Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Αστυνομία Κύπρου

Βιογραφικά Βοηθών Αρχηγών


Βιογραφικό σημείωμα του Βοηθού Υποστήριξης Αρχηγού Αντρέα Κουσιουμή

Ο Ανδρέας Κουσιουμής γεννήθηκε στις 30/11/1961 στο χωριό Τρίκωμο της επαρχίας Αμμοχώστου, όπου και διέμενε με την οικογένεια του μέχρι την τούρκικη εισβολή του 1974. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία (1979 – 1981) ως Αξιωματικός στις Δυνάμεις Καταδρομών.

Τον Αύγουστο του 1983 εντάχθηκε στις τάξεις της Αστυνομίας ως Ειδικός Αστυνομικός και την 01/01/1984 προσελήφθη ως Αστυφύλακας. Κατά τη διάρκεια του ιδίου έτους, παρακολούθησε τη Βασική Εκπαίδευση Δοκίμων Αστυφυλάκων και αποφοίτησε πρωτεύσας. Τρία χρόνια αργότερα, το 1987, παρακολούθησε το πρόγραμμα μονιμοποίησης της σειράς του, όπου πρώτευσε και πάλι.

Τον Ιούλιο του 1990, κατόπιν σχετικού διαγωνισμού, πρώτευσε και βραβεύθηκε με το επαμειβόμενο κύπελλο της Αστυνομίας, ως ο καλύτερος αστυφύλακας της χρονιάς. Τον Οκτώβριο του ιδίου έτους, προήχθη στο βαθμό του Λοχία. Ακολούθως υπηρέτησε στην Μ.Μ.Α.Δ, στην Υ.Α.&Μ. και στο Τ.Α.Ε, όπου τον Ιανουάριο του 1997 προήχθη στο βαθμό του Υπαστυνόμου. Στη συνέχεια υπηρέτησε στον Ο.Π.Ε., στο Τ.Α.Ε., στην Υ.ΚΑ.Ν. και στην Α.Α.Κ., όπου τον Ιούλιο του 2002, προήχθη στο βαθμό του Ανώτερου Υπαστυνόμου. Τον Αύγουστο του 2004, προήχθη σε Αστυνόμο Β’, τον Νοέμβριο του 2005 σε Αστυνόμο Α’ και τον Ιανουάριο του 2007 σε Ανώτερο Αστυνόμο.

Διετέλεσε μεταξύ άλλων Διοικητής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, επί σειρά ετών Αστυνομικός Διευθυντής Λεμεσού, Διευθυντής της νεοσύστατης Διεύθυνσης Επαγγελματικών Προτύπων Επιθεωρήσεως και Ελέγχου και Αστυνομικός Διευθυντής Πάφου μέχρι τις 26/08/2016, που προήχθη στο βαθμό του Βοηθού Αρχηγού Αστυνομίας.

Φοίτησε στην Εθνική Ακαδημία του FBI και στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας της Ελλάδος όπου αποφοίτησε και στις δύο περιπτώσεις με άριστα. Παρακολούθησε επίσης αριθμό εκπαιδεύσεων/σεμιναρίων για διάφορα αστυνομικά και άλλα θέματα, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. Εκπροσώπησε επίσης την Κυπριακή Αστυνομία σε αρκετά συνέδρια τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.

Όραμα του η εξέλιξη της Αστυνομίας σε ένα Οργανισμό, που θα παρέχει αποτελεσματική αστυνόμευση, θα εμπνέει σεβασμό και εμπιστοσύνη, θα εμπεδώνει στο κοινό το αίσθημα ασφάλειας και επαρκούς αστυνόμευσης και θα του εξασφαλίζει ταυτόχρονα, ισονομία και ισοπολιτεία.

Είναι νυμφευμένος και πατέρας πέντε παιδιών.


575608.JPG (124,78 Kb)
Κατεβάστε το Acrobat Reader


Find us on Facebook

follow us on twitter

Ομιλίες Αρχηγού Αστυνομίας

Εξώδικα Τροχαίας

Φόρμα Καταχώρησης Καταγγελιών/Πληροφοριών μέσω του Διαδικτύου για θέματα διαφθοράς/διαπλοκής από μέλη της Αστυνομίας

Cybercrime

Your Europe

Γραφείο Χειρισμού Θεμάτων Ιδιωτικών Υπηρεσιών Ασφαλείας

Συγχρηματοδοτούμενα Έργα από Ε.Ε.

Δήλωση Περί Απόρρητου

PRINCE CBRN-E

ΓΟΝΙΚΕΣ ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
ΓΕΝΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Πρόνοιες Νομοθεσίας για τη Μεταφορά Φορτίων ή Ζώων με το αυτοκίνητο

Εργαστηρίο Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΤΕΠΑΚ

LoCloud

Europeana Website

Οδηγός Σπουδών Αστυνομικής Ακαδημίας Κύπρου

Ιστοσελίδα Δημοσίων Συμβάσεων

Εξομοιωτής απόσταση ακινητοποίησης

Χρήσιμες Συμβουλές και Πληροφορίες για Απάτες