Συμβουλές και Πληροφορίες για Απάτες

Καν' το ηλεκτρονικά