Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Αστυνομία Κύπρου

ΑνακοινώσειςΑστυνομική Ανακοίνωση αρ. 1 - Ο Αρχηγός Αστυνομίας κ. Ζαχαρίας Χρυσοστόμου παρευρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό στο 2ο Επιμορφωτικό Σεμινάριο με θέμα «Η Κυκλοφοριακή Αγωγή στα Λύκεια και τις Τεχνικές Σχολές», που διοργανώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού - 22/03/2018
Σήμερα 22 Μαρτίου, 2018, πραγματοποιήθηκε στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου, το 2ο Επιμορφωτικό Σεμινάριο με θέμα «Η Κυκλοφοριακή Αγωγή στα Λύκεια και τις Τεχνικές Σχολές», το οποίο παρακολούθησαν Βοηθοί Διευθυντές Λυκείων και Τεχνικών Σχολών.

Στο σεμινάριο, παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνάς Νικολάου, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Χαμπιαούρης και ο Αρχηγός Αστυνομίας κ. Ζαχαρίας Χρυσοστόμου.

Στο χαιρετισμό του ο κ. Χρυσοστόμου ανέφερε μεταξύ άλλων πως «Μέσα από τα σεμινάρια αυτά, τα οποία αποτελούν πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας, ολοκληρώνεται, μια βασική προτεραιότητα που αφορά στην οδική ασφάλεια, αυτή της ένταξης των μαθημάτων κυκλοφοριακής αγωγής σε όλες τις βαθμίδες του εκπαιδευτικού μας συστήματος» και πρόσθεσε «Ως Αστυνομία, έχουμε θέσει το θέμα της Οδικής Ασφάλειας στην προμετωπίδα των στρατηγικών μας στόχων. Είναι πραγματικά τρομακτική η απώλεια που επιφέρει ο τόσο αδόκητος και άδικος χαμός ή η μόνιμη αναπηρία ενός ανθρώπου συνεπεία οδικής τροχαίας σύγκρουσης. Η κάθε θανατηφόρα και σοβαρή τροχαία σύγκρουση, μας προκαλεί, ως Αστυνομία απέραντη θλίψη μα και διαρκή προβληματισμό. Η ωμή πραγματικότητα των 53 για το έτος 2017 νεκρών και των 10 νεκρών, μέχρι στιγμής, για το έτος 2018 δεν επιτρέπει οποιοδήποτε περιθώριο εφησυχασμού. Εντατικοποιούμε τις προσπάθειές μας για στοχευμένη αστυνόμευση, για περαιτέρω διαφώτιση και ευαισθητοποίηση των πολιτών».

Από πλευράς του ο κ. Νικολάου ανέφερε μεταξύ άλλων πως «Πρόκειται για μάθημα καταλυτικής σημασίας όσον αφορά την καλλιέργεια της οδικής συνείδησης στους νέους ηλικίας από 15 έως 17, τους αυριανούς οδηγούς. Απευθυνόμαστε σε άτομα που δηλώνουν, σύμφωνα με την έρευνα που διεξήχθη για λογαριασμό του Υπουργείου, ότι συχνάζουν σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης και μερικοί από αυτούς καταναλώνουν αλκοόλ, που γνωρίζουν άτομα κοντά στην ηλικία τους που συνηθίζουν να οδηγούν μετά την κατανάλωση αλκοόλης, που συνδέουν την απόκτηση άδειας οδήγησης με την «ελευθερία» και την «ανεξαρτησία» τους, γιατί η διακίνηση τους δεν θα εξαρτάται πλέον από τους γονείς τους, που ανυπομονούν γι’ αυτή την αλλαγή στη ζωή τους και τέλος, με την απόκτηση της άδειας διακατέχονται από υπερβολική αυτοπεποίθηση για τις ικανότητες τους σε σημείο που δεν υπολογίζουν τον κίνδυνο στο δρόμο».
Αρχείο Word anakoinosi 1.doc (126,47 Kb)

Find us on Facebook

follow us on twitter

Ομιλίες Αρχηγού Αστυνομίας

Εξώδικα Τροχαίας

Φόρμα Καταχώρησης Καταγγελιών/Πληροφοριών μέσω του Διαδικτύου για θέματα διαφθοράς/διαπλοκής από μέλη της Αστυνομίας

Cybercrime

Your Europe

Γραφείο Χειρισμού Θεμάτων Ιδιωτικών Υπηρεσιών Ασφαλείας

Συγχρηματοδοτούμενα Έργα από Ε.Ε.

Δήλωση Περί Απόρρητου

PRINCE CBRN-E

ΓΟΝΙΚΕΣ ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
ΓΕΝΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Πρόνοιες Νομοθεσίας για τη Μεταφορά Φορτίων ή Ζώων με το αυτοκίνητο

Εργαστηρίο Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΤΕΠΑΚ

LoCloud

Europeana Website

Οδηγός Σπουδών Αστυνομικής Ακαδημίας Κύπρου

Ιστοσελίδα Δημοσίων Συμβάσεων

Εξομοιωτής απόσταση ακινητοποίησης

Χρήσιμες Συμβουλές και Πληροφορίες για Απάτες