Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Αστυνομία Κύπρου

ΟμιλίεςΧαιρετισμός του Αρχηγού Αστυνομίας κ. Ζ. Χρυσοστόμου στην τελετή εγκαινίων του Νέου Κτιρίου της ΑΔΕ Αμμοχώστου Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου, 2019 και ώρα 09.30 - 04/02/2019
- Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε της Κυπριακής Δημοκρατίας,

- Πανιερότατε Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου,

- Έντιμε κύριε Εκπρόσωπε του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων,

- Έντιμοι κύριοι Εκπρόσωποι των Κοινοβουλευτικών κομμάτων,

- Έντιμε κύριε Γενικέ Εισαγγελέα της Δημοκρατίας,

- Έντιμε κύριε Υπουργέ Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως,

- Έντιμε κύριε Κυβερνητικέ Εκπρόσωπε,

- Αξιότιμε κύριε Ακόλουθε της Πρεσβείας της Ελλάδας,

- Έντιμοι, κυρίες και κύριοι Βουλευτές,

- Αξιότιμοι κύριοι Δήμαρχοι,

- Κύριε Υπαρχηγέ της Εθνικής Φρουράς,

- Dear Chief of SBA Police,

- Εκλεκτοί Προσκεκλημένοι/Distinguished guests,

- Κυρίες και Κύριοι,

- Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Καλή σας μέρα.

Είναι με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση που σας καλωσορίζω σήμερα, στα εγκαίνια του νέου κτιρίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου. Πρόκειται για ένα κτίριο σύγχρονων προδιαγραφών, που ανταποκρίνεται στις ανάγκες και στις απαιτήσεις της εποχής μας και το οποίο αναμένεται να αναβαθμίσει ουσιαστικά το επίπεδο παροχής αστυνομικών υπηρεσιών, τόσο στον εγχώριο πληθυσμό όσο και στους χιλιάδες ξένους επισκέπτες που διαμένουν ή και διακινούνται καθημερινά στην ελεύθερη περιοχή της Αμμοχώστου.
Αναντίλεκτα, η Αστυνομία είναι ένας θεσμός που συμβάλλει καταλυτικά στην ευημερία, ασφάλεια και στην ανάπτυξη της κοινωνίας. Ωστόσο, ένα εκ των βασικών συστατικών στοιχείων ενός υγιούς και αποτελεσματικού αστυνομικού οργανισμού, αποτελεί το ψηλό επίπεδο αφοσίωσης του προσωπικού του. Και ο βαθμός αφοσίωσης του προσωπικού είναι άμεσα συνυφασμένος, με τα μέτρα εκείνα που λαμβάνει η διοίκηση, και η πολιτεία ευρύτερα, ούτως ώστε οι εργαζόμενοι να διευκολύνονται κατά τρόπο άμεσο και πρακτικό, στη διεκπεραίωση των καθηκόντων τους. Η δημιουργία επομένως, σύγχρονων και λειτουργικών κτιριακών υποδομών, συντείνει σημαντικά στην ενίσχυση του βαθμού αφοσίωσης του προσωπικού και κατ΄επέκταση στην αύξηση της αποδοτικότητας και αποτελεσματικότητας του οργανισμού.

Η έμφαση που δίδεται στο θέμα του κατάλληλου εργασιακού περιβάλλοντος σε σχέση με τις κτιριακές υποδομές, καταδεικνύεται τόσο από τη δημιουργία του κτιρίου που εγκαινιάζουμε σήμερα, όσο και από το γεγονός ότι κατά τα τελευταία πέντε χρόνια κατορθώσαμε με την καθολική στήριξη της κυβέρνησης, να υλοποιήσουμε στόχους σε σχέση με τον συγκεκριμένο τομέα, οι οποίοι παρέμεναν ανεκπλήρωτοι για δεκαετίες. Μεταξύ άλλων, έγινε κατορθωτό να παραχωρηθούν στην Αστυνομία και να ανακαινιστούν κτίρια, για τον Αστυνομικό Σταθμό Ζυγίου, ως επίσης για το Τ.Α.Ε. Λευκωσίας και τον Αστυνομικό Σταθμό Αγρού. Έχει επίσης ολοκληρωθεί η ανέγερση του κτιρίου της τρίτης φάσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου, ενώ σε προχωρημένο στάδιο βρίσκεται η ανέγερση των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μόρφου, που αναμένεται να ολοκληρωθούν περί τα μέσα του 2019. Κατά το τρέχον έτος εξάλλου, αναμένεται η ολοκλήρωση του Αστυνομικού Σταθμού Παναγιάς, και η ανακαίνιση- επέκταση του Αστυνομικού Σταθμού Περιστερώνας. Έχει επίσης περιληφθεί στον Προϋπολογισμό για την Αστυνομία, η ανέγερση τριών αστυνομικών σταθμών, των Λατσιών, των Κουκλιών και του Στρουμπιού, και βρισκόμαστε εν αναμονή της έναρξης υλοποίησης και των συγκεκριμένων έργων.

