Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Αστυνομία Κύπρου

ΑνακοινώσειςΑστυνομική Ανακοίνωση 2 - Συνάντηση Αρχηγού Αστυνομίας κ. Ζαχαρία Χρυσοστόμου με τον Ευρωπαίο Επίτροπο αρμόδιο για την Ασφάλεια της Ε.Ε Sir Julian King - 17/07/2018
Συνάντηση με τον Αρχηγό Αστυνομίας κ. Ζαχαρία Χρυσοστόμου πραγματοποίησε ο Επίτροπος αρμόδιος για την Ασφάλεια της Ε.Ε. Sir. Julian King στο πλαίσιο επίσκεψής του στην Κύπρο, κατά την οποία συζήτησε με τις Κυπριακές Αρχές την ενδυνάμωση της συνεργασίας σε ζωτικούς τομείς ασφάλειας.
Κατά τη συνάντηση δόθηκε η ευκαιρία για ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων σε βασικές προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που βρίσκονται στην αρμοδιότητα του Ευρωπαίου Επιτρόπου και αφορούν και την Αστυνομία.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα θέματα που σχετίζονται μεταξύ άλλων, με την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, του οργανωμένου εγκλήματος, του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο και της συνεργασίας στην ανταλλαγή πληροφοριών.
Ο Αρχηγός Αστυνομίας ανέφερε στον Sir. Julian King ότι τα θέματα αυτά είναι κρίσιμα για την εσωτερική ασφάλεια των Κρατών Μελών και αποτελούν τις πιο υψηλές προτεραιότητες της Αστυνομίας. Επεσήμανε παράλληλα ότι θεωρεί πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποδίδει μεγάλη σημασία σε τομείς που αγγίζουν την πρακτική διαχείριση θεμάτων ασφάλειας.
Ο κ. Χρυσοστόμου ανέφερε επίσης ότι «η ραγδαία μετάλλαξη και η παγκοσμιοποίηση αυτών των απειλών καθώς και οι νέες μορφές που αποκτούν, καθιστούν αναγκαία όσο ποτέ, μια πιο ισχυρή και αποτελεσματική Ευρωπαϊκή Ένωση στον τομέα της ασφάλειας». Ο Αρχηγός Αστυνομίας υπογράμμισε την προσήλωση και τη δέσμευση της Αστυνομίας στην βαθύτερη συνεργασία με τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς όπως η EUROPOL, Frontex, CEPOL κ.ά.
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος ενημερώθηκε για το Διεθνές Συνέδριο που οργάνωσε τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους η Αστυνομία Κύπρου με θέμα το έγκλημα στον κυβερνοχώρο και εξέφρασε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα αποτελέσματά του.
Αρχείο Word anak. 2.doc (98,42 Kb)

Find us on Facebook

follow us on twitter

Ομιλίες Αρχηγού Αστυνομίας

Εξώδικα Τροχαίας

Φόρμα Καταχώρησης Καταγγελιών/Πληροφοριών μέσω του Διαδικτύου για θέματα διαφθοράς/διαπλοκής από μέλη της Αστυνομίας

Cybercrime

Your Europe

Γραφείο Χειρισμού Θεμάτων Ιδιωτικών Υπηρεσιών Ασφαλείας

Συγχρηματοδοτούμενα Έργα από Ε.Ε.

Δήλωση Περί Απόρρητου

PRINCE CBRN-E

ΓΟΝΙΚΕΣ ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
ΓΕΝΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Πρόνοιες Νομοθεσίας για τη Μεταφορά Φορτίων ή Ζώων με το αυτοκίνητο

Εργαστηρίο Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΤΕΠΑΚ

LoCloud

Europeana Website

Οδηγός Σπουδών Αστυνομικής Ακαδημίας Κύπρου

Ιστοσελίδα Δημοσίων Συμβάσεων

Εξομοιωτής απόσταση ακινητοποίησης

Χρήσιμες Συμβουλές και Πληροφορίες για Απάτες