Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Αστυνομία Κύπρου

ΑνακοινώσειςΑστυνομική Ανακοίνωση 1 - Διεξαγωγή των ασκήσεων «ΕΡΜΗΣ 2018» και «ΖΗΝΩΝ 2018» στη Λάρνακα - 20/12/2018
Η Αστυνομία ενημερώνει το κοινό, ότι σήμερα Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου, 2018 θα πραγματοποιηθούν δύο ασκήσεις στη Λάρνακα ως ακολούθως:

Μεταξύ των ωρών 7μ.μ.- 11μ.μ., θα διεξαχθεί η άσκηση «ΖΗΝΩΝ 2018» στην κατοικημένη περιοχή «Βλάχος» (βόρεια της περιοχής Καμάρων Λάρνακας), στην οποία θα συμμετάσχουν μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας και της Μ.Μ.Α.Δ.

Η άσκηση θα αφορά τις ενέργειες της ΑΔΕ Λάρνακας σε περίπτωση ένοπλου επεισοδίου και κατά τη διάρκεια της θα υπάρξει μεγάλη κινητοποίηση μελών της Αστυνομίας, ενώ θα γίνουν και αποκοπές δρόμων. Παράλληλα, θα ριφθεί αριθμός πυροβολισμών με αβολίδωτα φυσίγγια.

Επίσης, από τα μεσάνυχτα απόψε μέχρι και τις 2.30 τα ξημερώματα της Παρασκευής 21 Δεκεμβρίου, 2018, θα πραγματοποιηθεί η άσκηση «ΕΡΜΗΣ 2018» στο Αεροδρόμιο Λάρνακας. Η άσκηση έχει ως θέμα την εκδήλωση ένοπλου επεισοδίου με τρομοκράτες, στο χώρο του Check-in και σε αεροσκάφος στο Αεροδρόμιο Λάρνακας.

Επισημαίνεται, ότι τα πιο πάνω αποτελούν σενάριο άσκησης και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας. Θα ληφθούν τέτοια μέτρα από όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των επιβατών.

Όσον αφορά στην άσκηση στο Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας, πραγματοποιείται από την Αστυνομία (Διεύθυνση Ασφάλειας Αεροδρομίων και Αντιτρομοκρατικός Ουλαμός Μ.Μ.Α.Δ.) και τη συμμετοχή της διαχειρίστριας εταιρείας Hermes Airports Ltd, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Αεροδρομίου, της Πολιτικής Αεροπορίας και άλλων φορέων του Αεροδρομίου.

Η άσκηση δεν επηρεάζει οποιαδήποτε πτήση που είναι προγραμματισμένη να αναχωρήσει ή να αφιχθεί στο Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας. Όλες οι πτήσεις αναμένεται να διεξαχθούν κανονικά και στην ώρα τους.

Οι δύο ασκήσεις, δεν θα είναι ανοικτές προς τα ΜΜΕ για ειδησεογραφική κάλυψη.

Αρχείο Word anakoinosi 1.doc (104,54 Kb)

Find us on Facebook

follow us on twitter

Ομιλίες Αρχηγού Αστυνομίας

Εξώδικα Τροχαίας

Φόρμα Καταχώρησης Καταγγελιών/Πληροφοριών μέσω του Διαδικτύου για θέματα διαφθοράς/διαπλοκής από μέλη της Αστυνομίας

Cybercrime

Your Europe

Γραφείο Χειρισμού Θεμάτων Ιδιωτικών Υπηρεσιών Ασφαλείας

Συγχρηματοδοτούμενα Έργα από Ε.Ε.

Δήλωση Περί Απόρρητου

PRINCE CBRN-E

ΓΟΝΙΚΕΣ ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
ΓΕΝΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Πρόνοιες Νομοθεσίας για τη Μεταφορά Φορτίων ή Ζώων με το αυτοκίνητο

Εργαστηρίο Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΤΕΠΑΚ

LoCloud

Europeana Website

Οδηγός Σπουδών Αστυνομικής Ακαδημίας Κύπρου

Ιστοσελίδα Δημοσίων Συμβάσεων

Εξομοιωτής απόσταση ακινητοποίησης

Χρήσιμες Συμβουλές και Πληροφορίες για Απάτες