Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Αστυνομία Κύπρου

Δελτία ΤύπουΔελτίο Τύπου 3 - Παράνομη καλλιέργεια φυτών κάνναβης – Παράνομη κατοχή ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα – Παράνομη κατοχή ναρκωτικών - 24/03/2020
Έντεκα φυτά κάνναβης εντόπισαν μέλη της Αστυνομίας σε κατοικία στην επαρχία Πάφου, με την Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών να διερευνά εναντίον του ιδιοκτήτη της οικίας υπόθεση καλλιέργειας φυτών κάνναβης, κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα και κατοχής ναρκωτικών.

Η έρευνα στην οικία διεξήχθη λίγο μετά τις 5.00 χθες το απόγευμα, από μέλη της ΥΚΑΝ, βάσει δικαστικού εντάλματος, που εξασφαλίστηκε μετά από σχετική πληροφορία. Τα μέλη της ΥΚΑΝ ερεύνησαν την οικία στην παρουσία του Κοινοτάρχη της Κοινότητας όπου βρίσκεται η κατοικία, αφού ο ιδιοκτήτης του σπιτιού πιστεύεται ότι βρίσκεται στο εξωτερικό. Κατά την έρευνα, εντοπίστηκαν στην αυλή της κατοικίας, μέσα σε γλάστρες, έντεκα υπό καλλιέργεια φυτά κάνναβης, τα οποία και κατασχέθηκαν ως τεκμήρια. Την υπόθεση διερευνά το επαρχιακό κλιμάκιο της ΥΚΑΝ στην Πάφο.

Άλλη μία υπόθεση καλλιέργειας φυτού κάνναβης, κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα και κατοχής ναρκωτικών, διερευνάται επίσης από την ΥΚΑΝ (Κλιμάκιο Πάφου), εναντίον 26χρονου.

Στην κατοικία του 26χρονου, στην Πάφο, διενήργησαν έρευνα μέλη του Ουλαμού Πρόληψης Εγκλήματος Πάφου, γύρω στις 8.30 χθες το βράδυ, στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφορίας που λήφθηκε στην Αστυνομία. Κατά την έρευνα, η οποία διεξήχθη με τη συγκατάθεση του 26χρονου, εντοπίστηκε ένα υπό καλλιέργεια φυτό κάνναβης, καθώς και στελέχη και φύλλα φυτού κάνναβης.

Προηγήθηκε έρευνα στο αυτοκίνητο του 26χρονου, εντός του οποίου τα μέλη του ΟΠΕ Πάφου εντόπισαν αριθμό χαλκοσωλήνων, για την κατοχή των οποίων ο 26χρονος δεν έδωσε ικανοποιητικές εξηγήσεις. Οι σωλήνες χαλκού κατακρατήθηκαν από την Αστυνομία, αφού διερευνάται κατά πόσο αποτελούν προϊόν κλοπής.

Ο 26χρονος συνελήφθη για τα αυτόφωρα αδικήματα της καλλιέργειας φυτού κάνναβης, της κατοχής ναρκωτικών και της παράνομης κατοχής περιουσίας και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Την υπόθεση ναρκωτικών διερευνά η ΥΚΑΝ (Επαρχιακό Κλιμάκιο Πάφου), ενώ τη διερεύνηση της υπόθεσης παράνομης κατοχής των χαλκοσωλήνων ανέλαβε το ΤΑΕ Πάφου.
Αρχείο Word deltio 3.doc (122,39 Kb)
Κατεβάστε το Acrobat Reader


Find us on Facebook

follow us on twitter

Ομιλίες Αρχηγού Αστυνομίας

Εξώδικα Τροχαίας

Φόρμα Καταχώρησης Καταγγελιών/Πληροφοριών μέσω του Διαδικτύου για θέματα διαφθοράς/διαπλοκής από μέλη της Αστυνομίας

Cybercrime

Your Europe

Γραφείο Χειρισμού Θεμάτων Ιδιωτικών Υπηρεσιών Ασφαλείας

Συγχρηματοδοτούμενα Έργα από Ε.Ε.

Δήλωση Περί Απόρρητου

PRINCE CBRN-E

ΓΟΝΙΚΕΣ ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
ΓΕΝΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Πρόνοιες Νομοθεσίας για τη Μεταφορά Φορτίων ή Ζώων με το αυτοκίνητο

Εργαστηρίο Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΤΕΠΑΚ

LoCloud

Europeana Website

Οδηγός Σπουδών Αστυνομικής Ακαδημίας Κύπρου

Ιστοσελίδα Δημοσίων Συμβάσεων

Εξομοιωτής απόσταση ακινητοποίησης

Χρήσιμες Συμβουλές και Πληροφορίες για Απάτες