Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Αστυνομία Κύπρου

Εκδηλώσεις & ΔιαλέξειςΑστυνομική Λαμπαδηφορία του Φιλανθρωπικού Σωματείου «Cyprus Police Torch Run» για τους Ειδικούς Ολυμπιακούς 11-13/5/2016 - 30/11/2016
Πραγματοποιήθηκε στις 9:30 το πρωί σήμερα η τελετή έναρξης της Αστυνομικής Λαμπαδηφορίας του Φιλανθρωπικού Σωματείου «CYPRUS POLICE TORCH RUN» για τους Ειδικούς Ολυμπιακούς, που σκοπεύει στη συλλογή χρημάτων για την οικονομική ενίσχυση των αθλητών των Ειδικών Ολυμπιακών.
Στην τελετή έναρξης που έγινε στο χώρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Αρχηγός Αστυνομίας κ. Ζαχαρίας Χρυσοστόμου και ο Αρχιεπίσκοπος Νέας Ιουστινιανής και Πάσης Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομος Β’.
Στο χαιρετισμό του ο Αρχηγός Αστυνομίας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η Αστυνομία Κύπρου, μέσω του Σωματείου της «CYPRUS POLICE TORCH RUN», το οποίο φέτος μετράει 20 ολόκληρα χρόνια δράσης και προσφοράς, διαδραματίζει τον ανθρωπιστικό ρόλο που της αναλογεί. Τα μέλη που απαρτίζουν το φιλανθρωπικό μας Σωματείο συμμετέχουν εθελοντικά και ενεργά σε δραστηριότητες και συνεδρίες των Ειδικών Ολυμπιακών Κύπρου. Εργάζονται αφιλοκερδώς ως προπονητές των παιδιών-αθλητών με ειδικές ικανότητες και διοργανώνουν εκδηλώσεις με αποκορύφωμα την πραγματοποίηση ετήσιας λαμπαδηδρομίας, μεταφέροντας σε όλη την Κύπρο τη φλόγα της κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής, τη φλόγα του σεβασμού και της αποδοχής στη διαφορετικότητα και ανθρώπινη ποικιλομορφία». Επίσης, ανέφερε «μας χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι μέσα από τις δικές μας δράσεις, ως Αστυνομία, αλλά και τις δράσεις αρμόδιων και συναρμόδιων φορέων σε κρατικό και ιδιωτικό επίπεδο, συγκεντρώνεται ένα σημαντικό χρηματικό ποσό, δίδοντας τη δυνατότητα σε εκατοντάδες κύπριους αθλητές με ειδικές ικανότητες να ταξιδεύσουν σε όλο τον κόσμο, να συναγωνισθούν με άλλους αθλητές. Δίδοντάς τους την ευκαιρία να ξεδιπλώσουν το ταλέντο και τις αρετές τους, να κοινωνικοποιηθούν, να κατανοήσουν την αξία του αθλητισμού και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού, να κερδίσουν μετάλλια και μαζί να κερδίσουν περίοπτη θέση στις καρδιές όλων μας».
Ακολούθησε το άναμμα της φλόγας και η τελετή ολοκληρώθηκε με την αναχώρηση των λαμπαδηφόρων με προορισμό την επαρχία Μόρφου.
Η φετινή Λαμπαδηφορία, θα καλύψει όλες τις επαρχίες παγκύπρια και θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Παρασκευή 13 Μαΐου, 2016 στην επαρχία Πάφου.
Οι φετινές εκδηλώσεις έχουν τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνά Νικολάου και την υψηλή προστασία του Αρχιεπισκόπου Νέας Ιουστινιανής και Πάσης Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομου Β’.
Το Φιλανθρωπικό Σωματείο της Αστυνομίας «CYPRUS POLICE TORCH RUN», ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 1997 και ουσιαστικά έχει σηματοδοτήσει την απαρχή μιας ανθρωπιστικής και κοινωνικής προσφοράς των μελών της Αστυνομίας, προς τους αθλητές με Ειδικές ικανότητες.
Οι σκοποί και οι επιδιώξεις του Σωματείου είναι η προώθηση, ανάπτυξη και υποστήριξη των σκοπών των Ειδικών Ολυμπιακών Κύπρου, η συλλογή χρημάτων για υποστήριξη των αθλητών με ειδικές ικανότητες και η διοργάνωση λαμπαδηφοριών μέσω των οποίων συλλέγονται χρήματα για το σκοπό αυτό.
Κατεβάστε το Acrobat Reader


Find us on Facebook

follow us on twitter

Ομιλίες Αρχηγού Αστυνομίας

Εξώδικα Τροχαίας

Φόρμα Καταχώρησης Καταγγελιών/Πληροφοριών μέσω του Διαδικτύου για θέματα διαφθοράς/διαπλοκής από μέλη της Αστυνομίας

Cybercrime

Your Europe

Γραφείο Χειρισμού Θεμάτων Ιδιωτικών Υπηρεσιών Ασφαλείας

Συγχρηματοδοτούμενα Έργα από Ε.Ε.

Δήλωση Περί Απόρρητου

ΓΟΝΙΚΕΣ ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
ΓΕΝΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Πρόνοιες Νομοθεσίας για τη Μεταφορά Φορτίων ή Ζώων με το αυτοκίνητο

Εργαστηρίο Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΤΕΠΑΚ

LoCloud

Europeana Website

Οδηγός Σπουδών Αστυνομικής Ακαδημίας Κύπρου

Ιστοσελίδα Δημοσίων Συμβάσεων

Εξομοιωτής απόσταση ακινητοποίησης

Χρήσιμες Συμβουλές και Πληροφορίες για Απάτες

Καν' το ηλεκτρονικά