Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Αστυνομία Κύπρου

ΑνακοινώσειςΑστυνομική Ανακοίνωση 2 - Τοποθέτηση Αστυνομίας σχετικά με σημερινές δηλώσεις του Δημάρχου Πάφου κ. Φ. Φαίδωνος - 06/12/2017
Όσον αφορά τις σημερινές δηλώσεις του Δημάρχου Πάφου κ. Φαίδωνα Φαίδωνος σε μεσημβρινές εκπομπές, για θέματα που αφορούν υποθέσεις δεκασμού δημόσιου λειτουργού για την έκδοση κυπριακού διαβατηρίου, για τη σύληση αρχαίων τάφων στην περιοχή Κουκλιών και ύπαρξη κυκλώματος τυμβωρύχων, καθώς και για κακοδιαχείριση τουρκοκυπριακών περιουσιών, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:
Όσον αφορά την υπόθεση για την έκδοση κυπριακού διαβατηρίου, αυτή είναι υπό διερεύνηση, έχουν συλληφθεί τρία πρόσωπα και εναντίον τους έχουν εκδοθεί σήμερα διατάγματα διήμερης κράτησης από το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου. Επικροτούμε τη στάση του Δημάρχου Πάφου ο οποίος ανέφερε ότι πρέπει να αφεθεί απερίσπαστη η Αστυνομία να ασχοληθεί με τη διερεύνηση του όλου θέματος.
Σχετικά με τις αναφορές του κ. Φαίδωνος, περί ύπαρξης κυκλώματος τυμβωρύχων, η Αστυνομία αξιολογεί σε συνεργασία και με το Τμήμα Αρχαιοτήτων διάφορες πληροφορίες που διαβιβάζονται με οποιοδήποτε τρόπο και προχωρεί στις ενδεδειγμένες ενέργειες ανάλογα με την κάθε περίπτωση. Να σημειωθεί, ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες στην Πάφο έχουν διενεργηθεί έξι έρευνες σε υποστατικά, μετά από πληροφορίες που λήφθηκαν για πιθανή αρχαιοκαπηλία. Περαιτέρω, στην περιοχή Κουκλιών, όπου υπάρχουν αναφορές για αρχαιοκαπηλία, γίνονται συχνές περιπολίες για πρόληψη τέτοιων ενεργειών, ενώ παράλληλα βρισκόμαστε σε συχνή επαφή και συνεργασία με άλλες αρμόδιες επί του θέματος υπηρεσίες.
Επίσης, όσον αφορά τις δηλώσεις του Δημάρχου Πάφου για την υπόθεση κακοδιαχείρισης τουρκοκυπριακών περιουσιών αναφέρεται, ότι η Αστυνομία διερευνά με κάθε σοβαρότητα και μεθοδικότητα την εν λόγω υπόθεση μετά από την καταγγελία και κατάθεση του Δημάρχου Πάφου.
Τέλος, διαβεβαιώνουμε, ότι οι πιο πάνω υποθέσεις διερευνώνται από τους ανακριτές με αμεροληψία και αντικειμενικότητα. Τα μέλη της Αστυνομίας καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για διερεύνηση όλων των υποθέσεων που περιέρχονται στην αντίληψη της Αστυνομίας. Με κάθε σοβαρότητα και υπευθυνότητα, επιδεικνύοντας ιδιαίτερο ζήλο και αφοσίωση στη διερεύνηση τέτοιων περιστατικών. Η Αστυνομία καθηκόντως είναι υπηρεσία που διερευνά τέτοιου είδους υποθέσεις με απώτερο σκοπό την εξιχνίαση τους και παρουσίαση των υπόπτων ενώπιον της Δικαιοσύνης. Στην προσπάθεια της αυτή λαμβάνει και αξιολογεί πληροφορίες από οπουδήποτε και αν προέρχονται και προχωρεί ανάλογα. Η συμβολή του κοινού σε αυτή την προσπάθεια είναι σημαντική γι΄ αυτό καλούμε τον οποιοδήποτε περιλαμβανομένου και του Δημάρχου Πάφου, εάν γνωρίζει οτιδήποτε, να το καταθέσει στην Αστυνομία ούτως ώστε να προχωρήσει τάχιστα στη διερεύνησή του.
Αρχείο Word ast ana.doc (125,96 Kb)

Find us on Facebook

follow us on twitter

Ομιλίες Αρχηγού Αστυνομίας

Εξώδικα Τροχαίας

Φόρμα Καταχώρησης Καταγγελιών/Πληροφοριών μέσω του Διαδικτύου για θέματα διαφθοράς/διαπλοκής από μέλη της Αστυνομίας

Cybercrime

Your Europe

Γραφείο Χειρισμού Θεμάτων Ιδιωτικών Υπηρεσιών Ασφαλείας

Συγχρηματοδοτούμενα Έργα από Ε.Ε.

Δήλωση Περί Απόρρητου

ΓΟΝΙΚΕΣ ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
ΓΕΝΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Πρόνοιες Νομοθεσίας για τη Μεταφορά Φορτίων ή Ζώων με το αυτοκίνητο

Εργαστηρίο Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΤΕΠΑΚ

LoCloud

Europeana Website

Οδηγός Σπουδών Αστυνομικής Ακαδημίας Κύπρου

Ιστοσελίδα Δημοσίων Συμβάσεων

Εξομοιωτής απόσταση ακινητοποίησης

Χρήσιμες Συμβουλές και Πληροφορίες για Απάτες

Καν' το ηλεκτρονικά