Τα μέτρα που λαμβάνουμε, με στόχο να δημιουργήσουμε μια ακόμη καλύτερη Αστυνομία, η οποία να εγγυάται μια ακόμα πιο ασφαλή κοινωνία, δεν περιορίζονται στην αναβάθμιση των κτιριακών μας υποδομών, αλλά εκτείνονται σε ένα ιδιαίτερα ευρύ φάσμα. Σε αυτό εντάσσονται οι βασικοί πυλώνες της πρόληψης και πάταξης του εγκλήματος και της πρόληψης των οδικών συγκρούσεων, ως επίσης η υλοποίηση Στρατηγικών Μεταρρυθμιστικών Στόχων που έχουμε θέσει και υλοποιούμε έναν προς έναν, με σταθερά βήματα.

Στην πορεία πραγμάτωσης των στόχων αυτών, έχουν ήδη επιτευχθεί αρκετά και σημαντικά, τα οποία δεν θα απαριθμήσω γιατί από την μια έχουν αναφερθεί στο παρελθόν και από την άλλη δεν θέλω να κουράσω.

Κυρίες και κύριοι,

Το επίπεδο δημόσιας ασφάλειας αποτελεί μια εξαιρετικά σημαντική παράμετρο προσέλκυσης επενδύσεων και ανάπτυξης του τουρισμού σε κάθε χώρα. Συμβάλλει σημαντικά στην ευημερία του τόπου και στην εθνική ασφάλεια. Με δεδομένο ότι η ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου δέχεται σε ετήσια βάση έναν αριθμό τουριστών, που ξεπερνά το ενάμιση εκατομμύριο, η Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου καλείται να διαδραματίσει ένα καταλυτικό ρόλο στον τομέα αυτό. Ως εκ τούτου, δίδουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στη συγκεκριμένη Αστυνομική Διεύθυνση. Μεταξύ άλλων, κατά τη θερινή περίοδο, η αριθμητική δύναμη της Διεύθυνσης ενισχύεται, ενώ παράλληλα υποστηρίζεται από άλλα Τμήματα και Υπηρεσίες, όπως το Τμήμα Τροχαίας Αρχηγείου, η Μ.Μ.Α.Δ. και η ΥΚΑΝ. Με τις φιλότιμες προσπάθειες και τον επαγγελματισμό των μελών μας, καθώς και μέσω της αγαστής συνεργασίας που υπάρχει με τις αρχές των Δήμων και των Κοινοτήτων της περιοχής, τις οποίες ιδιαιτέρως ευχαριστώ, κατορθώνουμε να διατηρούμε υψηλά επίπεδα ασφάλειας σ’ ότι αφορά στην απειλή της τρομοκρατίας, στο σοβαρό και οργανωμένο έγκλημα και στην οδική ασφάλεια. Η έμφαση που δίδεται στη συγκεκριμένη Αστυνομική Διεύθυνση, και στην περιοχή της ελεύθερης Αμμοχώστου, καταδεικνύεται εξάλλου και από το κτίριο που εγκαινιάζουμε σήμερα.
Στο σημείο αυτό θα ήθελα να εκφράσω τις ολόψυχες ευχαριστίες μας, εμού προσωπικά και ολόκληρου του Αστυνομικού Σώματος, προς τον Εξοχότατο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας για τη διαρκή και αμέριστη συμπαράσταση του, τόσο σ’ ότι αφορά στον επιχειρησιακό τομέα, όσο και στον τομέα του ανθρώπινου δυναμικού, υποδομών και εξοπλισμού. Επί τη ευκαιρία, θα ήθελα να χαιρετίσω την έγκριση που δόθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο, για την πλήρωση μέρους των κενών θέσεων στη Αστυνομία.

