Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Αστυνομία Κύπρου

ΑνακοινώσειςΑστυνομική Ανακοίνωση 1 - Παραδόθηκαν στον Αρχηγό Αστυνομίας οι εκθέσεις της Ανεξάρτητης Αρχής Διερεύνησης Παραπόνων Κατά της Αστυνομίας - 18/10/2018
Τις ετήσιες εκθέσεις της Ανεξάρτητης Αρχής Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας, για τα έτη 2015, 2016 και 2017, παρέλαβε σήμερα ο Αρχηγός Αστυνομίας κ. Ζαχαρίας Χρυσοστόμου, από τον πρόεδρο της Αρχής κ. Ανδρέα Πασχαλίδη. Η παράδοση των εκθέσεων πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο γραφείο του Αρχηγού Αστυνομίας, στην παρουσία της υπόλοιπης ηγεσίας της Αστυνομίας και αντιπροσωπίας της Ανεξάρτητης Αρχής.
Παραλαμβάνοντας την έκθεση, ο Αρχηγός Αστυνομίας ανέφερε ότι η ύπαρξη της Ανεξάρτητης Αρχής Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας, αποτελεί προστιθέμενη αξία για την Αστυνομία, συμβάλλοντας στο διαρκή στόχο της για συνεχή βελτίωση σε όλους τους τομείς και κυρίως στη συμπεριφορά των μελών της έναντι των πολιτών.
Την ίδια στιγμή, πρόσθεσε, ο κ. Χρυσοστόμου, η ίδια η Αστυνομία, μέσα από την εκπαίδευση και τη διοίκηση δια του παραδείγματος, δημιουργείται η κουλτούρα που επιβάλλεται για να δοθεί το μήνυμα ότι οι αστυνομικοί βρίσκονται πάντα δίπλα στον πολίτη, ασκώντας τις εξουσίες που τους παρέχει ο νόμος, δίκαια και αμερόληπτα, προασπιζόμενοι πάντοτε τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Αναφερόμενος στις υποθέσεις εναντίον αστυνομικών που διερευνά η Αρχή, ο Αρχηγός Αστυνομίας, τόνισε ότι παρά την ύπαρξη μεγάλου αριθμού παραπόνων κάθε χρόνο, οι υποθέσεις που καταλήγουν στη λήψη ποινικών ή πειθαρχικών μέτρων σε βάρος αστυνομικών, την τελευταία τριετία είναι σημαντικά περιορισμένες. Γεγονός που επιβεβαιώνει ότι τα μέλη της Αστυνομίας, στην συντριπτική πλειοψηφία τους, έχουν βαθιά επίγνωση της αποστολής τους και ενεργούν με επαγγελματισμό κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.
Από πλευράς του, ο πρόεδρος της Αρχής, κ. Ανδρέας Πασχαλίδης, ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Αρχηγό Αστυνομίας για την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία του με την Αρχή, σημειώνοντας ως ιδιαιτέρως σημαντικό το γεγονός πως μόλις περιέλθει εις γνώσιν του οποιοδήποτε παράπονο κατά της Αστυνομίας, αυτό παραπέμπεται άμεσα στην Ανεξάρτητη Αρχή για διερεύνηση.
Ευχαρίστησε επίσης την υπόλοιπη Ηγεσία και τα μέλη της Αστυνομίας, για τη μεγάλη εμπιστοσύνη, την άμεση ανταπόκριση και γενικότερα για την αγαστή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ τους.
Περαιτέρω, ο κ. Πασχαλίδης, εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίηση του προς τον Αρχηγό Αστυνομίας, για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημα της Αρχής, για την κατάρτιση και πραγματοποίηση προγράμματος εκπαίδευσης που παρακολούθησαν οι ποινικοί ανακριτές στην Αστυνομική Ακαδημία Κύπρου.
Αρχείο Word anak. 1.doc (128,51 Kb)

Find us on Facebook

follow us on twitter

Ομιλίες Αρχηγού Αστυνομίας

Εξώδικα Τροχαίας

Φόρμα Καταχώρησης Καταγγελιών/Πληροφοριών μέσω του Διαδικτύου για θέματα διαφθοράς/διαπλοκής από μέλη της Αστυνομίας

Cybercrime

Your Europe

Γραφείο Χειρισμού Θεμάτων Ιδιωτικών Υπηρεσιών Ασφαλείας

Συγχρηματοδοτούμενα Έργα από Ε.Ε.

Δήλωση Περί Απόρρητου

PRINCE CBRN-E

ΓΟΝΙΚΕΣ ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
ΓΕΝΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Πρόνοιες Νομοθεσίας για τη Μεταφορά Φορτίων ή Ζώων με το αυτοκίνητο

Εργαστηρίο Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΤΕΠΑΚ

LoCloud

Europeana Website

Οδηγός Σπουδών Αστυνομικής Ακαδημίας Κύπρου

Ιστοσελίδα Δημοσίων Συμβάσεων

Εξομοιωτής απόσταση ακινητοποίησης

Χρήσιμες Συμβουλές και Πληροφορίες για Απάτες