Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Αστυνομία Κύπρου

Ανακοινώσεις



Αστυνομική Ανακοίνωση 1 - ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ Αναδιάρθρωση δομών και εκσυγχρονισμός λειτουργίας Η Αστυνομία σε διαδικασία μεταρρύθμισης - 06/07/2018
Αρχηγός Αστυνομίας: «Η Αστυνομία αλλάζει σε όλα τα επίπεδα και ο καθένας καλείται να γίνει συμμέτοχος και κοινωνός στην προσπάθεια μεταρρύθμισης για να καταστεί ο Αστυνομικός Οργανισμός πιο ευέλικτος και αποτελεσματικός και να προσφέρει υπηρεσίες


Τη διαδικασία για τη συνολική αναδιάρθρωση και τον εκσυγχρονισμό της έως το 2022, ενεργοποιεί η Αστυνομία Κύπρου, με σειρά μελετών υψηλών προδιαγραφών και την παράλληλη εφαρμογή αντίστοιχων μέτρων για ένα σύγχρονο μοντέλο αστυνόμευσης, ανάπτυξης και διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού. Οι μελέτες θα γίνουν από αναγνωρισμένους οίκους εμπειρογνωμοσύνης στον τομέα των μεταρρυθμίσεων και της δημόσιας ασφάλειας, κατόπιν διεθνών διαγωνισμών.

Μιλώντας το πρωί σε ειδική ημερίδα για τη διαχείριση των αλλαγών που θα εφαρμοστούν τα επόμενα χρόνια, ο Αρχηγός Αστυνομίας κ. Ζαχαρίας Χρυσοστόμου και ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνάς Νικολάου τόνισαν ότι πρόκειται για την πρώτη προσπάθεια για ολιστική μεταρρύθμιση από το 1960 και την χαρακτήρισαν επιτακτική ανάγκη για να ανταποκριθεί η Αστυνομία στον σύγχρονο ρόλο της.

Η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει από τον Εθνικό Προϋπολογισμό της Αστυνομίας και θα καλύψει μελέτες και ενέργειες για εφαρμογή των αλλαγών με την ενεργό συμμετοχή και των στελεχών της Αστυνομίας.

Ο Αρχηγός Αστυνομίας τόνισε μεταξύ άλλων, ότι το έργο αναδιάρθρωσης αποτελεί το αποκορύφωμα των αλλαγών που έχουν εφαρμοστεί τα τελευταία χρόνια όπως η εισαγωγή αντικειμενικών κριτηρίων πρόσληψης, η αναβάθμιση της αστυνομικής εκπαίδευσης με πανεπιστημιακού επιπέδου πρόγραμμα και η ετοιμασία των νέων κριτηρίων ανέλιξης.

Ο κ. Χρυσοστόμου υπογράμμισε ότι το σχέδιο μεταρρύθμισης έχει ως τελικό στόχο η Αστυνομία να προσφέρει υψηλή ποιότητα υπηρεσιών προς την κοινωνία και τους πολίτες με ανάλογο θετικό αντίκτυπο στην ευημερία και την ασφάλειά τους. Αναφερόμενος στις αποτυχημένες προσπάθειες του παρελθόντος, ο Αρχηγός Αστυνομίας επεσήμανε ότι για πρώτη φορά υπάρχει ομογνωμία για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο μεταρρύθμισης που θα υλοποιηθεί στη βάση των επιστημονικά τεκμηριωμένων εισηγήσεων και όχι μεμονωμένων απόψεων της Ηγεσίας της Αστυνομίας.

Ο κ. Χρυσοστόμου τόνισε ότι με την υλοποίηση της αναδιάρθρωσης και του εκσυγχρονισμού θα διαφυλαχθεί η δυναμική συνεχούς βελτίωσης της Αστυνομίας και η μετεξέλιξή της σε ένα σύγχρονο Αστυνομικό Οργανισμό κατά τα πρότυπα άλλων προηγμένων χωρών.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι οι μελέτες θα αποτελέσουν το έναυσμα για να γίνει η Αστυνομία ένας οργανισμός που εξελίσσεται με βάση τις στρατηγικές προτεραιότητες και την αξιολόγηση κινδύνων. Ο κ. Νικολάου έκανε αναφορά σε προηγούμενες αποτυχημένες προσπάθειες λόγω παρεμβάσεων γιατί κάποιοι ήθελαν, όπως είπε, αλλαγές κομμένες και ραμμένες στα μέτρα τους, κάτι που δεν θα επιτρέψει να επαναληφθεί ο ίδιος, ούτε ο Αρχηγός Αστυνομίας.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι το Υπουργείο του σε συνεργασία με την Αστυνομία, ετοίμασε και θα ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες τον εκσυγχρονισμό των κριτηρίων ανέλιξης όλων των βαθμίδων για εδραίωση της αξιοκρατίας, ώστε οι διαδικασίες να λειτουργούν αποτρεπτικά σε κάθε μορφής παρέμβαση, βάσει προτύπων και διαδικασιών προηγμένων χωρών.
Αρχείο Word ΑΣΤ ΑΝΑΚ 1.doc (114,74 Kb)

Find us on Facebook

follow us on twitter

Ομιλίες Αρχηγού Αστυνομίας

Εξώδικα Τροχαίας

Φόρμα Καταχώρησης Καταγγελιών/Πληροφοριών μέσω του Διαδικτύου για θέματα διαφθοράς/διαπλοκής από μέλη της Αστυνομίας

Cybercrime

Your Europe

Γραφείο Χειρισμού Θεμάτων Ιδιωτικών Υπηρεσιών Ασφαλείας

Συγχρηματοδοτούμενα Έργα από Ε.Ε.

Δήλωση Περί Απόρρητου

PRINCE CBRN-E

ΓΟΝΙΚΕΣ ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
ΓΕΝΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Πρόνοιες Νομοθεσίας για τη Μεταφορά Φορτίων ή Ζώων με το αυτοκίνητο

Εργαστηρίο Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΤΕΠΑΚ

LoCloud

Europeana Website

Οδηγός Σπουδών Αστυνομικής Ακαδημίας Κύπρου

Ιστοσελίδα Δημοσίων Συμβάσεων

Εξομοιωτής απόσταση ακινητοποίησης

Χρήσιμες Συμβουλές και Πληροφορίες για Απάτες