Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Αστυνομία Κύπρου

ΑνακοινώσειςΑστυνομική Ανακοίνωση 1 - Ελάχιστο φόρο τιμής στους Πυροσβέστες που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος στην Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στις 11 Ιουλίου, 2011 - 11/07/2019
Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τα έξι μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους στην Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης», εν ώρα καθήκοντος, πριν από οκτώ χρόνια, στις 11 Ιουλίου, 2011, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα σήμερα, στις εγκαταστάσεις της Ε.Μ.Α.Κ., στην Κοφίνου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων προσκεκλημένων, οι συγγενείς των έξι μελών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Γιώργος Λ. Σαββίδης.

Ο Αρχηγός Αστυνομίας κ. Κύπρος Μιχαηλίδης απεύθυνε χαιρετισμό, αποδίδοντας ελάχιστο φόρο τιμής προς τα έξι μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της επίλεκτης μονάδας της ΕΜΑΚ, εκφράζοντας το μέγιστο σεβασμό του για την προσήλωση και αφοσίωσή τους στο καθήκον. «Στεκόμαστε με δέος μπρος στο απαράμιλλο θάρρος και αυταπάρνηση που επέδειξαν μαζί με τους άλλους εφτά πεσόντες, Αξιωματικούς και μέλη της Εθνικής Φρουράς», τόνισε ο κ. Μιχαηλίδης, αποτίοντας οφειλόμενο φόρο τιμής και προς τα στελέχη και μέλη της Εθνικής Φρουράς, που την ίδια μέρα, το 2011, μαζί με τα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, έχασαν τη ζωή τους, στην Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης, όπου υπηρετούσαν.

«Θυσιαστήκατε, θέτοντας υπεράνω όλων, το δημόσιο συμφέρον και την προσφορά προς τους πολίτες, τους οποίους ταχθήκατε να υπηρετείτε», ανάφερε χαρακτηριστικά ο Αρχηγός Αστυνομίας στον επιμνημόσυνο λόγο του.

Απευθυνόμενος προς τους προσκεκλημένους και στα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Αστυνομίας Κύπρου, ο κ. Κύπρος Μιχαηλίδης επιβεβαίωσε ότι, «η ηρωική απώλεια των ηρώων συναδέλφων μας, ενδυναμώνει τη θέληση και την αποφασιστικότητά μας να γινόμαστε συνεχώς καλύτεροι σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο».

«Έχουμε ύψιστη υποχρέωση να τιμούμε τη μνήμη τους και ταυτόχρονα να καταβάλουμε το άπαν των δυνάμεών μας, ώστε να μην επαναληφθεί ποτέ ξανά, ένα τέτοιο φοβερό συμβάν στον τόπο μας», ανάφερε ο κ. Μιχαηλίδης επισημαίνοντας πως επιβάλλεται να φανούμε αντάξιοι της θυσίας των ηρώων μας.

Επιμνημόσυνο χαιρετισμό απεύθυναν ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Γιώργος Λ. Σαββίδης και ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Μάρκος Τράγκολας.
Αρχείο Word anakoinosi 1.doc (109,64 Kb)

Find us on Facebook

follow us on twitter

Ομιλίες Αρχηγού Αστυνομίας

Εξώδικα Τροχαίας

Φόρμα Καταχώρησης Καταγγελιών/Πληροφοριών μέσω του Διαδικτύου για θέματα διαφθοράς/διαπλοκής από μέλη της Αστυνομίας

Cybercrime

Your Europe

Γραφείο Χειρισμού Θεμάτων Ιδιωτικών Υπηρεσιών Ασφαλείας

Συγχρηματοδοτούμενα Έργα από Ε.Ε.

Δήλωση Περί Απόρρητου

PRINCE CBRN-E

ΓΟΝΙΚΕΣ ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
ΓΕΝΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Πρόνοιες Νομοθεσίας για τη Μεταφορά Φορτίων ή Ζώων με το αυτοκίνητο

Εργαστηρίο Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΤΕΠΑΚ

LoCloud

Europeana Website

Οδηγός Σπουδών Αστυνομικής Ακαδημίας Κύπρου

Ιστοσελίδα Δημοσίων Συμβάσεων

Εξομοιωτής απόσταση ακινητοποίησης

Χρήσιμες Συμβουλές και Πληροφορίες για Απάτες