Χρήσιμα Τηλέφωνα
ΕκτύπωσηΕκτύπωση Κλείσιμο Κλείσιμο

Κυπριακή Δημοκρατία
Εκδηλώσεις & Διαλέξεις


Υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ Αστυνομίας Κύπρου και Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων και Συμβάντων (Ε.Δ.Α.Α.Σ.) - 21/07/2015
Υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ Αστυνομίας Κύπρου και Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων και Συμβάντων (Ε.Δ.Α.Α.Σ.)

Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ της Αστυνομίας Κύπρου και της Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων και Συμβάντων (Ε.Δ.Α.Α.Σ.) υπέγραψαν σήμερα Δευτέρα, 27 Απριλίου, ο Αρχηγός Αστυνομίας κ. Ζαχαρίας Χρυσοστόμου και ο Πρόεδρος της Ε.Δ.Α.Α.Σ., κ. Ιωάννης Λοΐζου.


Με το Πρωτόκολλο Συνεργασίας που ετοιμάστηκε από κοινού από την Αστυνομία Κύπρου και την Ε.Δ.Α.Α.Σ., θεσμοθετείται και επίσημα η συνεργασία της Αστυνομίας και της Ε.Δ.Α.Α.Σ. και υλοποιήθηκε παράλληλα η υποχρέωση της Κυπριακής Δημοκρατίας που απορρέει από τον σχετικό κανονισμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την διερεύνηση και την πρόληψη ατυχημάτων και συμβάντων στην πολιτική αεροπορία.


Σκοπός του Πρωτόκολλου Συνεργασίας, είναι η αναβάθμιση της συνεργασίας μεταξύ των Μερών, με την εκ των προτέρων ρύθμιση των απαιτούμενων ενεργειών που πρέπει να ληφθούν, σε περίπτωση διερεύνησης αεροπορικού ατυχήματος ή σοβαρού συμβάντος.

Η τελετή υπογραφής του Πρωτοκόλλου πραγματοποιήθηκε στο Αρχηγείο Αστυνομίας στην παρουσία του Διευθυντή της Διεύθυνσης Ευρωπαϊκής Ένωσης και Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας κ. Στέλιου Παπαθεοδώρου και λειτουργού της Ε.Δ.Α.Α.Σ.


_______________________________________________
© 2011 - 2020 Κυπριακή Δημοκρατία,
Αστυνομία Κύπρου