Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Αστυνομία Κύπρου

ΑνακοινώσειςΑστυνομική Ανακοίνωση 1 - Πρόσωπα που ξεγελούν το κοινό με σκοπό την κλοπή χρημάτων – Καλείται το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό - 10/04/2019
H Αστυνομία, με αφορμή πρόσφατο κρούσμα κλοπής χρημάτων με θύμα 81χρονη στη Λεμεσό, καλεί το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και επιφυλακτικό.

Σύμφωνα με σχετική καταγγελία που έγινε από ηλικιωμένη, χθες το απόγευμα, ενώ αυτή βρισκόταν στην οικία της στη Λεμεσό, την επισκέφθηκαν δύο άγνωστες γυναίκες, οι οποίες τις παρουσιάστηκαν ως μέλη Ιδρύματος που ασχολείται με τον έλεγχο πλαστών χαρτονομισμάτων. Ακολούθως, της ζήτησαν και τους παρέδωσε αριθμό χαρτονομισμάτων, τα οποία όπως της ανέφεραν θα τα έπαιρναν μαζί τους για έλεγχο και θα της τα επέστρεφαν αργότερα, κάτι που τελικά δεν έγινε.

Σύμφωνα με την περιγραφή που δόθηκε στην Αστυνομία, οι δύο γυναίκες είναι μέτριας σωματικής διάπλασης και η μια είχε ξανθά μαλλιά, ενώ η δεύτερη σκούρα.

Με αφορμή και το πιο πάνω περιστατικό, η Αστυνομία καλεί το κοινό και ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση που τους προσεγγίσει κάποιο από τα εν λόγω πρόσωπα, να μην τα εμπιστευτεί και να ενημερώσει άμεσα την Αστυνομία στον αριθμό 1460 (Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη) ή τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό.
Αρχείο Word ΑΝΑΚ 1 - 10.4.doc (93,83 Kb)

Find us on Facebook

follow us on twitter

Ομιλίες Αρχηγού Αστυνομίας

Εξώδικα Τροχαίας

Φόρμα Καταχώρησης Καταγγελιών/Πληροφοριών μέσω του Διαδικτύου για θέματα διαφθοράς/διαπλοκής από μέλη της Αστυνομίας

Cybercrime

Your Europe

Γραφείο Χειρισμού Θεμάτων Ιδιωτικών Υπηρεσιών Ασφαλείας

Συγχρηματοδοτούμενα Έργα από Ε.Ε.

Δήλωση Περί Απόρρητου

PRINCE CBRN-E

ΓΟΝΙΚΕΣ ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
ΓΕΝΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Πρόνοιες Νομοθεσίας για τη Μεταφορά Φορτίων ή Ζώων με το αυτοκίνητο

Εργαστηρίο Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΤΕΠΑΚ

LoCloud

Europeana Website

Οδηγός Σπουδών Αστυνομικής Ακαδημίας Κύπρου

Ιστοσελίδα Δημοσίων Συμβάσεων

Εξομοιωτής απόσταση ακινητοποίησης

Χρήσιμες Συμβουλές και Πληροφορίες για Απάτες