Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Αστυνομία Κύπρου

ΑνακοινώσειςΑστυνομική Ανακοίνωση 2 - Με γοργά βήματα συνεχίζεται η τεχνολογική αναβάθμιση της Αστυνομίας Κύπρου. Παρουσιάστηκε σήμερα στην πρώτη ημερίδα της ηγεσίας της Αστυνομίας με τους Αστυνομικούς Διευθυντές. - 08/10/2019
Πρόσθετα οφέλη για την αστυνόμευση και την ασφάλεια των πολιτών, προκύπτουν από την έξυπνη χρήση της τεχνολογίας για τις υπηρεσιακές ανάγκες της Αστυνομίας. Η διαδικασία ένταξης νέων, σύγχρονων και εξειδικευμένων τεχνολογιών στις υπάρχουσες τακτικές επιχειρήσεων της Αστυνομίας, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και με την ολοκλήρωση της αναμένεται να μετατρέψει την Αστυνομία Κύπρου, σε ένα απόλυτα σύγχρονο οργανισμό αστυνόμευσης, δημιουργώντας ένα ασφαλέστερο περιβάλλον για τους πολίτες.

Ο σχεδιασμός και η μέχρι στιγμής υλοποίηση της τεχνολογικής αναβάθμισης της Αστυνομίας, περιλαμβάνεται στα θέματα που παρουσιάστηκαν σήμερα, στην πρώτη ημερίδα της ηγεσίας της Αστυνομίας, με τους Αστυνομικούς Διευθυντές και Διοικητές Επαρχιών, Μονάδων και Τμημάτων της Αστυνομίας, που πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, στη Λευκωσία.

Η προσπάθεια για τεχνολογική αναβάθμιση, περιλαμβάνεται στον στρατηγικό στόχο της Αστυνομίας Κύπρου, για περαιτέρω βελτίωση των υπηρεσιών που προσφέρει προς τους πολίτες, αλλά και των επιχειρησιακών της δυνατοτήτων κατά της εγκληματικότητας. Όπως αναφέρθηκε στην ημερίδα, ο σχεδιασμός της Αστυνομίας για «έξυπνη αστυνόμευση», περιλαμβάνει συνολικά 24 τεχνολογίες αστυνόμευσης, κάποιες από τις οποίες έχουν ήδη εφαρμοστεί σταδιακά και αναπτύσσονται, ενώ άλλες βρίσκονται σε στάδιο υλοποίησης.
Τεχνολογίες όπως το σύστημα αναγνώρισης πινακίδων εγγραφής οχημάτων (ANPR), το σύστημα εντοπισμού θέσης οχήματος (AVL), η αστυνόμευση με τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών (Drone Policing), η υπηρεσία e-call (ένα σύστημα εγκατεστημένο στα οχήματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατασκευής μετά το 2018, το οποίο καλεί αυτόματα τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 112, σε περίπτωση σοβαρού τροχαίου ατυχήματος, το οποίο να σημειωθεί η Κύπρος είναι η δεύτερη Ευρωπαϊκή χώρα που το έθεσε σε εφαρμογή) και άλλες καινοτομίες που υλοποιήθηκαν ή υλοποιούνται, σκοπεύουν στην υποστήριξη του έργου και του ρόλου του αστυνομικού. Προσφέροντας του ταχύτητα και αμεσότητα πρόσβασής σε διάφορα συστήματα της Αστυνομίας, επιχειρείται απλούστευση των διαδικασιών και μείωση της γραφειοκρατίας.

Αρχείο Word ανακοίνωση 2.doc (100,97 Kb)

Find us on Facebook

follow us on twitter

Ομιλίες Αρχηγού Αστυνομίας

Εξώδικα Τροχαίας

Φόρμα Καταχώρησης Καταγγελιών/Πληροφοριών μέσω του Διαδικτύου για θέματα διαφθοράς/διαπλοκής από μέλη της Αστυνομίας

Cybercrime

Your Europe

Γραφείο Χειρισμού Θεμάτων Ιδιωτικών Υπηρεσιών Ασφαλείας

Συγχρηματοδοτούμενα Έργα από Ε.Ε.

Δήλωση Περί Απόρρητου

PRINCE CBRN-E

ΓΟΝΙΚΕΣ ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
ΓΕΝΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Πρόνοιες Νομοθεσίας για τη Μεταφορά Φορτίων ή Ζώων με το αυτοκίνητο

Εργαστηρίο Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΤΕΠΑΚ

LoCloud

Europeana Website

Οδηγός Σπουδών Αστυνομικής Ακαδημίας Κύπρου

Ιστοσελίδα Δημοσίων Συμβάσεων

Εξομοιωτής απόσταση ακινητοποίησης

Χρήσιμες Συμβουλές και Πληροφορίες για Απάτες