Τις οφειλόμενες ευχαριστίες μας απευθύνω επίσης σε όλους, όσοι συνέβαλαν στην ανέγερση της νέας Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου: τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, ο ρόλος του οποίου ήταν και παραμένει ιδιαίτερα υποστηρικτικός και καταλυτικός θα έλεγα, για όλα τα αναπτυξιακά έργα της Αστυνομίας· στην αφυπηρετήσασα Διευθύντρια του Τμήματος Δημοσίων Έργων, κυρία Χρυστάλλα Μαλλούππα και στους συνεργάτες της, στον Διευθυντή κ. Μάρκου και το προσωπικό της Ηλεκτρομηχανολογικής Υπηρεσίας, στην εργοληπτική εταιρεία, στον εργολάβο και συνεργάτες - μελετητές του έργου, καθώς και στα μέλη του Κλάδου Κτηριακών Υποδομών του Αρχηγείου Αστυνομίας.

Θεωρώ ότι θα ήταν τεράστια από μέρους μου, παράλειψη να μην εκφράσω τις ευχαριστίες μου, δυστυχώς αυτή τη φορά μετά θάνατον, στον Αντώνη Παπακωνσταντίνου, τέως Αστυνομικό Διευθυντή Αμμοχώστου, που έφυγε από κοντά μας πολύ νωρίς. Ως ελάχιστη ένδειξη τιμής, εκτίμησης και ευγνωμοσύνης για την καθοριστική συνδρομή του στην υλοποίηση του έργου που εγκαινιάζουμε σήμερα, αλλά και για τη συνολική και ιδιαίτερα σημαντική προσφορά του στην Υπηρεσία και στον τόπο, η αίθουσα συνεδριάσεων – διαλέξεων της νέας Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου, έχει αποφασιστεί να φέρει το όνομά του και να αναρτηθεί εκεί η φωτογραφία του.

Αγαπητοί συνάδελφοι, Αναπληρωτή Αστυνομικέ Διευθυντή και προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου,
Θα ήθελα στο σημείο αυτό να ευχαριστήσω θερμά και εσάς, για το έργο που επιτελείτε. Σας καλώ να συνεχίσετε και να εντείνετε τις προσπάθειες σας από τούδε και στο εξής, σε ένα σημαντικά βελτιωμένο εργασιακό περιβάλλον, για ακόμη πιο θετικά αποτελέσματα, σε ότι αφορά στην αστυνόμευση της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου.

Εξοχότατε Πρόεδρε της Κυπριακής Δημοκρατίας,

Κυρίες και κύριοι,

Η Αστυνομία Κύπρου είναι ένας Οργανισμός που βρίσκεται στην υπηρεσία του πολίτη, ακατάπαυστα, 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες τον χρόνο. Ένας Οργανισμός, που είναι επιφορτισμένος, πέραν των αμιγώς αστυνομικών του καθηκόντων, με δράσεις και υποχρεώσεις, που σε άλλα κράτη, δεν επιτελούνται από αστυνομικούς οργανισμούς· Θέλω να διαβεβαιώσω όλους ότι θα συνεχίσουμε να γινόμαστε καλύτεροι, ούτως ώστε να ανταποκρινόμαστε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις προσδοκίες και τις ανάγκες των πολιτών, τους οποίους παράλληλα, καλούμε να πορευτούν μαζί μας, προς επίτευξη του κοινού μας και καθολικού στόχου, για μια ακόμη πιο ασφαλή και ευημερούσα κοινωνία.

Σας ευχαριστώ.

Αρχείο Word 4-Xαιρετισμός Α-Α στην τελετή εγκαινίων του νέου κτιρίου ΑΔΕΑμμοχώστου-4-2-19.doc (55,08 Kb)
Κατεβάστε το Acrobat Reader


Find us on Facebook

follow us on twitter

Ομιλίες Αρχηγού Αστυνομίας

Εξώδικα Τροχαίας

Φόρμα Καταχώρησης Καταγγελιών/Πληροφοριών μέσω του Διαδικτύου για θέματα διαφθοράς/διαπλοκής από μέλη της Αστυνομίας

Cybercrime

Your Europe

Γραφείο Χειρισμού Θεμάτων Ιδιωτικών Υπηρεσιών Ασφαλείας

Συγχρηματοδοτούμενα Έργα από Ε.Ε.

Δήλωση Περί Απόρρητου

PRINCE CBRN-E

ΓΟΝΙΚΕΣ ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
ΓΕΝΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Πρόνοιες Νομοθεσίας για τη Μεταφορά Φορτίων ή Ζώων με το αυτοκίνητο

Εργαστηρίο Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΤΕΠΑΚ

LoCloud

Europeana Website

Οδηγός Σπουδών Αστυνομικής Ακαδημίας Κύπρου

Ιστοσελίδα Δημοσίων Συμβάσεων

Εξομοιωτής απόσταση ακινητοποίησης

Χρήσιμες Συμβουλές και Πληροφορίες για Απάτες