Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Αστυνομία Κύπρου

ΑνακοινώσειςΑστυνομική Ανακοίνωση 2 - Συνάντηση Αρχηγού Αστυνομίας κ. Κύπρου Μιχαηλίδη με Βρετανούς εμπειρογνώμονες στους τομείς του σοβαρού και οργανωμένου εγκλήματος - 07/06/2019
Δύο Βρετανοί Αξιωματικοί της Αστυνομίας της Αγγλίας και Ουαλίας, εμπειρογνώμονες στους τομείς του σοβαρού και οργανωμένου εγκλήματος και της ανάλυσης πληροφοριών, βρίσκονται στην Κύπρο, όπου πραγματοποίησαν σειρά συναντήσεων με τον Αρχηγό Αστυνομίας κ. Κύπρο Μιχαηλίδη, τον Υπαρχηγό Αστυνομίας κ. Στυλιανό Παπαθεοδώρου και Ανώτερους Αξιωματικούς, Διευθυντές Τμημάτων, της Αστυνομίας.

Σκοπός της επίσκεψης των εμπειρογνωμόνων, είναι η εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών για την αντιμετώπιση του σοβαρού και οργανωμένου εγκλήματος και η υιοθέτηση από τα δύο Αστυνομικά Σώματα, ενιαίου τρόπου αντιμετώπισής τους, στο πλαίσιο της συνεργασίας της Αστυνομίας Κύπρου με την Αστυνομία της Αγγλίας και Ουαλίας.

Ο Αρχηγός Αστυνομίας κ. Κύπρος Μιχαηλίδης, υποδέχθηκε σήμερα τους δύο εμπειρογνώμονες, στο Αρχηγείο Αστυνομίας, όπου προέβη σε σχετική παρουσίαση, ενώ παράλληλα συζητήθηκαν οι διεργασίες των δύο εμπειρογνωμόνων κατά τις επισκέψεις τους στα διάφορα τμήματα της Αστυνομίας τις προηγούμενες δύο μέρες.

Είχε προηγηθεί κατά την πρώτη μέρα της επίσκεψης των δύο Βρετανών εμπειρογνωμόνων, την περασμένη Τετάρτη, 5 Ιουνίου, μία πρώτη συνάντηση του κ. Κύπρου Μιχαηλίδη και του κ. Στυλιανού Παπαθεοδώρου, με τους δύο εμπειρογνώμονες, στο Αρχηγείο Αστυνομίας.

Παρόν στις δύο συναντήσεις βρισκόταν και ο Αρχηγός Αστυνομίας Βρετανικών Βάσεων κ. Chris Eyre.

Αρχικά της παρουσίας τους, οι δύο εμπειρογνώμονες έτυχαν ενημέρωσης για τις τάσεις του εγκλήματος, τις δομές της Αστυνομίας Κύπρου και τις διαδικασίες που ακολουθούνται για τη διεκπεραίωση των καθηκόντων της Δύναμης. Ακολούθησαν αυτές τις τρεις μέρες, επισκέψεις τους στα διάφορα τμήματα της Αστυνομίας, όπως το Τμήμα Καταπολέμησης Εγκλήματος, η Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών, το Γραφείο Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων, το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και το Γραφείο Καταπολέμησης Τρομοκρατίας.

Οι δύο εμπειρογνώμονες προέβησαν σε συγκεκριμένες εισηγήσεις, ενώ ανταλλάγησαν απόψεις για τρόπους βελτίωσης και εφαρμογής βέλτιστων πρακτικών αστυνόμευσης για την αντιμετώπιση του σοβαρού και οργανωμένου εγκλήματος.

Κατά τη σημερινή τους συνάντηση ο Αρχηγός Αστυνομίας εξέφρασε ευχαριστίες προς τους δύο εμπειρογνώμονες και την Αστυνομία Αγγλίας και Ουαλίας, για την εποικοδομητική τους παρουσία στην Κύπρο, ενώ οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν τη συνέχιση της συνεργασίας μεταξύ των δύο Αστυνομικών Σωμάτων.
Αρχείο Word anakoinosi 2.doc (123,92 Kb)

Find us on Facebook

follow us on twitter

Ομιλίες Αρχηγού Αστυνομίας

Εξώδικα Τροχαίας

Φόρμα Καταχώρησης Καταγγελιών/Πληροφοριών μέσω του Διαδικτύου για θέματα διαφθοράς/διαπλοκής από μέλη της Αστυνομίας

Cybercrime

Your Europe

Γραφείο Χειρισμού Θεμάτων Ιδιωτικών Υπηρεσιών Ασφαλείας

Συγχρηματοδοτούμενα Έργα από Ε.Ε.

Δήλωση Περί Απόρρητου

PRINCE CBRN-E

ΓΟΝΙΚΕΣ ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
ΓΕΝΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Πρόνοιες Νομοθεσίας για τη Μεταφορά Φορτίων ή Ζώων με το αυτοκίνητο

Εργαστηρίο Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΤΕΠΑΚ

LoCloud

Europeana Website

Οδηγός Σπουδών Αστυνομικής Ακαδημίας Κύπρου

Ιστοσελίδα Δημοσίων Συμβάσεων

Εξομοιωτής απόσταση ακινητοποίησης

Χρήσιμες Συμβουλές και Πληροφορίες για Απάτες