Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Αστυνομία Κύπρου

ΑνακοινώσειςΑστυνομική Ανακοίνωση 3 - ΜΑΕΠ και ΔΑΣΑ είδε σήμερα ο Αρχηγός Αστυνομίας Συνεχίζεται ο κύκλος επαφών με Τμήματα της Αστυνομίας - 20/09/2019
Με δύο συναντήσεις συνέχισε σήμερα, τη σειρά επαφών του με τις διοικήσεις και το προσωπικό Διευθύνσεων, Μονάδων και Υπηρεσιών της Αστυνομίας, ο Αρχηγός Αστυνομίας κ. Κύπρος Μιχαηλίδης. Το πρωί, στο αεροδρόμιο Λάρνακας συναντήθηκε με τη διοίκηση και τα μέλη της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων (ΜΑΕΠ) της Αστυνομίας, ενώ το μεσημέρι είχε συνάντηση με το προσωπικό της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αεροδρομίων (ΔΑΣΑ).

Κατά τις δύο συναντήσεις, ο Αρχηγός Αστυνομίας ανέπτυξε ένα ενδιαφέρον και εποικοδομητικό διάλογο, με τα μέλη των δύο τμημάτων της Αστυνομίας, τα οποία εξέφρασαν τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους σχετικά με τα καθήκοντά τους και γενικότερα υπηρεσιακά θέματα.

Ο Αρχηγός, άκουσε με ενδιαφέρον τα όσα ειπώθηκαν από το προσωπικό των δύο τμημάτων και με τη σειρά του μετέφερε τις σκέψεις, τους σχεδιασμούς και τις απαιτήσεις της ηγεσίας της Αστυνομίας. Βασικοί στόχοι της Αστυνομίας, ανέφερε ο κ. Μιχαηλίδης, είναι η καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του σοβαρού και οργανωμένου εγκλήματος, καθώς και η πρόληψη των σοβαρών τροχαίων συγκρούσεων.

Αναφερόμενος προς τα μέλη της ΜΑΕΠ, ο Αρχηγός Αστυνομίας εξήρε το έργο που επιτελεί η Μονάδα, σημειώνοντας πως πρόκειται για μια επιχειρησιακή μονάδα, που παρέχει κοινωνικό έργο. Αφού αναφέρθηκε στις δεκάδες επιχειρήσεις διάσωσης που συμμετέχει κάθε χρόνο η Μονάδα Αεροπορικών Επιχειρήσεων, ο κ. Μιχαηλίδης τόνισε πως «μέσω της ΜΑΕΠ, εξυψώνεται το έργο ολόκληρης της Αστυνομίας».

Μιλώντας στα μέλη της Δ.ΑΣ.Α, ο Αρχηγός υπογράμμισε την σημαντικότητα του ρόλου τους, τόσο για την ασφάλεια, όσο και για την εικόνα της χώρας μας, αφού όπως είπε οι αστυνομικοί που υπηρετούν στη συγκεκριμένη Διεύθυνση, είναι «οι πρώτοι που θα δουν όσοι επισκέπτονται την χώρα μας». «Ως εκ τούτου» συνέχισε, «θα πρέπει να είσαστε πάντοτε άψογοι» σημειώνοντας πως «σκοπός της παρουσίας της Αστυνομίας στα αεροδρόμια, είναι η ασφάλεια και η εξυπηρέτηση του κοινού».

Οι δύο συναντήσεις αποτελούν μέρος του κύκλου συναντήσεων με Διευθύνσεις, Μονάδες και Υπηρεσίες της Αστυνομίας, που εγκαινίασε ο Αρχηγός με την ανάληψη των καθηκόντων του. Στόχος των συναντήσεων αυτών είναι η καλύτερη επικοινωνία της νέας ηγεσίας της Αστυνομίας, με όλα τα μέλη της Δύναμης και η συζήτηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.
Αρχείο Word anakoinosi 3.doc (125,45 Kb)

Find us on Facebook

follow us on twitter

Ομιλίες Αρχηγού Αστυνομίας

Εξώδικα Τροχαίας

Φόρμα Καταχώρησης Καταγγελιών/Πληροφοριών μέσω του Διαδικτύου για θέματα διαφθοράς/διαπλοκής από μέλη της Αστυνομίας

Cybercrime

Your Europe

Γραφείο Χειρισμού Θεμάτων Ιδιωτικών Υπηρεσιών Ασφαλείας

Συγχρηματοδοτούμενα Έργα από Ε.Ε.

Δήλωση Περί Απόρρητου

PRINCE CBRN-E

ΓΟΝΙΚΕΣ ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
ΓΕΝΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Πρόνοιες Νομοθεσίας για τη Μεταφορά Φορτίων ή Ζώων με το αυτοκίνητο

Εργαστηρίο Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΤΕΠΑΚ

LoCloud

Europeana Website

Οδηγός Σπουδών Αστυνομικής Ακαδημίας Κύπρου

Ιστοσελίδα Δημοσίων Συμβάσεων

Εξομοιωτής απόσταση ακινητοποίησης

Χρήσιμες Συμβουλές και Πληροφορίες για Απάτες