Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Αστυνομία Κύπρου

Δελτία ΤύπουΔελτίο Τύπου 5 - Στοχευμένη εκστρατεία της Αστυνομίας για πάταξη της παραβατικότητας και πρόληψη τροχαίων συγκρούσεων - 07/03/2018
*** Στο πλαίσιο των ενεργειών της Αστυνομίας για πάταξη της παραβατικότητας και πρόληψη τροχαίων συγκρούσεων, το βράδυ χθες 6 Μαρτίου, 2018 μέχρι και τις πρωινές ώρες σήμερα, διενεργήθηκε στοχευμένη εκστρατεία στην επαρχίας Λευκωσίας.
Η εκστρατεία διεξήχθη στις Λεωφόρους Προδρόμου και Γρίβα Διγενή και σε άλλες περιοχές της Λευκωσίας, για πάταξη φαινομένων οχληρίας και παραβατικότητας.
Οι έλεγχοι επεκτάθηκαν και σε άλλες αστικές περιοχές της επαρχίας Λευκωσίας και έμφαση δόθηκε σε μελανά σημεία του οδικού δικτύου όπου έχουν συμβεί τροχαίες συγκρούσεις στο πρόσφατο παρελθόν.
Κατά την εκστρατεία έγιναν συνολικά 104 καταγγελίες για διάφορες τροχαίες παραβάσεις, μεταξύ των οποίων 51 παραβάσεις του ορίου ταχύτητας, 23 παραβάσεις κόκκινου φωτεινού σηματοδότη τροχαίας, 21 παραβάσεις οδήγησης χωρίς ελεύθερα χέρια λόγω χρήσης κινητού τηλεφώνου και οκτώ παραβάσεις μη χρήσης ζώνης ασφαλείας. Διαπιστώθηκε επίσης ένα περιστατικό οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης.
Σε Παγκύπρια κλίμακα, μέλη της Αστυνομίας διενήργησαν συνολικά 92 ελέγχους οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης, κατά τους οποίους πέντε πρόσωπα εντοπίστηκαν να οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλης.
Συνολικά ανά το Παγκύπριο έγιναν 252 καταγγελίες παράβασης του ορίου ταχύτητας και 184 καταγγελίες για οδήγηση χωρίς ελεύθερα χέρια και χρήση κινητού τηλεφώνου, ενώ έγιναν 202 καταγγελίες για άλλες τροχαίες παραβάσεις, όπως παράβαση κόκκινου φωτεινού σηματοδότη τροχαίας, οδήγηση δίκυκλου οχήματος χωρίς προστατευτικό κράνος και οδήγηση χωρίς ζώνη ασφαλείας.
Η Αστυνομία συνεχίζει τις προσπάθειες της, σε συνεργασία με το κοινό, με στόχο την αποτελεσματικότερη πρόληψη και πάταξη κάθε μορφής παραβατικότητας και την ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών.
Αρχείο Word deltio 5.doc (124,43 Kb)
Κατεβάστε το Acrobat Reader


Find us on Facebook

follow us on twitter

Ομιλίες Αρχηγού Αστυνομίας

Εξώδικα Τροχαίας

Φόρμα Καταχώρησης Καταγγελιών/Πληροφοριών μέσω του Διαδικτύου για θέματα διαφθοράς/διαπλοκής από μέλη της Αστυνομίας

Cybercrime

Your Europe

Γραφείο Χειρισμού Θεμάτων Ιδιωτικών Υπηρεσιών Ασφαλείας

Συγχρηματοδοτούμενα Έργα από Ε.Ε.

Δήλωση Περί Απόρρητου

ΓΟΝΙΚΕΣ ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
ΓΕΝΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Πρόνοιες Νομοθεσίας για τη Μεταφορά Φορτίων ή Ζώων με το αυτοκίνητο

Εργαστηρίο Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΤΕΠΑΚ

LoCloud

Europeana Website

Οδηγός Σπουδών Αστυνομικής Ακαδημίας Κύπρου

Ιστοσελίδα Δημοσίων Συμβάσεων

Εξομοιωτής απόσταση ακινητοποίησης

Χρήσιμες Συμβουλές και Πληροφορίες για Απάτες

Καν' το ηλεκτρονικά