Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Αστυνομία Κύπρου

Δελτία ΤύπουΔελτίο Τύπου 2 - Συντονισμένη επιχείρηση σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης στην Λάρνακα για πάταξη της παράνομης εργοδότησης και της αδήλωτης εργασίας - 10/10/2019
Συντονισμένη επιχείρηση ελέγχων σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης στην Λάρνακα, διενήργησαν το βράδυ που πέρασε μέλη της Αστυνομίας και λειτουργοί του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για πάταξη της παράνομης εργοδότησης και της αδήλωτης εργασίας.

Η επιχείρηση ελέγχων διεξήχθη από τις 7.00μ.μ., μέχρι και τις 12.00 το βράδυ. Μέλη του ΟΠΕ Λάρνακας, σε συνεργασία με λειτουργούς της Υπηρεσίας Επιθεωρήσεως Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, διενήργησαν έλεγχο σε επτά νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, στα οποία εργάζονταν συνολικά 28 πρόσωπα.

Σε ένα από τα υποστατικά εργαζόταν παράνομα 22χρονη, υπήκοος Τρίτης χώρας, η οποία συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων. Εναντίον του 42χρονου εργοδότη της διερευνάται υπόθεση παράνομης εργοδότησης, ενώ ο ίδιος καταγγέλθηκε από τα μέλη της Αστυνομίας με εξώδικα προστίματα για χρήση μεγάφωνων και πώληση οινοπνευματωδών ποτών χωρίς άδεια από την αρμόδια Αρχή. Καταγγέλθηκε επίσης για το ότι επέτρεπε το κάπνισμα εντός του υποστατικού του.

Άλλα τρία από τα υποστατικά που ελέγχθηκαν δεν κατείχαν άδεια πώλησης οινοπνευματοδών ποτών και δύο από τα υποστατικά δεν κατείχαν άδεια χρήσης μεγάφωνων, ενώ δύο υποστατικά λειτουργούσαν χωρίς άδεια από την αρμόδια Αρχή.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, οι λειτουργοί της Υπηρεσίας Επιθεωρήσεως Εργασίας διαπίστωσαν ότι, επτά πρόσωπα εργάζονταν στα υποστατικά κατά παράβαση της Νομοθεσίας για την αδήλωτη εργασία και εξέδωσαν προς τους τρεις εργοδότες τους σχετικές ειδοποιήσεις.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν και μέλη του ΤΑΕ και της ΥΚΑΝ Λάρνακας, καθώς και μέλη του Κεντρικού Αστυνομικού Σταθμού Λάρνακας.

Συντονισμένη επιχείρηση ελέγχων για πάταξη της παράνομης εργοδότησης και της αδήλωτης εργασίας είχε γίνει κατά τη χθεσινή μέρα και στις επαρχίες Πάφου και Λεμεσού από μέλη της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης του Αρχηγείου Αστυνομίας και των Επαρχιακών Κλιμακίων της Λεμεσού και Πάφου. (Το Αστυνομικό Δελτίο Αρ. 5, ημερομηνίας 09/10/2019, είναι σχετικό).
Αρχείο Word deltio 2.doc (123,41 Kb)
Κατεβάστε το Acrobat Reader


Find us on Facebook

follow us on twitter

Ομιλίες Αρχηγού Αστυνομίας

Εξώδικα Τροχαίας

Φόρμα Καταχώρησης Καταγγελιών/Πληροφοριών μέσω του Διαδικτύου για θέματα διαφθοράς/διαπλοκής από μέλη της Αστυνομίας

Cybercrime

Your Europe

Γραφείο Χειρισμού Θεμάτων Ιδιωτικών Υπηρεσιών Ασφαλείας

Συγχρηματοδοτούμενα Έργα από Ε.Ε.

Δήλωση Περί Απόρρητου

PRINCE CBRN-E

ΓΟΝΙΚΕΣ ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
ΓΕΝΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Πρόνοιες Νομοθεσίας για τη Μεταφορά Φορτίων ή Ζώων με το αυτοκίνητο

Εργαστηρίο Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΤΕΠΑΚ

LoCloud

Europeana Website

Οδηγός Σπουδών Αστυνομικής Ακαδημίας Κύπρου

Ιστοσελίδα Δημοσίων Συμβάσεων

Εξομοιωτής απόσταση ακινητοποίησης

Χρήσιμες Συμβουλές και Πληροφορίες για Απάτες