Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Αστυνομία Κύπρου

Πάφος


Γενικά

Το Αρχηγείο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου στεγάζεται σε διατηρητέο κτίριο (Κ.Δ.Π. 218/89) στο κέντρο της Πάφου, παραπλεύρως της πλατείας Κέννεντυ, το οποίο χρονολογείται από τις αρχές του περασμένου αιώνα. Πρόκειται για κτίριο κυπριακής αρχιτεκτονικής, πετρόκτιστο, διώροφο με κεραμιδένια ισοσκελή στέγη. Όλο το κτίριο είναι σε σχήμα Π με εσωτερική αυλή (αίθριο).

Σ'αυτό στεγάζονται η Διοίκηση (Γραφεία Αστυνομικού Διευθυντή και Βοηθών, Αρχείο, Λογιστήριο, η Διαχείρηση Υλικών και Εφοδίων, το Γραφείο Πυροβόλων Όπλων, γο Γραφείο Επιχειρήσεων, το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων, το Κέντρο Ελέγχου Μηνυμάτων, το Γραφείο Υπευθύνου Υπαίθρου και το Γραφείο Μελέτης και Διακίνησης Υποθέσεων.

Ο Ουλαμός Πρόληψης Εγκλημάτων, ο Ουλαμός Άμεσης Επέμβασης και ο Κεντρικός Αστυνομικός Σταθμός από την 17/05/2010 έχουν μετακινηθεί από το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης και στεγάζονται σε νέα κτίρια, με εξαίρεση τα κρατητήρια τα οποία βρίσκονται ακόμα στο παλιό κτίριο.

Η είσοδος των νέων κτιρίων βρίσκεται πίσω από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πάφου, σε δρόμο με αδιέξοδο, ο οποίος είναι κάθετος στην οδό Χαράλαμπου Καλαιτζή και επί του παρόντος δεν φέρει οποιαδήποτε ονομασία.

Το Τμήμα Τροχαίας σήμερα στεγάζεται στις Κυβερνητικές κατοικίες Δ1 και Δ2 στη Λεωφ. Αθηνών 18Α, 8035 στη Πάφο και το Τμήμα Εισαγγελίας το οποίο στεγάζεται στα Κυβερνητικά κτίρια στη Λεωφ. Νεόφυτου Νικολαϊδη, 2ος όροφος, block <<D>>, 8107, Πάφος. Στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης επίσης στεγάζονται και τα γραφεία των κλιμακίων της Κ.Υ.Π. και της Υ.ΚΑ.Ν. Το κλιμάκιο της Υ.Α.&Μ στεγάζεται σε ενοικιαζόμενο κτίριο, γωνία Κάνιγγος και Ελευθερίου Βενιζέλου.

Ο Αστυνομικός Σταθμός Πόλης Χρυσοχούς στις 18/10/2010 έχει στεγαστεί και λειγουργεί σε νέα κτίρια που βρίσκονται στη γωνιά των οδών Κωνσταντινουπόλεως και Θεόδουλου Νίττη στην Πόλη Χρυσοχούς. Ο Αστυνομικός Σταθμός Στρουμπιού λόγω ακαταλληλότητας του κτιρίου μετακινήθηκε και στεγάζεται σε γραφεία που παραχωρήθηκαν προσωρινά στο Κτίριο του Κοινοτικού Συμβουλίου Στρουμπιού. Οι Αστυνομικοί Σταθμοί Πέγειας, Κουκλιών, Κελοκεδάρων και Παναγιάς στεγάζονται σε κτίρια που βρίσκονται στα ομώνυμα χωριά. Σ’ όλες τις περιπτώσεις τα κτίρια αποτελούν κυβερνητική περιουσία εκτός στη περίπτωση του Σταθμού Παναγιάς, ο οποίος στεγάζεται σε ενοικιαζόμενη κατοικία.

Η Διεύθυνση αστυνομεύει όλη την έκταση της Επαρχίας Πάφου, η οποία ανέρχεται στα 1395,7 τ.χλμ. Ο πληθυσμός της Επαρχίας Πάφου σύμφωνα με τα αποτελέσματα της απογραφής του 2001 ανέρχεται στις 66038 κατοίκους. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία ο πληθυσμός κατά το έτος 2008 ανήλθε στις 76000 συν τον ανυπολόγιστο αριθμό Ευρωπαίων πολιτών. Ο αριθμός των τουριστών που επισκέφθηκαν την Επαρχία Πάφου κατά το έτος 2011 ανήλθε στις 666.000 περίπου, δηλαδή το 33% των συνολικών αφίξεων των τουριστών στην Κύπρο.Find us on Facebook

follow us on twitter

Ομιλίες Αρχηγού Αστυνομίας

Εξώδικα Τροχαίας

Φόρμα Καταχώρησης Καταγγελιών/Πληροφοριών μέσω του Διαδικτύου για θέματα διαφθοράς/διαπλοκής από μέλη της Αστυνομίας

Cybercrime

Your Europe

Γραφείο Χειρισμού Θεμάτων Ιδιωτικών Υπηρεσιών Ασφαλείας

Συγχρηματοδοτούμενα Έργα από Ε.Ε.

Δήλωση Περί Απόρρητου

PRINCE CBRN-E

ΓΟΝΙΚΕΣ ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
ΓΕΝΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Πρόνοιες Νομοθεσίας για τη Μεταφορά Φορτίων ή Ζώων με το αυτοκίνητο

Εργαστηρίο Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΤΕΠΑΚ

LoCloud

Europeana Website

Οδηγός Σπουδών Αστυνομικής Ακαδημίας Κύπρου

Ιστοσελίδα Δημοσίων Συμβάσεων

Εξομοιωτής απόσταση ακινητοποίησης

Χρήσιμες Συμβουλές και Πληροφορίες για Απάτες